Kapak CT -S200 TR KULLANIM KILAVUZU Güç Kaynağını Hazırlamak Güç Açma ya da Kapatma Kulaklıkların Bağlanması (Ayrı Satılır) Pedalın Bağlanması (Ayrı Satılır) Bir Müzikal Enstrüman Tonu Seçilmesi Perdenin Semiton Adımlarla Değiştirilmesi (Transpoze) İnce Perde Akordu (Akort Etme) SUSTAIN düğmesinin kullanılması Enstrüman Ayarlarının Kaydedilmesi ve Yüklenmesi MY SETUP (BENİM KURULUMUM) Dahili bir Şarkının Çalınması Dans Müziği Modunda Çalma Dans Müziği Sesinin Kullanılması Ritim Destekli Çalm
Dahil Olan ve Opsiyonel Aksesuarlar Yalnızca bu Dijital Klavye ile kullanım için belirlenmiş aksesuarları kullanınız. İzinsiz aksesuarların kullanılması yangın, elektrik çarpması ve kişisel yaralanma riski oluşturmaktadır. NOT • Bu ürün için ayrı olarak satılan aksesuarlar hakkında bayinizde mevcut olan CASIO kataloglarından veya aşağıda URL adresi ya da kare kodu bulunan CASIO internet sitesinden bilgi alabilirsiniz. https://support.casio.
Ritim Destekli Çalma İçindekiler TR-23 Ritim . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .TR-23 Genel Rehber TR-3 Çalmaya Hazırlık TR-4 Ritim Çalma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .TR-23 Önerilen Ritim Ayarlarının Kullanılması . . . . . . . . .TR-25 Ritim Paterninin Değiştirilmesi . . . . . . . . . . . . . . . .TR-25 Güç Kaynağını Hazırlamak . . . . . . . . . . . . . . . . . . . TR-4 Fill-in Parçasının Yerleştirilmesi . . . . . . . . . . . . . .
Genel Rehber ■ Ön Panel Kadran ☞TR-7 3 düğme ☞TR-7 VOLUME düğmeleri ☞TR-8 HOME düğmesi ☞TR-6 a (Başlat/Durdur) düğmesi ☞TR-9, 15, 23 P(Güç) düğmesi ☞TR-7 TEMPO düğmesi ☞TR-9, 16, 21, 24 SUSTAIN düğmesi ☞TR-11 MY SETUP düğmesi ☞TR-13 FUNCTION düğmesi ☞TR-32 ■ Arka Kısım DC 9.5V terminali ☞TR-4 PEDAL jakı ☞TR-6 PHONES/OUTPUT jakı ☞TR-6, 31 AUDIO IN jakı ☞TR-31 USB girişi ☞TR-30 Dans Müziği tonu • ☞ sembolünün yanındaki numaralar referans sayfa numaralarıdır.
Güç için Pil Kullanımı Çalmaya Hazırlık Güç Kaynağını Hazırlamak • Pilleri yerleştirmeden önce aletin kapalı durumda olduğundan emin olunuz. • Piyasada mevcut olan AA boyutlu alkali pilleri ya da şarj edilebilir nikel metal hidrid pilleri kullanınız. • Düşük pil gücü anormal çalışmaya neden olabilir. Bu durumda, pilleri yenileriyle değiştirin. Şarj edilebilir pil kullanıyorsanız, şarj edin. Güç için AC adaptör ya da pil kullanmak mümkün olsa da genel olarak AC adaptör gücünden yararlanılması önerilir.
Çalmaya Hazırlık ■ Pil Tipi Ayarının Yapılandırılması ■ Pil Seviyesi Göstergesi 1. FUNCTION düğmesine basınız. Pil gücü azaldığında sizi haberdar etmek için göstergede bir pil ikonu belirir. Bu [FUNCTION] ekranını görüntüler. Düşük Pil Gücü 2. “Battery” öğesini seçmek için U ve I Pil ikonu (yanıp sönmüyor) düğmelerini kullanın. • Önceki ekrana geri dönmek için EXIT düğmesine basınız. Pil Değişimi Gerekli Pil ikonu (yanıp sönüyor) 3.
Tüm Modlarda Ortak Olan İşlemler Kulaklıkların Bağlanması (Ayrı Satılır) Kulaklık bağlanması dahili hoparlördeki ses çıkışını keser ve böylelikle gece geç saatlerde dahi başkalarını rahatsız etmeden çalma pratiği yapabilirsiniz. • Kulaklık bağlamadan önce, Dijital Klavyenin sesini kıstığınızdan emin olunuz. Gösterge Ekranı İçerikleri PHONES/OUTPUT jakı (3,5 mm stereo mini jak) Stereo mini priz NOT • Kulaklıklar Dijital Klavyenize dahil değildir.
Klavyede çalma 3 Düğme 3 düğmeye geçerli atanmış işlemler, yapılandırdığınız ayara göre gösterge ekranının altında değişir. 3 düğmeye geçerli atanmış işlemler düğmelerin üzerindeki etiketlerde gösterilir. Güç Açma ya da Kapatma 1. P (Güç) düğmesine basınız. 3 Düğme Örnekleri Bu klavyeyi çalıştırır. • Gücü kapatmak için ekran boş hale gelene dek P (Güç) düğmesini basılı tutun. ■ Ana Ekran (Ton Seçim Ekranı) ■ Ayar Ekranı 2. Klavyede bir şey çalmayı deneyin.
Klavyede çalma Otomatik Kapatma Ses Seviyesinin Ayarlanması Otomatik Kapama etkinleştirildiğinde, Dijital Klavye yaklaşık 30 dakikalık işlemsizlik sonrasında otomatik olarak kapanacaktır. 1. Ses seviyesini ayarlamak için VOLUME + ve – düğmelerini kullanınız. Bu ses seviye değerinizi değiştirecek ve mevcut ses düzeyinin anlık olarak gösterge ekranında görünmesine sebep olacaktır. • Ayar 0 ila 10 arasında değişebilir. • Her iki düğmeye basılı tutmak ayar değerleri arasında geçiş yapmanızı sağlar.
Klavyede çalma Metronom Sesinin ve Ölçü Başına Vuruşun Belirlenmesi Metronomun (Tempo Ölçer) Kullanılması Her ölçünün ilk vuruşunda çan sesi çıkaran ve kalanında da bir klik sesi çıkaran bir ayar yapılandırması yapmak için aşağıdaki prosedürü uygulayabilirsiniz. • Mevcut ayarlar Kapalı ya da 1’den 16’ya vuruş değeridir. Metronom sabit vuruş ile birlikte çalmanızı ve pratik yapmanızı ve aynı zamanda tempoyu korumanızı sağlar. Ayrıca uygulama için uygun bir tempo ayarlayabilirsiniz. 1.
Bir Performansın Sesinin Kontrol Edilmesi Demo Ezgileri Dinlemek Dahili şarkıları art arda çalmak için Demo Çalma’yı kullanabilirsiniz. 1. TEMPO düğmesini basılı tutarken a Bir Müzikal Enstrüman Tonu Seçilmesi düğmesine basın. Bu [DEMO] ekranını gösterir ve “1” numaralı şarkı başlar. • Gösterge çalan şarkının numarasını ve adını gösterir. • Şarkıların listesini görmek için bakınız “Şarkı Listesi” (sayfa TR-43). • Ana ekrana geri dönmek için EXIT düğmesine basınız.
Bir Performansın Sesinin Kontrol Edilmesi Pedal Kullanılması Pedal çalma esnasında notaları değiştirmek için kullanılabilir. Başlangıç varsayılan ayarları etkinken, sürdürme işlemi pedal atanmıştır dolayısıyla yastık pedal olarak kullanılabilir. • Pedal ünitesi bu Dijital Klavye ile birlikte satılmamaktadır. Ayrıca bayinizden satın alabilirsiniz. SUSTAIN düğmesinin kullanılması Sürdürme etkin haldeyken, klavye tuşlarını basmak bırakıldığında notalar daha uzun süre çalmaya devam eder. 1.
Bir Performansın Sesinin Kontrol Edilmesi Perdenin Semiton Adımlarla Değiştirilmesi (Transpoze) İnce Perde Akordu (Akort Etme) Transpoze, Dijital Klavye perdesinin tamamının semiton adımlarla artırılmasına ve azaltılmasına olanak verir. Bu özelliği zor bir perdede yazılmış bir müzik parçasını daha kolay çalmak için Dijital Klavye’nin perdesini yükseltmek ya da azaltmak ya da bir vokaliste, başka bir müzikal enstrümana vb. daha çok yakışan bir perdeyi ayarlamak için kullanabilirsiniz. 1.
Kaydedilebilen Ayarlar Enstrüman Ayarlarının Kaydedilmesi ve Yüklenmesi MY SETUP (BENİM KURULUMUM) Dijital Klavyenin belli bir kurulumunu (ton, ritim ve diğer ayarlar) kaydetmek için “MY SETUP”ı kullanabilirsiniz. Belli bir şarkı vb. çalmanız gerektiğinde kayıtlı bir kurulumu geri çağırabilirsiniz. “MY SETUP”a kaydetmek 1. MY SETUP düğmesine basınız. Bu [MY SETUP] ekranını görüntüler. 2. SAVE düğmesine basın. Bu “Sure?” indikatörünün ekranda gösterilmesini sağlar.
Enstrüman Ayarlarının Kaydedilmesi ve Yüklenmesi MY SETUP (BENİM KURULUMUM) “MY SETUP”ın Açılmasını Etkinleştirmek “MY SETUP”dan Geri Yükleme 1. MY SETUP düğmesine basınız. Bu [MY SETUP] ekranını görüntüler. 2. LOAD düğmesine basın. Bu “Sure?” indikatörünün ekranda gösterilmesini sağlar. Ana ayarın ismi de (TONE, RHYTHM, SONG, DANCE MUSIC) gösterilir. • Önceki ekrana geri dönmek için BACK düğmesine basınız.
İleri Alma ve Geri Alma Dahili bir Şarkının Çalınması Bu bölümdeki işlemleri kullanarak, ileri alma ve geri alma işlemlerini yerine getirebilirsiniz. Şarkılar ■ İleri Alma Bu Dijital Klavye ile, “şarkı” ifadesi bir müzik parçasına atıfta bulunur. Dahili şarkıları dinleyebilir veya pratik yapmak üzere birlikte çalabilirsiniz. Bir şarkı çalarken, ileri almak için FF düğmesine basınız. • FF düğmesine bir kez basmanız bir ölçü ileri almanızı sağlarken, basılı tutmanız bırakana kadar ileri almanızı sağlar.
Dahili bir Şarkının Çalınması Bir Şarkının Temposunun (Hız) Değiştirilmesi Şarkı Ses Seviyesini Ayarlama Zor parçaları vb. pratik etmek için kayıttan çalma hızını yavaşlatmak ya da tempoyu (hız) değiştirmek için aşağıdaki prosedürü uygulayabilirsiniz. Klavyede çaldığınız ile çalan şarkının ses seviyeleri arasındaki dengeyi ayarlamak için aşağıdaki prosedürü uygulayınız. 1. [SONG] ekranı gösterilirken, temposunu 1. FUNCTION düğmesine basınız.
Dahili bir Şarkının Çalınması Şarkı Çalarken Klavyenin Tonunun Değiştirilmesi Bir Şarkı Parçasının Pratiğinin Yapılması 1. Bir şarkı çalarken, HOME düğmesine basınız. Çalacağınız şarkının sağ el ya da sol el parçasını kapatabilir ve geri kalan kısımla çalıp eşlik ederek pratik yapabilirsiniz. Başlangıçta bir şarkıyı aynı anda iki elle çalmanın sizin için zor olduğunu düşündüğünüzde bunu kullanın. Seçilen ton numarası ve enstrüman ismi göstergede görünür. 2. Bir ton seçmek için kadranı döndürünüz. 1.
Dahili bir Şarkının Çalınması Vuruş Sayma Öncesi İşlemi Şarkı ile Aynı Tempoda Vuruş Sayma 1. Şarkı durduğunda COUNT düğmesine basınız. “PRE” göstergede görünene kadar, düğmeye birkaç kez basınız. Şarkıyla aynı tempoda vuruş saymak ve şarkı başlamadan önce sayma öncesi işlemi ve vuruş saymak için vuruş sayma ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Vuruş Sayma 1. Şarkı durduğunda COUNT düğmesine basınız. “CNT” göstergede görünene kadar, düğmeye birkaç kez basınız. 2.
Dans Müziği Modunda Çalma Dans Müziği Modu Dans Müziği Modunda, çok sayıda patern parçalarını birleştirerek, çalışarak ve efektler uygulayarak dans müziği yaratabilirsiniz. Her bir bölümün patern parçaları bir araya getirilerek bir DJ gibi dans müziğinin tadını çıkarmayı mümkün kılabilir. Dans Müziği Moduna girildiğinde (sayfa TR-20) klavye tuşlarının fonksiyonları aşağıda gösterilen şekilde değişir.
Dans Müziği Modunda Çalma 3. Bir şarkı seçmek için kadranı döndürünüz. Melodi/Ses Klavye Fonksiyonları • Bir seçim yapmak için kadranı bir kez döndürdükten sonra, seçimi – ve + düğmelerini kullanarak değiştirebilirsiniz. • İlk Dans Müziği numarasına dönmek için – ve + düğmelerine aynı anda basınız. • Önceki ekrana geri dönmek için BACK düğmesine basınız. Melodi/Ses Klavyesinin sağ kısmı paternle birlikte melodi çalmak ve ses fonksiyonuyla sesleri seslendirmek için kullanılır.
Dans Müziği Modunda Çalma 3. Dans Müziği Ses seviyesini ayarlamak için Dans Müziği Temposunun Değiştirilmesi kadranı döndürünüz. Patern çalmanın temposunu değiştirmek için tempo ayarı işlemini kullanabilirsiniz. • 0 ila 127 arasında bir ses değeri belirleyebilirsiniz. • Bir seçim yapmak için kadranı bir kez döndürdükten sonra, seçimi – ve + düğmelerini kullanarak değiştirebilirsiniz. • Başlangıçtaki varsayılana ayara geri döndürmek için – ve + düğmelerine aynı anda basınız.
Dans Müziği Modunda Çalma Önerilen Tonun Kullanılması Efektlerin Kullanılması 1. Dans Müzik Modunda FUNCTION düğmesine Patern çalındığı esnada bir Efekt Düğmesi basılması tüm şarkıya aşağıda belirtilen efektlerden birinin uygulanmasını sağlar. uzun basınız. Bu anlık olarak “RECOMMENDED”i gösterir ve o esnada seçili olan paterne önerilen tonu atar.
Ritim Destekli Çalma Performans Tansiyonu Oluşturulması Bu bölümdeki prosedürleri istediğiniz ritmi seçmek için kullanabilirsiniz ardından sol elinizle akorları çalarak kolayca ona uyacak olan eşlikleri otomatik olarak çalabilirsiniz. Bu kişisel backup grubunuzun gittiğiniz her yerde arkanızda olması gibidir. Patern çalınması sürmekteyken, dans müziği efektleri eklemek ve tansiyon oluşturmak için buid-up fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Ritim Destekli Çalma 4. a düğmesine basınız. Bir Ritmin Ses Seviyesinin Değiştirilmesi Bu ritmi başlatır ve vuruşları gösterir. Klavyede çalışı ile ritmin ses seviyeleri arasındaki dengeyi ayarlamak için aşağıdaki prosedürü uygulayınız. 1. FUNCTION düğmesine basınız. Bu [FUNCTION] ekranını görüntüler. 2. “Rhythm Volume” öğesini seçmek için U ve I 5. Ritmi durdurmak için, tekrar a düğmesine düğmelerini kullanın. basın. • Önceki ekrana geri dönmek için EXIT düğmesine basınız.
Ritim Destekli Çalma Bir Ritim Çalarken Klavye Tonunun Değiştirilmesi 1. Bir ritim çalarken, HOME düğmesine basınız. Seçilen ton numarası ve enstrüman ismi göstergede görünür. 2. Bir ton seçmek için kadranı döndürünüz. • Ton hakkında daha fazla bilgi için, bakınız “Ton Listesi” (sayfa TR-39). • Bir seçim yapmak için kadranı bir kez döndürdükten sonra, seçimi – ve + düğmelerini kullanarak değiştirebilirsiniz. • Ton listesindeki ilk tona dönmek için, – ve + düğmelerine aynı anda basınız.
Ritim Destekli Çalma Fill-in Parçasının Yerleştirilmesi “Fill-in” bir parçanın modunu değiştirmek istediğinizde çalınan kısa bir bölümdür. Fill-in paterni iki melodi arasında bir bağlantı yaratmak için ya da vurgu olarak kullanılabilir. 1. Bir ritim çalarken, PTRN düğmesine basınız ve Bir Ritim Eşlikçisi Çalmak için Parmakla Akor Çalınması Sol elinizle akor çalmanız otomatik olarak seçili olan ritme bas ve armoni eşliği ekler. Bu kendi kişisel backup grubunuzun olması gibidir. 1.
Ritim Destekli Çalma Bir Akort Parmak Modu Seçimi Aşağıda gösterilen altı akor parmak modu arasından seçiminizi yapabilirsiniz. • CASIO CHORD • FINGERED 1 • FINGERED 2 • FINGERED ON BASS • FINGERED ASSIST • FULL RANGE CHORD ■ CASIO CHORD CASIO CHORD ile aşağıda açıklanan dört çeşit akoru basitleştirilmiş parmak dizilimini kullanarak çalabilirsiniz. Accompaniment (Eşlik) klavyesi 1. FUNCTION düğmesine basınız. Bu [FUNCTION] ekranını görüntüler. 2.
Ritim Destekli Çalma ■ FINGERED Bu akor parmak modunda, eşlik klavyesindeki akorları normal akor parmak yöntemini kullanarak çalmaktasınız. Bazı akorların, bir ya da iki tuşun kısaltılmış parmak ile çalma yöntemleri ile de oluşturulabileceğini unutmayınız. Uygulayabileceğiniz akort tipleri ve onların parmak dizilişi hakkında bilgi için bakınız “Çalma Rehberi” (sayfa TR-45). Bir Giriş ve Son Yerleştirilmesi Birkaç ölçülük bir giriş ya da son paterni yerleştirmek için aşağıdaki prosedürü uygulayınız. 1.
■ [FUNCTION] Ekran Ayarlarının Yapılandırılması Harici Aygıtlara Bağlanması 1. FUNCTION düğmesine basınız. Bu [FUNCTION] ekranını görüntüler. 2. “Intro/Ending” öğesini seçmek için U ve I düğmelerini kullanın. • Önceki ekrana geri dönmek için EXIT düğmesine basınız. Akıllı Bir Cihaz Bağlama (APP Fonksiyonu) 3. “On” öğesini seçmek için kadranı döndürünüz. • Ayrıca ayarı değiştirmek için – ve + düğmelerini de kullanabilirsiniz. – düğmesine basılması “Off”i seçerken, + düğmesi “On” seçer.
Harici Aygıtlara Bağlanması ■ Dijital Klavyenin Akıllı Cihaza Bağlanması 1. “Akıllı Cihaz Uygulamasının İndirilmesi” (sayfa TR-29), göz önüne alarak, uygulamayı akıllı cihaza kurun. NOT • Desteklenen işletim sistemleri hakkında en yeni haberler için aşağıdaki URL ya da kare kod’da yer alan internet sitesini ziyaret edin. https://support.casio.com/global/tr/emi/manual/CT-S200/ 2. Akılı cihazın USB girişini, Dijital Klavye USB girişine bağlamak için piyasada satılan bir USB kablosu kullanın.
Harici Aygıtlara Bağlanması ■ Dijital Klavyede Harici Bir Cihazdan Sesli Giriş NOT • İlk kez başarılı olarak bağladıktan sonra, bilgisayarınızı ve/ veya Dijital Klavyenizi kapattığınızda, USB kablosunu bağlı bırakabilirsiniz. • Bu dijital klavye ile MIDI veri iletişimi için geçerli olan ayrıntılı özellikler ve bağlantılar için, aşağıdaki URL veya QR kodundaki web sitesinde sağlanan en son destek bilgilerine bakın. https://support.casio.
Fonksiyon Ayarlarını Yapılandırma Yapılandırma Ayarları Ayarları yapılandırmak için aşağıdaki prosedürü kullanın. 1. FUNCTION düğmesine basınız. Bu [FUNCTION] ekranını görüntüler. 2. Bir ayar öğesi seçmek için U ve I düğmelerini kullanın. • Önceki ekrana geri dönmek için EXIT düğmesine basınız. 3. Ayarı değiştirmek için kadranı döndürünüz. • Bir seçim yapmak için kadranı bir kez döndürdükten sonra, seçimi – ve + düğmelerini kullanarak değiştirebilirsiniz.
Fonksiyon Ayarlarını Yapılandırma Fonksiyon Adı Tanımlama Ekran Adı Ayar Opsiyonları Güç Açık Ses Seviyesi Güç Açık Ses Seviyesini belirtir. PowerOnVolume 1 ila 10 “MY SETUP” Güç Açık Etkinleştirildiğinde, dijital klavye açıldığında “MY SETUP” PowerOnMySetup ayarlarını otomatik olarak yapılandırır. Off, On Yerel Kontrol Etkinleştirildiğinde, dijital Klavyede bir şey çalındığında notaları kapatır. Off, On Local Control Otomatik Kapatma Otomatik Kapanmayı etkinleştirir/devre dışı bırakır.
Fonksiyon Ayarlarını Yapılandırma Ayarları İlk Varsayılan Fabrika Ayarlarına Geri Döndürmek Versiyon Bilgisini Kontrol Etmek 1. FUNCTION düğmesine basınız. 1. FUNCTION düğmesine basınız. Bu [FUNCTION] ekranını görüntüler. 2. “Version” öğesini seçmek için U ve I Bu [FUNCTION] ekranını görüntüler. 2. “Initialize” öğesini seçmek için U ve I düğmelerini kullanın. düğmelerini kullanın. Bu versiyon bilgilerini görüntüler. • Önceki ekrana geri dönmek için EXIT düğmesine basınız. 3.
Referans Arıza teşhisi Belirti Gerekli İşlem Dahili Aksesuarlar Ambalajı açarken dahil olan öğeleri bulamıyorum. Paketlenen malzemelerin hepsinin içini dikkatlice kontrol edin. Güç Gereksinimleri Aletin elektrik kaynağı çalışmıyor. • AC adaptörü kontrol edin veya pillerin doğru şekilde yerleştirildiğinden emin olun (sayfa TR-4). • Pilleri yenisi ile değiştiriniz. Ya da AC adaptör gücü kullanın (sayfa TR-4). Dijital Klavye, yüksek bir ses çıktıktan sonra aniden kapanır.
Referans Belirti Gerekli İşlem Bazı tonlarda, klavyenin son kısımlarında oktav değişmemekte. Bunun nedeni sistem sınırlamalarıdır ve arızayı göstermez. Notaların perdesi, diğer enstrümanlarla birlikte çalındığında diğer eşlik eden enstrümanlarla veya notalarla uyuşmuyor. • Transpoze ayarını (sayfa TR-12) ve akort etme ayarını kontrol edin ve ayarlayın (sayfa TR-12). • Ayarları başlatmak için Dijital Klavyeyi kapatıp tekrar açmayı deneyin (sayfa TR-7).
Referans Jaklar USB girişi Micro-B PEDAL jakı Standart jak (6,3 mm) (Sustain Pedalı, sostenuto, soft, başlat/durdur) PHONES/OUTPUT jakı Stereo mini jak (3,5 mm) AUDIO IN jakı Stereo mini jak (3,5 mm) Giriş empedansı: 10 kΩ, Giriş duyarlılığı: 200 mV AC adaptör terminali 9,5 V DC Güç Gereksinimleri 2 yönlü güç Piller 6 AA - boyutlu alkalin piller veya AA - boyutlu yeniden şarj edilebilir nikel metal hidrit piller Sürekli çalışma Yaklaşık 16 saat (alkalin piller), yaklaşık 13 saat (yeniden şarj
Referans AC Adaptörün Kullanma Önlemleri Modeller: AD-E95100L 1. Bu talimatları okuyunuz. 2. Bu talimatları hazır bulundurun. 3. Tüm uyarıları dikkate alın. 4. Bu talimatlara uyun. 5. Bu ürünü suya yakın yerde kullanmayın. 6. Yalnızca kuru bezle temizleyin. 7. Radyatör, kalorifer ızgarası, soba ya da diğer ısı kaynaklarının yakınına (amplifikatörler dahil) kurmayın. 8. Yalnızca imalatçı tarafından belirtilen ataşman ve aksesuarları kullanın. 9.
Referans Ton Listesi No. Ton İsmi PIANO 1 STEREO GRAND PIANO 2 GRAND PIANO 3 BRIGHT PIANO 4 MODERN PIANO 5 DANCE PIANO 6 MELLOW PIANO 7 STRINGS PIANO 8 HONKY-TONK 9 OCTAVE PIANO 10 BASS/PIANO 11 ELEC.GRAND PIANO 12 MODERN E.G.PIANO 13 HARPSICHORD 14 HARPSICHORD & STRINGS ELECTRIC PIANO 15 ELEC.PIANO 16 FM E.PIANO 17 60’S E.PIANO 18 CHORUS E.PIANO 1 19 CHORUS E.PIANO 2 20 MODERN E.PIANO 21 SOFT E.PIANO 22 SYNTH-STR.E.PIANO 23 CLEAN E.
Referans No. Ton İsmi 132 BRASS SECTION 3 133 MELLOW BRASS 134 HARD BRASS 135 BRASS SFZ 136 BRASS & STRINGS 137 SYNTH-BRASS 1 138 SYNTH-BRASS 2 139 ANALOG SYNTH-BRASS 1 140 ANALOG SYNTH-BRASS 2 REED/PIPE 141 ALTO SAX 1 142 ALTO SAX 2 143 HARD A.SAX 144 BREATHY A.
Referans No. 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 Ton İsmi GM E.
Referans Davul Atama Listesi Tuş Nota No.
Referans Şarkı Listesi No. Başlık PIANO/CLASSICS 1 FÜR ELISE 2 VALSE op.64 no.1 “PETIT CHIEN” 3 TURKISH MARCH (MOZART) 4 TRÄUMEREI 5 ETUDE op.10 no.3 “CHANSON DE L’ADIEU” 6 LIEBESTRÄUME no.3 7 NOCTURNE op.9 no.2 (CHOPIN) 8 CANON (PACHELBEL) 9 MARY HAD A LITTLE LAMB 10 LE CYGNE FROM “LE CARNAVAL DES ANIMAUX” 11 AIR FROM “SUITE no.3” 12 SPRING FROM “THE FOUR SEASONS” 13 HUNGARIAN DANCES no.
Referans Ritim Listesi No.
Referans Çalma Rehberi Cadd9 ■ FINGERED 1, FINGERED 2 Akorları Cmadd9 C Cm *4 *4 *4 C69 *3 *4 Cm69 *3 Cdim *1 *2 *3 *4 Caug *3 C 5 ■ FINGERED ON BASS, FULL RANGE CHORD Csus4 *3 FINGERED 1 ve FINGERED 2 ile parmakla çalınabilen akorlarına ek olarak, aşağıdaki akorlar da tanınır.
Referans Akor Örnek Listesi *1 *2 C C /(D ) D (D )/E E F M m dim aug sus4 sus2 7 m7 M7 m7 5 7 5 7sus4 add9 madd9 mM7 dim7 69 6 m6 *1 Kök *2 Akor Türü • Akor giriş range’i (menzil) limitli olduğundan dolayı, bu model yukarıda gösterilen akorlardan bazılarını desteklemeyebilir.
Referans *1 *2 F /(G ) G (G )/A A (A )/B B M m dim aug sus4 sus2 7 m7 M7 m7 5 7 5 7sus4 add9 madd9 mM7 dim7 69 6 m6 *1 Kök *2 Akor Türü • Akor giriş range’i (menzil) limitli olduğundan dolayı, bu model yukarıda gösterilen akorlardan bazılarını desteklemeyebilir.
Control Change 0 1 5 6, 38 7 10 11 64 65 66 Key’s Ch’s After Touch Pitch Bender Note ON Note OFF Velocity True voice O O O O *2 O O O O O O O X O X X X X X X O *3 X O *3 X O O 9nH v = 1 - 127 X 9nH v = 0, 8nH v =** 0 - 127 0 - 127 *1 X X O 9nH v = 1 - 127 X 8nH v = 64 0 - 127 Mode 3 X Mode 3 X Default Messages Altered Mode Note Number 1 - 16 1 - 16 1 1 - 16 Recognized Default Changed Transmitted MIDI Implementation Chart Basic Channel Function Model: CT-S200 Bank select Modula
Mode 1 : OMNI ON, POLY Mode 3 : OMNI OFF, POLY Remarks O O X O O X X X Mode 2 : OMNI ON, MONO Mode 4 : OMNI OFF, MONO *1: Tona bağlıdır. *2: RPN ve sistem özel mesajları hakkında detaylar için, bakınız MIDI uygulama https://support.casio.com/global/tr/emi/manual/CT-S200/ *3: Pedal efekti ayarlarına göre.
MA2001-B