Inspiron 15 5000 2'si 1 Arada Kurulum ve Teknik Özellikleri Resmi Model: P58F Resmi Tip: P58F001 Mayıs 2021 Revizyon A02
Notlar, dikkat edilecek noktalar ve uyarılar NOT: NOT, ürününüzü daha iyi kullanmanıza yardımcı olacak önemli bilgiler sağlar. DİKKAT: DİKKAT, donanım hasarı veya veri kaybı olasılığını gösterir ve sorunu nasıl önleyeceğinizi bildirir. UYARI: UYARI, mülk hasarı, kişisel yaralanma veya ölüm potansiyeline işaret eder. © 2017-2021 Dell Inc. veya yan kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Dell, EMC ve diğer ticari markalar, Dell Inc. veya bağlı kuruluşlarının ticari markalarıdır.
İçindekiler Bölüm 1: Bilgisayarınızı ayarlamak.....................................................................................................4 Bölüm 2: Windows için bir USB kurtarma sürücüsü oluşturma............................................................. 6 USB kurtarma sürücüsü kullanarak Windows'u yeniden yükleme....................................................................................6 Bölüm 3: Görünümler...............................................................................
1 Bilgisayarınızı ayarlamak 1. Güç adaptörünü takın ve güç düğmesine basın. 2. İşletim sistemi kurulumu tamamlamak. Windows İçin: a. Bir kablosuz ağa bağlanın. b. Microsoft hesabınızda oturum açın ya da yeni bir hesap oluşturun. Ubuntu için: Kurulumu tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. 3. Windows'da Dell uygulamalarını bulun.
Tablo 1. Dell uygulamalarını bulun. Bilgisayarınızı kaydedin Dell Yardım ve Destek SupportAssist - Bilgisayarınızı kontrol edin ve güncelleyin 4. Windows için kurtarma sürücüsü oluşturun. Windows ile ilgili sorunları belirlemek ve gidermek için bir kurtarma sürücüsü oluşturmanız önerilir. Daha fazla bilgi için bkz. Windows için bir USB kurtarma sürücüsü oluşturma.
2 Windows için bir USB kurtarma sürücüsü oluşturma Dell, Windows ile ilgili sorunları belirlemek ve gidermek için bir kurtarma sürücüsü oluşturmanızı önerir. Kurtarma sürücüsünü oluşturmak için en az 16 GB kapasiteye sahip boş bir USB flash sürücü gereklidir. NOT: Aşağıdaki adımlar yüklü Windows sürümüne bağlı olarak değişebilir. En yeni yönergeler için Microsoft destek sitesine başvurun. 1. USB flash sürücüsünü bilgisayarınıza bağlayın. 2. Windows aramada, Kurtarma yazın. 3.
3 Görünümler Ön 1. Güç ve pil durumu ışığı/sabit sürücü etkinlik ışığı Pil şarj durumu ya da sabit sürücü etkinliğini gösterir. NOT: Bu ışığın, güç ve pil durum ışığı ve sabit sürücü etkinlik ışığı arasında geçiş yapması için Fn+H tuşlarına basın. Sabit sürücü etkinliği ışığı Bilgisayar sabit diskte okuduğunda veya yazdığında yanar. Güç ve pil şarj durum ışığı Güç ve pil-şarj durumunu gösterir. Sabit beyaz - Güç adaptörü bağlı ve pil % 5 'den daha fazla doludur.
Depolama aygıtları ve yazıcılar gibi çevre birimlerini bağlayın. 5 Gb/sn'ye kadar veri aktarım hızları sağlar. 5. Mikrofonlu kulaklık girişi Kulaklık veya kulaklık seti (kulaklık ve mikrofon birleşimi) bağlayın. Sağ 1. Güç düğmesi Kapalıysa, uyku durumunda veya hazırda bekletme durumundaysa bilgisayarı açmak için basın. Bilgisayar açık ise, uyku moduna almak için basın. Bilgisayarı kapatmaya zorlamak için 4 saniye boyunca basılı tutun.
Sol tıklama için basın. 3. Alana sağ tıklatın Sağ tıklama için basın. Ekran 1. Sol mikrofon Ses kaydı ve sesli çağrılar için dijital ses girişi sağlar. 2. Kızılötesi verici (isteğe bağlı) Kızılötesi kameranın derinliği algılamasını ve hareketi takip etmesini sağlayan kızılötesi ışık yayar. 3. Kızılötesi kamera (isteğe bağlı) Kameranın derinlik algılama özelliği Windows Hello yüzle kimlik doğrulama ile eşlendiğinde güvenliği artırır. 4.
Alt 1. Sol hoparlör Ses çıkışı sağlar. 2. Servis Etiketi Servis Etiketi, Dell servis teknisyenlerinin bilgisayarınızdaki donanım bileşenlerini tanımlamalarını ve garanti bilgilerine erişebilmelerini sağlayan benzersiz bir alfanümerik tanımlayıcıdır. 3. Sağ hoparlör Ses çıkışı sağlar.
Stand Çadır Görünümler 11
4 Özellikler Bilgisayar modeli Tablo 2. Bilgisayar modeli Bilgisayar modeli Inspiron 15-5579 Boyutlar ve ağırlık Tablo 3. Boyutlar ve ağırlık Yükseklik 20,20 mm (0,80 inç) Genişlik 380,90 mm (15 inç) Derinlik 253,10 mm (9,96 inç) Ağırlık (maksimum) 2,20 kg (4,85 lb) NOT: Dizüstü bilgisayarınızın ağırlığı, istenen yapılandırmaya ve üretim çeşitliliğine göre değişebilir. Sistem bilgileri Tablo 4. Sistem bilgileri İşlemci 8.
Tablo 6. Bellek özellikleri (devamı) Hız 2400 MHz Desteklenen yapılandırmalar Bellek modülü yuvası başına 4 GB, 8 GB ve 16 GB Toplam bellek 4 GB, 8 GB, 12 GB, ve 16 GB Bağlantı noktaları ve konektörler Tablo 7. Bağlantı noktaları ve konektörler Harici: USB ● PowerShare özellikli bir adet USB 3.1 Gen 1 bağlantı noktası ● Bir adet USB 3.1 Gen 1 bağlantı noktası ● Bir USB 2.0 bağlantı noktası Ses/Video ● Bir HDMI 1.
Tablo 11. Depolama teknik özellikleri (devamı) Katı hal sürücüsü (SSD) Sabit sürücü braketi ve aracı kullanan bir 2,5 inç sürücü veya bir M.2 2280 katı hal sürücü Kapasite Sabit sürücü 1 TB'ye kadar SSD En çok 512 GB Ortam kartı okuyucusu Tablo 12. Ortam kartı okuyucu özellikleri Tür Bir adet SD kart yuvası Desteklenen kartlar SD kart Ekran Tablo 13.
Tablo 14. Klavye özellikleri (devamı) Klavye kısayolları Kamera Tablo 15. Kamera özellikleri Çözünürlük Kamera ● Fotoğraf: 0,92 megapiksel ● Video: 30 karede 1280 x 720 (HD) Kızılötesi Kamera 640 x 480 (VGA) Köşegen görüntüleme açısı Kamera 74 derece Kızılötesi Kamera 60 derece Dokunmatik yüzey Tablo 16. Dokunmatik yüzey Çözünürlük ● Yatay: 1260 ● Dikey: 960 Boyutlar ● Yükseklik: 80 mm (3,15 inç) ● Yükseklik: 105 mm (4,13 inç) Pil Tablo 17.
Tablo 17. Pil özellikleri (devamı) Düğme pil CR-2032 Güç adaptörü Tablo 18. Güç adaptörü teknik özellikleri Tür 45 W Çap (konektör) 4,5 mm Giriş voltajı 100 VAC–240 VAC Giriş frekansı 50 Hz–60 Hz Giriş akımı (maksimum) 1,30 A/1,60 A/1,70 A Çıkış akımı (sürekli) 2,31 A/3,34 A Dereceli çıkış voltajı 19,50 VDC Sıcaklık aralığı Çalışma 0°C ila 40°C (32°F ila 104°F) Depolama -40 °C ila 70 °C arasında (-40 °F ila 158 °F arasında) İletişim Tablo 19.
Tablo 21. Bilgisayar ortamı (devamı) Çalışma Depolama (32°F ila 95°F) (–40°F ila 149°F) %10 ila %90 %0 ila %95 (yoğuşmasız) (yoğuşmasız) Titreşim (maksimum)* 0,66 GRMS 1,30 GRMS Darbe (maksimum) 110 G† 160 G‡ Yükseklik (en çok): -15,20 m ila 3048 m -15,20 m ila 10.668 m (–50 ft ila 10.000 ft) (–50 ft ila 35.000 ft) Bağıl nem (en yüksek) * Kullanıcı ortamını uyaran rastgele titreşim tayfı kullanılarak ölçülmüştür.
5 Klavye kısayolları NOT: Klavyede karakterler klavye dili yapılandırmasına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kısayollar için kullanılan anahtarlar tüm dil yapılandırmalarında aynı kalır. Tablo 22.
Tablo 22.
6 Yardım alma ve Dell'e başvurma Kendi kendine yardım kaynakları Bu çevrimiçi kendi kendine yardım kaynaklarını kullanarak Dell ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi ve yardım alabilirsiniz: Tablo 23. Kendi kendine yardım kaynakları Dell ürün ve hizmetleri ile ilgili bilgiler www.dell.com Dell Yardım ve Destek uygulaması Başlarken uygulaması Yardıma erişim Windows arama alanında, Help and Support yazın ve Gir öğesine basın. İşletim sistemi için çevrimiçi yardım www.dell.com/support/windows www.dell.