גיבוי ושחזור מדריך למשתמש
© Copyright 2007 Hewlett-Packard .Development Company, L.P Windowsהוא סימן מסחרי רשום בארה"ב של .Microsoft Corporation המידע הנכלל במסמך זה נתון לשינויים ללא הודעה מוקדמת .האחריות הבלעדית למוצרים ולשירותים של HPמפורטת במפורש בכתב האחריות הנלווה למוצרים ולשירותים אלו .אין להבין מתוך הכתוב לעיל כי תחול על המוצר אחריות נוספת כלשהי. חברת HPלא תישא באחריות לשגיאות טכניות או לשגיאות עריכה או להשמטות הכלולות במסמך זה.
הודעה בנוגע למוצר במדריך למשתמש זה מתוארים מאפיינים המשותפים לרוב הדגמים .ייתכן שמאפיינים מסוימים לא יהיו זמינים במחשב שברשותך.
iv
תוכן העניינים 1יצירת תקליטורי שחזור 2גיבוי המידע מתי לגבות 3 ............................................................................................................................................... הצעות לגיבוי 4 ............................................................................................................................................ גיבוי קבצים ותיקיות ספציפיים 5 .................................................................................................
vi
1 יצירת תקליטורי שחזור לאחר הגדרת המחשב בפעם הראשונה ,הקפד ליצור סדרה של תקליטורי שחזור של תמונת היצרן המלאה .תקליטורי השחזור משמשים לאתחול המחשב ולשחזור מערכת ההפעלה והתוכנות להגדרות היצרן ,במקרה של כשל או אי יציבות במערכת. הבא בחשבון את הקווים המנחים הבאים לפני יצירת תקליטורי שחזור: ● תזדקק למדיה מסוג DVD-R ,CD-Rאו DVD+Rבאיכות גבוהה )לרכישה בנפרד(.
2 גיבוי המידע הערה :ניתן לשחזר רק קבצים שגובו בעבר HP .ממליצה להשתמש בHP Backup and Recovery Manager- )מנהל הגיבוי והשחזור של (HPליצירת גיבוי כוננים מלא מיד לאחר הגדרת המחשב.
מתי לגבות ● בתזמונים קבועים הערה :הגדר תזכורות לגיבוי המידע באופן קבוע.
הצעות לגיבוי ● יצירה של סדרת תקליטורי שחזור באמצעות ) HP Backup and Recovery Managerמנהל הגיבוי והשחזור של .(HP ● יצירה של נקודות לשחזור המערכת באמצעות ) HP Backup and Recovery Managerמנהל הגיבוי והשחזור של (HPוהעתקתם לתקליטור בקביעות. ● אחסון קבצים אישיים בתיקייה ) My Documentsהמסמכים שלי( וגיבוי התיקיות בקביעות. ● גיבוי תבניות המאוחסנות בתוכניות המשויכות שלהן.
גיבוי קבצים ותיקיות ספציפיים באפשרותך לגבות תיקיות וקבצים ספציפיים למחיצת השחזור בכונן הקשיח ,לכונן קשיח חיצוני אופציונלי או לדיסקים אופטיים )תקליטורים או .(DVD הערה: תהליך זה יימשך מספר דקות ,בהתאם לגודל הקובץ ומהירות המחשב. לגיבוי קבצים ותיקיות ספציפיים: .1 בחר Start > All Programs > HP Backup & Recovery > HP Backup and Recovery Manager )התחל < כל התוכניות < גיבוי ושחזור של < HPמנהל הגיבוי והשחזור של .(HP .2 לחץ על ) Nextהבא(. .
גיבוי הכונן הקשיח במלואו בעת ביצוע גיבוי כללי של הכונן הקשיח ,אתה שומר את תמונת היצרן המלאה ,לרבות מערכת ההפעלה ®,Windows יישומי התוכנה וכל התיקיות והקבצים האישיים. הערה :ניתן לאחסן עותק של תמונת הכונן הקשיח המלאה בכונן קשיח אחר ,בכונן רשת ,או בתקליטורי שחזור שאתה יוצר. הערה: תהליך זה עשוי להימשך למעלה משעה ,בהתאם למהירות המחשב וכמות הנתונים המאוחסנים. לגיבוי הכונן הקשיח במלואו: 6 .
יצירת נקודות שחזור כאשר אתה מגבה שינויים שבוצעו מאז הגיבוי האחרון ,אתה יוצר נקודות לשחזור המערכת .כך מתאפשר לך לשמור "צילום" של הכונן הקשיח בנקודת זמן ספציפית .לאחר מכן ,באפשרותך לבצע שחזור לאותה נקודה אם ברצונך לבטל שינויים שביצעת במערכת לאחר נקודת השחזור. הערה :הנקודה הראשונה לשחזור המערכת" ,צילום" של התמונה כולה ,נוצרת באופן אוטומטי עם ביצוע הגיבוי הראשון .נקודות שחזור מאוחרות יותר יוצרות עותקים של השינויים שנערכו לאחר מכן.
תזמון גיבויים השתמש ב) HP Backup Scheduler-מתזמן הגיבויים של (HPכדי לתזמן גיבויים למערכת כולה ,לנקודות שחזור ,או לקבצים ותיקיות ספציפיים .באמצעות כלי זה ,באפשרותך לתזמן גיבויים במרווחי זמן ספציפיים )מדי יום ,מדי שבוע או מדי חודש( או לפי אירועים ספציפיים ,כגון במהלך הפעלת המערכת או בעת חיבור ההתקן לתחנת עגינה אופציונלית )בדגמים נבחרים בלבד(. לתזמון גיבויים: 8 .
3 ביצוע שחזור הערה :ניתן לשחזר רק קבצים שגובו בעבר HP .ממליצה להשתמש בHP Backup and Recovery Manager- )מנהל הגיבוי והשחזור של (HPליצירת גיבוי כוננים מלא מיד לאחר הגדרת המחשב. ) HP Backup and Recovery Managerמנהל הגיבוי והשחזור של (HPמסייע לך בביצוע המשימות שלהלן לשם הגנה על המידע שלך ולשחזורו במקרה של כשל במערכת: ● ) Recovering important filesשחזור קבצים חשובים(—מאפיין זה מסייע לך להתקין מחדש קבצים חשובים מבלי לבצע שחזור מלא למערכת.
ביצוע שחזור מתקליטורי השחזור כדי לבצע שחזור מתקליטורי השחזור ,בצע את השלבים הבאים: 10 .1 גבה את כל הקבצים האישיים. .2 הכנס את תקליטור השחזור הראשון לכונן האופטי והפעל מחדש את המחשב. .3 פעל לפי ההוראות שעל-גבי המסך.
ביצוע שחזור מהכונן הקשיח ישנן 2דרכים להתחלת שחזור מהכונן הקשיח: ● מתוך Windows ● ממחיצת השחזור פרק 3ביצוע שחזור 11
התחלת שחזור בWindows- כדי להתחיל שחזור ב ,Windows-בצע את השלבים הבאים: 12 .1 גבה את כל הקבצים האישיים. .2 בחר Start > All Programs > HP Backup & Recovery > HP Backup and Recovery Manager )התחל < כל התוכניות < גיבוי ושחזור של < HPמנהל הגיבוי והשחזור של .(HP .3 לחץ על ) Nextהבא(. .4 לחץ על ) Recover important files or the entire systemשחזור קבצים חשובים או של המערכת כולה( ולאחר מכן לחץ על ) Nextהבא(. .
התחלת שחזור ממחיצת השחזור בכונן הקשיח כדי להתחיל שחזור ממחיצת השחזור בכונן הקשיח ,בצע את השלבים הבאים: .1 גבה את כל הקבצים האישיים. .2 הפעל מחדש את המחשב ולאחר מכן הקש f11לפני טעינת מערכת ההפעלה .Windows .3 לחץ על אפשרות שחזור ולאחר מכן לחץ על ) Nextהבא(. .4 פעל לפי ההוראות שעל-גבי המסך.
אינדקס ג גיבוי כונן קשיח 6 קבצים ותיקיות 5 שינויים שנעשו במערכת 7 תזמון 8 גיבוי הכונן הקשיח 6 גיבוי הכונן הקשיח במלואו 6 גיבוי המערכת 6 י יצירת נקודות שחזור מ מחיצת שחזור 7 13 נ נקודות לשחזור המערכת נקודות שחזור 7 ש שחזור הכונן הקשיח ת תזמון גיבויים 8 תקליטורי שחזור שימוש 10 14 אינדקס 11 7