מדריך עזר לרכיבי חומרה HP Compaq 6000 Pro Microtower Business PC מחשב עסקי
© Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P.המידע הכלול בזאת נתון לשינויים ללא הודעה מראש. Windows ,Microsoftו Windows Vista-הינם סימנים מסחריים או סימנים מסחריים רשומים של Microsoft Corporationבארצות הברית ו/או במדינות/אזורים אחרים. כתבי האחריות היחידים החלים על מוצרים ושירותים של HPמפורטים במפורש בהצהרות האחריות הנלוות לאותם מוצרים ושירותים .אין להבין מתוך הכתוב לעיל כי תחול על המוצר אחריות נוספת כלשהי .
אודות ספר זה חוברת זו מספקת מידע בסיסי לשדרוג דגם זה של המחשב. אזהרה! טקסט המופיע בצורה זו מציין כי אי מילוי הוראות אלה עלול לגרום לנזק גופני חמור ,ואף לגרום למוות. זהירות :טקסט המופיע בצורה זו מציין כי אי מילוי הוראות אלה עלול לגרום נזק לציוד ,וכן לאובדן נתונים או מידע. הערה: HEWW טקסט המופיע בצורה זו מספק מידע משלים חשוב.
HEWW iv
תוכן העניינים 1מאפייני המוצר מאפייני תצורה סטנדרטיים 1 ......................................................................................................................... רכיבי הלוח הקדמי 2 .................................................................................................................................... הרכיבים של קורא כרטיסי המדיה 3 ................................................................................................................
נספח ב החלפת סוללה נספח ג התקני אבטחה חיצוניים התקנת מנעול אבטחה 45 ............................................................................................................................. מנעול הכבל 45 .......................................................................................................................... מנעול תלוי 46 ............................................................................................................................
1 מאפייני המוצר מאפייני תצורה סטנדרטיים המאפיינים של מחשב HP Compaq Microtowerמשתנים בהתאם לדגם .לקבלת רשימה מלאה של כל רכיבי החומרה והתוכנה המותקנים במחשב ,הפעל את כלי האבחון )כלול בדגמי מחשבים מסוימים בלבד( .הוראות בנוגע לשימוש בכלי העזר מסופקות במדריך לפתרון בעיות.
רכיבי הלוח הקדמי תצורת הכוננים משתנה בהתאם לדגם. טבלה 1-1רכיבי הלוח הקדמי 1 כוננים אופטיים 5.25אינץ' 2 נוריות פעילות של הכונן האופטי 7 3 נורית פעילות של הכונן הקשיח 8 לחצן הפעלה דו-מצבי 4 מחבר למיקרופון/לאוזניות 9 נורית הפעלה 5 יציאות USB 2.0 10 מחבר לאוזניות 1 6 לחצנים להוצאת תקליטורים מכונן אופטי קורא כרטיסי מדיה 3.
הרכיבים של קורא כרטיסי המדיה היעזר באיור ובטבלה שלהלן כדי לזהות את.קורא כרטיסי מדיה זה הוא התקן אופציונלי שזמין בדגמים מסוימים בלבד .הרכיבים של קורא כרטיסי המדיה הרכיבים של קורא כרטיסי המדיה1-2 איור הרכיבים של קורא כרטיסי המדיה1-2 טבלה MicroSDHC 3 ● מדיה חריץ .מס xD-Picture (xD) כרטיס ● xD 1 MicroSD (T-Flash) ● MicroSD 2 נורית פעילות של קורא כרטיסי המדיה 3 SD/MMC+/miniSD 4 MultiMediaCard 4.
רכיבי הלוח האחורי טבלה 1-3רכיבי הלוח האחורי 1 מחבר כבל המתח 6 מחבר ליציאה עבור התקני שמע המתחברים לחשמל )ירוק( 2 מחבר כניסת שמע )כחול( 7 מחבר למקלדת ) PS/2סגול( 3 מחבר לעכבר ) PS/2ירוק( 8 מחבר לצג VGA 4 מחבר טורי 9 מחבר צג DisplayPort 5 מחבר רשת RJ-45 10 USB הערה: אופן הסידור של המחברים ומספרם משתנים בהתאם לדגם המחשב. יציאה טורית שניה אופציונלית ויציאה מקבילית אופציונלית זמינות מ.
מקלדת טבלה 1-4רכיבי המקלדת 1 HEWW 1 מקשי פונקציות משמשים לביצוע פונקציות מיוחדות ,בהתאם ליישום התוכנה שבו נעשה שימוש. 2 מקשי עריכה כוללים את המקשים הבאים Insert, Home, Page Up, Delete, End :ו.Page Down- 3 נוריות מצב מציינות את מצב הגדרות המחשב והמקלדת ) Num Lock, Caps Lockו.(Scroll Lock- 4 מקשי ספרות פועלים כמו לוח ספרות במחשבון. 5 מקשי חצים משמשים לניווט במסמך או באתר אינטרנט .
שימוש במקש הסמל של Windows השתמש במקש הסמל של Windowsבצירוף עם מקשים אחרים לביצוע פונקציות מסוימות של מערכת ההפעלה .Windowsעיין בסעיף מקלדת בעמוד 5לזיהוי מקש הסמל של .Windows טבלה 1-5פונקציות של מקש הסמל של Windows הפונקציות הבאות של מקש הסמל של Windowsזמינות ב Microsoft Windows XP-וב.
מיקום המספר הסידורי לכל מחשב יש מספר סידורי ייחודי ומספר זיהוי מוצר ,הממוקמים על הכיסוי העליון של המחשב .הקפד שמספרים אלה יהיו בידך בעת פניה לשירות לקוחות לצורך קבלת עזרה.
2 שדרוגי חומרה מאפיינים שימושיים המחשב כולל מאפיינים שיקלו עליך לשדרג ולתחזק אותו .אין צורך בכלים כלשהם לביצוע רוב תהליכי ההתקנה המתוארים בפרק זה. אזהרות והודעות זהירות לפני ביצוע שדרוגים ,ודא שקראת היטב את כל ההוראות הישימות ,הודעות הזהירות והאזהרות שבמדריך זה. אזהרה! להפחתת הסיכון לפגיעה אישית כתוצאה מהתחשמלות ,מגע במשטחים חמים או שריפה: נתק את כבל המתח מהשקע בקיר ואפשר לרכיבי המערכת הפנימיים להתקרר לפני שתיגע בהם.
הסרת לוח הגישה של המחשב .1 הסר/נתק את כל התקני האבטחה המונעים את פתיחת המחשב. .2 הסר מהמחשב את כל המדיה הנשלפת ,כגון תקליטורים או כונני .USB flash .3 כבה את המחשב כהלכה באמצעות מערכת ההפעלה ,ולאחר מכן כבה את ההתקנים החיצוניים. .4 נתק את כבל המתח משקע החשמל ,ונתק את ההתקנים החיצוניים. זהירות :ללא קשר למצב ההפעלה ,המתח מוצג על לוח המערכת בכל זמן שהמערכת מחוברת לשקע ACפעיל. עליך לנתק את כבל המתח כדי למנוע נזק לרכיבים הפנימיים של המחשב. .
החזרת לוח הגישה של המחשב למקומו .1 החלק את הצד בקצהו הקדמי של לוח הגישה מתחת לצד שבחזית המארז ) (1ולאחר מכן לחץ על הקצה האחורי של לוח הגישה כך שיכנס ליחידה ).(2 איור 2-2החזרת לוח הגישה של המחשב למקומו .2 ודא שהלוח סגור לחלוטין ) (1והדק את שני ברגי הפרפר המחברים את לוח הגישה למארז ).
הסרת הלוח הקדמי .1 הסר/נתק את כל התקני האבטחה המונעים את פתיחת המחשב. .2 הסר מהמחשב את כל המדיה הנשלפת ,כגון תקליטורים או כונני .USB flash .3 כבה את המחשב כהלכה באמצעות מערכת ההפעלה ,ולאחר מכן כבה את ההתקנים החיצוניים. .4 נתק את כבל המתח משקע החשמל ,ונתק את ההתקנים החיצוניים. זהירות :ללא קשר למצב ההפעלה ,המתח מוצג על לוח המערכת בכל זמן שהמערכת מחוברת לשקע ACפעיל. עליך לנתק את כבל המתח כדי למנוע נזק לרכיבים הפנימיים של המחשב. .
הסרת לוחות עיוורים מהלוח הקדמי בדגמים מסוימים ,קיימים לוחות עיוורים המכסים את תאי הכונן החיצוני של 3.5אינץ' ו 5.25-אינץ' שאותם יש להסיר לפני התקנת כונן .כדי להסיר לוח עיוור: .1 הסר את לוח הגישה ואת הלוח הקדמי. .2 להסרת לוח עיוור ,דחוף את שתי הלשוניות שמחזיקות את הלוח העיוור במקומו אל קצהו הימני החיצוני של הלוח ) (1והחלק את הלוח העיוור אחורה וימינה כדי להסירו ).
התקנת רכיבי זיכרון נוספים למחשב מצורפים רכיבי DIMMהתומכים בקצב נתונים כפול ,3עם מודולי זיכרון גישה אקראית דינמי סינכרוני )DDR3- .(SDRAM רכיבי DIMM בחריצי הזיכרון שבלוח המערכת ניתן להתקין עד ארבעה רכיבי DIMMסטנדרטיים .בשקעי זיכרון אלה קיים לפחות רכיב DIMMאחד שהותקן מראש .לניצול מרבי של רכיבי הזיכרון ,תוכל להתקין בלוח המערכת נפח זיכרון של עד 16 GBהמוגדר במצב ערוץ כפול לביצועים גבוהים.
אכלוס שקעי DIMM ישנם ארבעה שקעי DIMMבלוח המערכת ,עם שני שקעים לכל אפיק .השקעים מסומנים בתוויות ,DIMM2 ,DIMM1 DIMM3ו .DIMM4-השקעים DIMM1ו DIMM2-פועלים באפיק זיכרון .Aהשקעים DIMM3ו DIMM4-פועלים באפיק זיכרון .
GBוברכיב DIMMאחד של ,512 MBויש לאכלס את אפיק Bבשני רכיבי DIMMשל .512 MBבתצורה זו2 , GBיפעלו כאפיק כפול ו 512 MB-יפעלו כאפיק יחיד. ● בכל אחד מהמצבים ,מהירות הפעולה המרבית נקבעת על-ידי רכיב ה DIMM-האיטי ביותר במערכת. התקנת רכיבי DIMM זהירות :עליך לנתק את כבל המתח ולהמתין כ 30-שניות לשחרור המתח לפני שתוסיף או תסיר מודולי זיכרון .ללא תלות במצב ההפעלה ,תמיד מסופק מתח למודולי הזיכרון ,כל עוד המחשב מחובר לשקע ACפעיל .
.6 פתח את שני התפסים של שקע מודול הזיכרון ) (1והכנס את מודול הזיכרון לשקע ).(2 איור 8-2התקנת DIMM הערה :ניתן להתקין מודול זיכרון בדרך אחת בלבד .ישר את החריץ שבמודול עם הלשונית שבשקע הזיכרון. יש להכניס את רכיב ה DIMM-לשקע ה DIMM1-השחור. אכלס את שקעי ה DIMM-לפי הסדר הבא DIMM2 ,DIMM3 ,DIMM1 :ולאחר מכן .DIMM4 לקבלת ביצועים מיטביים ,אכלס את השקעים כך שקיבולת הזיכרון תפוזר באופן שווה ככל האפשר בין אפיק A ואפיק .
הסרה או התקנה של כרטיס הרחבה המחשב כולל חריץ הרחבה אחד מסוג PCIושני חריצים הרחבה מסוג PCI Express x1וחריץ הרחבה אחד מסוג PCI .Express x16 איור 2-9המיקומים של חריצי ההרחבה טבלה 2-2המיקומים של חריצי ההרחבה פריט תיאור 1 חריץ הרחבה לPCI- 2 חריץ הרחבה לPCI Express x16- 3 חריץ הרחבה לPCI Express x1- 4 חריץ הרחבה לPCI Express x1- הערה: ניתן להתקין כרטיס הרחבה מסוג x8 ,x4 ,PCI Express x1או x16בחריץ מסוג .
.7 שחרר את תפס מכסה החריץ ,המשמש לחיזוק הכיסויים של חריץ ה ,PCI-על-ידי הרמת הלשונית הירוקה בתפס, וסיבוב התפס למצב פתוח. איור 2-10פתיחת התפס של חריץ ההרחבה .8 לפני התקנת כרטיס הרחבה ,הסר את כיסוי חריץ ההרחבה או את כרטיס ההרחבה הקיים. הערה :לפני הסרת כרטיס הרחבה ,נתק את כל הכבלים המחוברים לכרטיס ההרחבה. א. אם אתה מתקין כרטיס הרחבה בשקע ריק ,הסר את כיסוי חריץ ההרחבה המתאים בגב המארז .
ב. בעת הסרת כרטיס סטנדרטי מסוג PCIאו מסוג ,PCI Express x1החזק את הכרטיס בקצותיו וטלטל אותו בזהירות הלוך ושוב ,עד לשחרור המחברים מהשקע .משוך והוצא את כרטיס ההרחבה ישר מהשקע ,ולאחר מכן משוך אותו מתוך המארז עד לשחרורו ממסגרת המארז .היזהר שהכרטיס לא ייגע ברכיבים אחרים כדי שלא יישרט. איור 12-2הסרת כרטיס הרחבה PCIסטנדרטי ג.
.9 אחסן את הכרטיס שהוסר באריזה אנטיסטטית. .10אם אינך מתקין כרטיס הרחבה חדש ,התקן את כיסוי חריץ ההרחבה לסגירת הפתח. זהירות :לאחר הסרת כרטיס הרחבה ,עליך להחליפו בכרטיס חדש או בכיסוי חריץ הרחבה ,לצורך קירור תקין של הרכיבים הפנימיים בזמן שהמחשב פועל. .11להתקנת כרטיס הרחבה חדש ,אחוז בכרטיס בדיוק מעל שקע ההרחבה בלוח המערכת והזז אותו לעבר גב המארז ,כך שהתפס שעל הכרטיס יהיה מיושר עם החריץ הפתוח שבגב המארז .לחץ על הכרטיס כלפי מטה לתוך שקע ההרחבה שבלוח המערכת.
.14החזר את לוח הגישה למקומו. .15חבר בחזרה את כבל המתח והפעל את המחשב. .16נעל התקני אבטחה ששוחררו כאשר לוח הגישה הוסר. .17אם יש צורך בכך ,הגדר מחדש את תצורת המחשב .עיין במדריך לכלי העזר ) Computer Setupהגדרות המחשב( )) F10לקבלת הוראות בנוגע לשימוש ב) Computer Setup-הגדרות המחשב(. מיקומי הכוננים איור 2-16מיקומי הכוננים טבלה 2-3מיקומי הכוננים 1 שני תאים לכונן חיצוני 5.
התקנה והסרה של כוננים כאשר אתה מתקין כוננים נוספים ,פעל לפי ההנחיות הבאות: ● יש לחבר את הכונן הקשיח הראשי מסוג ) Serial ATA (SATAלמחבר ה SATA-הראשי בצבע כחול כהה שבלוח המערכת ,המסומן .SATA0 ● חבר כונן SATAאופטי למחבר ה SATA-הלבן בלוח המערכת ,המסומן .SATA1 ● חבר את ההתקנים לפי הסדר הבא SATA2 ,SATA1 ,SATA0 :ולאחר מכן .SATA3 ● חבר כבל מתאם eSATAלמחבר SATA3הכתום. הערה :ניתן להתקין את מתאם ה eSATA-באחד מחריצי ההרחבה בגב המחשב .
זהירות :כדי למנוע אובדן נתונים וגרימת נזק למחשב או לכונן: אם אתה מתקין כונן או מסיר אותו ,כבה את מערכת ההפעלה כראוי ,כבה את המחשב ונתק את כבל המתח .אל תסיר את הכונן בזמן שהמחשב מופעל או נמצא במצב המתנה. לפני הטיפול בכונן ,הקפד לפרוק מגופך חשמל סטטי .בעת טיפול בכונן ,הימנע מנגיעה במחבר .לקבלת מידע נוסף אודות מניעת נזק הנובע מחשמל סטטי ,עיין בנספח ד' ,פריקת חשמל סטטי בעמוד .50 טפל בכונן בזהירות ,והיזהר שלא להפיל אותו. אל תפעיל כוח רב מדי בעת הכנסת כונן למקומו.
חיבורי הכונן של לוח המערכת היעזר באיור ובטבלה שלהלן כדי לזהות את מחברי הכונן של לוח המערכת. איור 2-18חיבורי הכונן של לוח המערכת טבלה 2-4חיבורי הכונן של לוח המערכת מס.
הסרת כונן 5.25אינץ' או כונן 3.5אינץ' חיצוניים זהירות: הסר כל מדיה נשלפת מתוך הכוננים לפני הסרתם מהמחשב. .1 הסר/נתק את כל התקני האבטחה המונעים את פתיחת המחשב. .2 הסר מהמחשב את כל המדיה הנשלפת ,כגון תקליטורים או כונני .USB flash .3 כבה את המחשב כהלכה באמצעות מערכת ההפעלה ,ולאחר מכן כבה את ההתקנים החיצוניים. .4 נתק את כבל המתח משקע החשמל ,ונתק את ההתקנים החיצוניים.
ב. אם אתה מסיר קורא כרטיסי מדיה ,נתק את כבל ה USB-מלוח המערכת .אם קורא כרטיסי המדיה כולל יציאת ,1394נתק את כבל 1394מכרטיס ה.
.7 תפס תא כונן עם לשוניות שחרור מאבטח את הכונן בתא הכונן .הרם את לשונית השחרור של תפס הכונן ) (1של הכונן שברצונך להסיר ,והוצא את הכונן מתא הכונן ).(2 איור 22-2הסרת הכוננים החיצוניים .8 HEWW הסר את ארבעת הברגים )שניים מכל צד( מהכונן הישן .תזדקק לברגים אלה להתקנת הכונן החדש.
התקנת כונן 5.25אינץ' או כונן 3.5אינץ' חיצוניים הערה: המערכת אינה תומכת בכוננים אופטיים מסוג ).Parallel ATA (PATA .1 הסר/שחרר התקני אבטחה כלשהם שמונעים פתיחה של המחשב. .2 הסר מהמחשב את כל המדיה הנשלפת ,כגון תקליטורים או כונני .USB flash .3 כבה את המחשב כהלכה באמצעות מערכת ההפעלה ,ולאחר מכן כבה את ההתקנים החיצוניים. .4 נתק את כבל המתח משקע החשמל ונתק את ההתקנים החיצוניים.
.8 הכנס את הכונן לתא הכונן וודא שאתה מיישר את הברגים עם החורים המתאימים ,עד שהכונן יתייצב במקומו. איור 24-2הכנסת הכוננים החיצוניים לתושבת הכוננים .9 חבר מחדש את כבלי המתח והנתונים לכונן ,כפי שמוצג באיורים שלהלן. א. אם אתה מתקין כונן אופטי ,חבר את כבל המתח ) (1ואת כבל הנתונים ) (2לגב הכונן. איור 2-25חיבור הכבלים של הכונן האופטי זהירות :אין לקפל או לכופף את כבל נתוני SATAברדיוס הקטן מ 30-מ"מ .כיפוף חד עלול לשבור את החוטים הפנימיים.
ב. אם אתה מתקין קורא כרטיסי מדיה ,חבר את כבל ה USB-ללוח המערכת .אם קורא כרטיסי המדיה כולל יציאת ,1394חבר את כבל 1394לכרטיס .PCI איור 26-2חיבור כבל ה USB-של קורא כרטיסי המדיה איור 2-27חיבור כבל 1394של קורא כרטיסי המדיה .10בעת התקנת כונן חדש ,חבר את הקצה הנגדי של כבל הנתונים למחבר המתאים בלוח המערכת. הערה :אם אתה מתקין כונן אופטי חדש ,חבר את כבל ה SATA-למחבר SATAהזמין הבא בלוח המערכת לפי הסדר הבא ,SATA2 ,SATA1 :ולאחר מכן .
הסרת כונן קשיח 3.5אינץ' פנימי הערה :לפני שתסיר את הכונן הקשיח הישן ,ודא שגיבית את הנתונים מהכונן הקשיח הישן כך שתוכל להעביר את הנתונים לכונן הקשיח החדש. .1 הסר/נתק את כל התקני האבטחה המונעים את פתיחת המחשב. .2 הסר מהמחשב את כל המדיה הנשלפת ,כגון תקליטורים או כונני .USB flash .3 כבה את המחשב כהלכה באמצעות מערכת ההפעלה ,ולאחר מכן כבה את ההתקנים החיצוניים. .4 נתק את כבל המתח משקע החשמל ,ונתק את ההתקנים החיצוניים.
.7 שחרר את הכונן על-ידי משיכת לשונית השחרור מהכונן ) (1והחלקת הכונן מחוץ לתא ).(2 איור 29-2הסרת כונן קשיח .8 32 הסר את ארבעת הברגים )שניים מכל צד( מהכונן הישן .תזדקק לברגים אלה להתקנת הכונן החדש.
התקנת כונן קשיח 3.5אינץ' פנימי הערה: המערכת אינה תומכת בכוננים קשיחים מסוג .(PATA) Parallel ATA .1 הסר/שחרר התקני אבטחה כלשהם שמונעים פתיחה של המחשב. .2 הסר מהמחשב את כל המדיה הנשלפת ,כגון תקליטורים או כונני .USB flash .3 כבה את המחשב כהלכה באמצעות מערכת ההפעלה ,ולאחר מכן כבה את ההתקנים החיצוניים. .4 נתק את כבל המתח משקע החשמל ונתק את ההתקנים החיצוניים.
.7 הכנס את הכונן לתא הכונן וודא שאתה מיישר את הברגים עם החורים המתאימים ,עד שהכונן יתייצב במקומו. התא התחתון מיועד לכונן הקשיח הראשי .התא העליון מיועד לכונן קשיח משני אופציונלי. איור 31-2הכנסת כונן קשיח לתא הכונן הקשיח .8 חבר את כבל המתח ) (1ואת כבל הנתונים ) (2לגב הכונן הקשיח. איור 2-32חיבור הכבלים של הכונן הקשיח זהירות :אין לקפל או לכופף את כבל נתוני SATAברדיוס הקטן מ 30-מ"מ .כיפוף חד עלול לשבור את החוטים הפנימיים. .
.12חבר מחדש את כבל המתח וכל התקן חיצוני אחר ולאחר מכן הפעל את המחשב. .13נעל התקני אבטחה ששוחררו כאשר לוח הגישה הוסר.
הסרה והחלפה של כונן קשיח ניתן להסרה מסוג SATAבגודל 3.5אינץ' דגמים מסוימים מצוידים במארז של כונן קשיח מסוג SATAבתא הכונן החיצוני של 5.25אינץ' .הכונן הקשיח ממוקם בתוך תושבת שניתנת להסרה בקלות ובמהירות מתא הכונן .להסרה והחלפה של כונן בתושבת: הערה :לפני שתסיר את הכונן הקשיח הישן ,ודא שגיבית את הנתונים מהכונן הקשיח הישן כך שתוכל להעביר את הנתונים לכונן הקשיח החדש. .1 שחרר את נעילת תושבת הכונן באמצעות המפתח המצורף והחלק את התושבת החוצה מהמארז. .
.4 הסר את ארבעת הברגים מחלקה התחתון של תושבת הכונן הקשיח. איור 2-35הסרת ברגי האבטחה .5 החלק את הכונן הקשיח לאחור כדי לנתקו מהתושבת ולאחר מכן הרם אותו כלפי מעלה ומחוץ לתושבת.
.6 הנח את הכונן הקשיח החדש בתושבת ולאחר מכן החלק את הכונן הקשיח לאחור כך שיתייצב במחבר הSATA- שבלוח המעגלים של התושבת .ודא שהמחבר בכונן הקשיח לחוץ במלואו לתוך המחבר שבלוח המעגלים של התושבת. איור 37-2החזרת הכונן הקשיח למקומו .7 החזר את ארבעת הברגים שבחלקה התחתון של התושבת למקומם כדי לייצב את הכונן היטב במקומו.
.8 מקם את חיישן החום בחלקו העליון של הכונן כך שלא יכסה את התווית ) (1וחבר את חיישן החום לחלקו העליון של הכונן הקשיח באמצעות הרצועה הדביקה ).(2 איור 39-2החזרת חיישן החום למקומו .9 החלק את המכסה שבתושבת ) (1והחזר את הבורג בחלקה האחורי של התושבת למקומו כדי לייצב את המכסה במקומו ).(2 איור 2-40החזרת מכסה התושבת .10החלק את תושבת הכונן הקשיח למארז שעל המחשב ונעל אותו באמצעות המפתח המצורף. הערה :על התושבת להיות נעולה כדי שיסופק מתח לכונן הקשיח.
א מפרטים טבלה א 1-מפרטים ממדי מחשב שולחני גובה 14.85אינץ' 37.72ס"מ רוחב 6.95אינץ' 17.65ס"מ עומק 16.85אינץ' 42.80ס"מ משקל )בקירוב( 23.5ליבראות 10.66ק"ג טווח טמפרטורות בפעולה 50°Fעד 95°F 10°Cעד 35°C לא בפעולה -22°Fעד 140°F -30°Cעד 60°C לחות יחסית )ללא התעבות( בפעולה 10-90% 10-90% לא בפעולה ) 38.
טבלה א 1-מפרטים )המשך( 320וואט הספק יציאה 320וואט זרם כניסה נקוב )מרבי( 1 1 PSסטנדרטי 5.5אמפר ב 115-וולט AC 2.75אמפר ב 230-וולט AC EPA 87/89/85%בעומס PSשל 20/50/100% 5.5אמפר ב 115-וולט AC 2.75אמפר ב 230-וולט AC מערכת זו מופעלת באמצעות ספק כוח בעל גורם הספק אקטיבי מתוקן .הדבר מאפשר למחשב לעמוד בדרישות ,CEכנדרש להפעלתו במדינות/ אזורים באיחוד האירופי .
ב החלפת סוללה הסוללה המגיעה עם המחשב מספקת מתח לשעון הפנימי של המחשב .בשעת החלפת סוללה ,השתמש בסוללה שוות ערך לסוללה המקורית שסופקה לך יחד עם המחשב .המחשב מצויד בסוללת ליתיום 3וולט. אזהרה! במחשב זה מותקנת סוללה פנימית מסוג ליתיום דו-תחמוצת המנגן .קיימת סכנת שריפה וכוויות עקב טיפול לא נאות בסוללה .להקטנת הסיכון לפציעה אישית: אין לנסות לטעון את הסוללה מחדש. אין לחשוף לטמפרטורות גבוהות מ.
סוג 1 א. הרם את הסוללה והוצא אותה מתא הסוללה. איור ב 1-הסרת סוללת מטבע )סוג (1 ב. הכנס את הסוללה החלופית למקומה ,כשצדה החיובי פונה כלפי מעלה .תפס הסוללה יחזק אוטומטית את הסוללה למקומה. סוג 2 א. כדי לשחרר את הסוללה מהתא ,לחץ על תפס המתכת הבולט מעבר לקצה הסוללה .כשהסוללה תתרומם, הוצא אותה החוצה ).(1 ב. כדי להכניס סוללה חדשה ,החלק קצה אחד של הסוללה החלופית מתחת לדופן התא ,כשצדה החיובי של הסוללה פונה כלפי מעלה .
ב. הכנס סוללה חדשה והחזר את התפס למקומו. איור ב 3-הסרת סוללת מטבע )סוג (3 הערה: לאחר החלפת הסוללה ,בצע את השלבים הבאים להשלמת התהליך. .8 החזר את לוח הגישה של המחשב למקומו. .9 חבר את המחשב למקור מתח והפעל את המחשב. .10הגדר מחדש את התאריך והשעה ,את הסיסמאות ואת כל הגדרות המחשב המיוחדות באמצעות Computer ) Setupהגדרות המחשב( .עיין במדריך לכלי העזר ) Computer Setupהגדרות המחשב( ).(F10 .11נעל התקני אבטחה ששוחררו כאשר לוח הגישה הוסר.
ג התקני אבטחה חיצוניים הערה :לקבלת מידע אודות מאפייני אבטחת נתונים ,עיין ב-מדריך לתוכנית השירות ) Computer Setupהגדרות המחשב( ) ,(F10במדריך לניהול מחשב שולחני וב-מדריך לאבטחה משובצת של HPעבור ) ProtectToolsבדגמים מסוימים( בכתובת .http://www.hp.com התקנת מנעול אבטחה ניתן להשתמש במנעולי האבטחה המתוארים להלן ובעמודים הבאים כדי לאבטח את המחשב.
מנעול תלוי איור ג 2-התקנת מנעול תלוי מנעול אבטחה למחשב עסקי של HP .1 הדק את כבל האבטחה על-ידי כריכת הכבל סביב חפץ נייח.
.2 השחל את כבלי המקלדת והעכבר דרך המנעול. איור ג 4-השחלת כבלי המקלדת והעכבר .3 הברג את המנעול למארז באמצעות הבורג המצורף.
.4 הכנס את הקצה עם התקע של כבל האבטחה למנעול ) (1ולחץ את הלחצן פנימה ) (2כדי לסגור את המנעול. השתמש במפתח המצורף כדי לפתוח את המנעול. איור ג 6-סגירת המנעול אבטחת הלוח הקדמי ניתן לנעול את הלוח הקדמי במקומו על-ידי הברגת בורג ביטחון שמספקת .HPלהברגת בורג הביטחון: .1 הסר/שחרר התקני אבטחה כלשהם שמונעים פתיחה של המחשב. .2 הסר מהמחשב את כל המדיה הנשלפת ,כגון תקליטורים או כונני .USB flash .
.6 הסר את בורג הביטחון מחלקו הפנימי של הלוח הקדמי. איור ג 7-הוצאת בורג הביטחון של הלוח הקדמי .7 החזר את הלוח הקדמי למקומו. .8 הברג את הבורג דרך חלקה הפנימי של חזית המארז לתוך הלוח הקדמי .החור של הבורג ממוקם באמצע קצהו הימני של המארז בין תא הכונן הקשיח והרמקול. איור ג 8-התקנת בורג הביטחון של הלוח הקדמי .9 החזר את לוח הגישה למקומו. .10חבר בחזרה את כבל המתח והפעל את המחשב. .11נעל התקני אבטחה ששוחררו כאשר לוח הגישה הוסר.
ד פריקת חשמל סטטי פריקה של חשמל סטטי מאצבע או ממוליך אחר עלולה לגרום נזק ללוחות המערכת או להתקנים אחרים הרגישים לחשמל סטטי .סוג זה של נזק עלול לקצר את אורך חיי ההתקן. מניעת נזק כתוצאה מחשמל סטטי כדי למנוע נזק מחשמל אלקטרוסטטי ,הקפד על אמצעי הזהירות הבאים: ● הימנע מנגיעה במוצרים על-ידי העברה ואחסון המוצרים באריזות נגד חשמל סטטי. ● שמור רכיבים הרגישים לחשמל סטטי באריזות מתאימות עד להעברתם לתחנות עבודה נטולות חשמל סטטי.
ה הנחיות לתפעול המחשב ,טיפול שגרתי והכנה למשלוח הנחיות לתפעול המחשב וטיפול שגרתי פעל בהתאם להנחיות אלה כדי להתקין ולטפל כראוי במחשב ובצג: HEWW ● הרחק את המחשב מתנאי לחות חריגים ,מאור שמש ישיר ,וממצבי חום וקור קיצוניים. ● הפעל את המחשב כשהוא מונח על משטח יציב וישר .השאר מרווח של כ 10-ס"מ בכל צידי המחשב הכוללים פתחי אוורור ומעל לצג ,כדי לאפשר זרימה חופשית של אוויר. ● אל תגביל את אוורור המחשב על-ידי חסימת פתחי האוורור שלו .
אמצעי זהירות לכונן אופטי הקפד על מילוי ההנחיות הבאות בעת הפעלת הכונן האופטי או בעת ניקויו. תפעול ● הימנע מהזזת הכונן בזמן פעולתו .הזזת הכונן עלולה לשבש את קריאת הנתונים. ● הימנע מחשיפת הכונן לשינויי טמפרטורות פתאומיים .שינויים אלה עלולים לגרום לעיבוי בתוך היחידה .אם הטמפרטורה משתנה באופן קיצוני כשהכונן מופעל ,המתן שעה אחת לפחות לפני ניתוק המתח .אם תפעיל את היחידה מיד ,ייתכנו בעיות במהלך הקריאה.
אינדקס א אבטחה לוח קדמי 48 מנעול אבטחה למחשב עסקי של 46 HP מנעול כבל 45 מנעול תלוי 46 אספקת מתח 40 ב ברגים 22 ה החלפת סוללה 42 הכנה למשלוח 52 הנחיות לאוורור 51 הנחיות להתקנה 8 הנחיות לתפעול המחשב 51 הסרה כונן אופטי 25 כונן קשיח 31 כיסוי חריץ הרחבה 18 כרטיס 19 PCI כרטיס 19 PCI Express כרטיס הרחבה 17 לוח הגישה של המחשב 9 לוחות עיוורים 12 לוח קדמי 11 סוללה 42 קורא כרטיסי מדיה 25 התקנה ברגים 22 זיכר
מפרטים זיכרון 13 מחשב 40 מקלדת מחבר 4 רכיבים 5 מקש הסמל של Windows 6 ק קורא כרטיסי מדיה הסרה 25 התקנה 28 תכונות 3 ר רכיבי .