Donanım Başvuru Kılavuzu HP EliteOne 1000 G2 All-in-One İş Amaçlı Bilgisayarlar
© Copyright 2018 HP Development Company, L.P. Thunderbolt ve Thunderbolt logosu, Intel Corporation kuruluşunun veya alt kuruluşlarının ABD ve/veya diğer ülkelerdeki ticari markalarıdır. Windows, Microsoft Corporation'ın ABD'de ve/veya diğer ülkelerdeki ticari markası veya tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünlerine ve hizmetlerine ilişkin tüm garantiler, bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen garanti beyanlarında açıkça belirtilir.
Bu Kılavuz Hakkında Bu kılavuzda, bu bilgisayar modelinin yükseltilmesiyle ilgili temel bilgiler yer almaktadır. UYARI! Önlenmemesi durumunda ölüme veya ciddi yaralanmaya yol açabilecek tehlikeli bir durumu belirtir. DİKKAT: Önlenmemesi durumunda küçük veya orta dereceli yaralanmaya yol açabilecek tehlikeli bir durumu belirtir. ÖNEMLİ: Önemli ancak tehlikeyle bağlantılı olarak kabul edilen bilgileri (örneğin, mesajlar maddi hasara ilgili) gösterir.
iv Bu Kılavuz Hakkında
İçindekiler 1 Ürün özellikleri ............................................................................................................................................. 1 Genel bakış ............................................................................................................................................................. 1 Taban ünitesinin üst bileşenleri .............................................................................................................................
Web kamerası değiştirme veya takma ................................................................................................................ 28 Ek A Elektrostatik boşalma ............................................................................................................................. 31 Elektrostatik zararını önleme .............................................................................................................................. 31 Topraklama yöntemleri .......................
1 Ürün özellikleri Genel bakış NOT: Bu ürünle ilgili en son el kitapları için http://www.hp.com/support adresine gidin. Ürününüzü bulun bölümünü seçip ekrandaki yönergeleri izleyin.
Taban ünitesinin yan bileşenleri Bileşenler (1) Parmak izi okuyucusu (3) HP Uyku ve Şarj Etme özellikli USB Type-C Thunderbolt™ bağlantı noktası (2) Ses çıkış (kulaklık)/Ses giriş (mikrofon) kombo jakı (4) HP Uyku ve Şarj özellikli USB SuperSpeed bağlantı noktası Taban ünitesinin arka bileşenleri Bileşenler 2 (1) SuperSpeed Plus USB bağlantı noktaları (4) (5) Güç konektörü (2) HDMI bağlantı noktası (6) RJ-45 (ağ) jakı (3) DisplayPort Çıkışı (7) Güvenlik kablosu yuvası (4) DisplayPor
Monitör ön bileşenleri (yalnızca belirli ürünlerde) Bileşenler (1) Web kamerası (2) Ekran ayarları düğmeleri (ekranı ayarlamak için) Web kamerası bileşenleri Kızılötesi (IR) web kamerası (isteğe bağlı) Bileşenler Önden Görünüm (1) Web kamerası ışığı (4) IR web kamerası (2) IR ışığı (5) Arka web kamerası ayar tekerleği (3) Tam Yüksek Tanımlı (FHD) web kamerası (8) FHD web kamerası Üstten görünüm (6) Dijital mikrofonlar Arkadan görünüm (7) Web kamerası ışığı Monitör ön bileşenleri (yalnı
Tam Yüksek Tanımlı (FHD) web kamerası (isteğe bağlı) Bileşenler Önden görünüm (1) Web kamerası ışığı (2) FHD web kamerası Üstten görünüm (3) Dijital mikrofonlar Seri numarası ve ürün numarası konumları Her bilgisayarın dış yüzeyinde o aygıta ait benzersiz bir seri numarası ve ürün kimliği numarası vardır. Yardım almak üzere müşteri hizmetlerini aradığınızda, bu numaraların yanınızda olmasını sağlayın. Bilgisayar taban ünitesinin numaraları taban ünitesinin alt tarafında yer alır.
2 Kurulum Monitör ekranını takma Monitör ekranı bağımsız bilgisayar tabanına takılabilir. Monitör ekranı çıkarılıp farklı bir monitörle değiştirilebilir. 1. USB flash sürücüler gibi tüm çıkarılabilir ortamları bilgisayardan çıkarın. 2. Bilgisayarı düzgün şekilde işletim sisteminden kapatın ve ardından tüm harici aygıtları kapatın. 3. Güç kablosunu AC prizden çekin ve tüm harici aygıtların bağlantısını kesin.
6 5. Kablo konektörlerinin iki yanını içeri doğru sıkıca bastırarak (1) ve kablo konektörlerini sistem kartından yukarı doğru çekerek (2) sistem kartına takılı iki monitör kablosunu çıkarın. 6. Arka erişim kapağını bilgisayardan çıkarmak için taban ünitenin arkasındaki iki çıkarma düğmesine basın (1) ve aynı anda kapağın arkasını yukarıya doğru döndürün (2). Sonra arkaya kaydırarak kapağı bilgisayardan çıkarın (3). 7. Kapağı ters çevirin.
8. Monitör ekranının boynunun tabanındaki iki bağlı vidayı gevşetin (1). Bir elle monitör ekranının ön alt kısmından tutarken diğer elinizle monitör ekranını geriye kaydırarak onu küçük metal tutma tırnağından kurtarın, ardından monitörü kaldırarak tabandan çıkarın (2). ÖNEMLİ: Monitör ekranı ağırdır. Monitör ekranının düşüp zarar görmesini önlemek için çıkarırken sıkıca tuttuğunuzdan emin olun. 9.
10. İki monitör kablosunu sistem kartı konektörlerine takın. 11. Arka erişim kapağını yerine takmak için arka kapağın önündeki tırnakları ön kapağın arkasındaki yuvalara kaydırın (1) ve arka kapağın arkasını aşağıya bastırın (2). NOT: Kapak yerine takılırken kablolara zarar gelmesini önlemek için tüm kabloların düzgün bir şekilde yönlendirildiğine emin olun. 12. Harici aygıtları ve güç kablosunu tekrar bağlayın ve ardından bilgisayarı açın.
Monitör ekranı algılama uyarısını etkinleştirme Monitör ekranı kabloları tam olarak takılmadığı zaman bu uyarı görüntülenir. HP, monitör ekranı takılı olan sistemlerde bu uyarının etkinleştirilmesini önerir. 1. Bilgisayarı açın veya yeniden başlatın. HP logosu göründüğünde, Computer Setup'a girmek için f10 tuşuna basın. 2. Advanced (Gelişmiş) öğesini ve ardından Built-in Devices (Dahili Aygıtlar) öğesini seçin. 3. Allow No Panel configuration (Ekransız yapılandırmaya izin ver) öğesini seçin. 4.
Monitör ekranı konumunu ayarlama Monitör ekranını rahat bir göz seviyesine ayarlamak için eğim verin. NOT: 23,8 inç, 27 inç ve 34 inç monitör ekranları arkaya eğilir. Yalnızca 23,8 inç ve 27 inç monitör ekranları öne doğru eğilir. 34 inç monitör ekranı öne doğru eğilmez. Monitör ekranını rahat bir göz seviyesine getirmek için yüksekliğini ayarlayın. NOT: Yalnızca 23,8 inç monitör ekranının yükseklik ayarı vardır. 27 inç ve 34 inç monitör ekranlarının yükseklik ayarı bulunmaz.
İkincil monitör bağlama Bilgisayarın arka kısmındaki DisplayPort ve HDMI bağlantı noktaları bilgisayara ikincil monitör bağlamanıza olanak tanır. Aşağıdaki yapılandırmalardan birinde iki ekrana kadar bağlayabilirsiniz: ● DisplayPort'a zincirleme dizim şeklinde bağlanmış iki monitör ● Biri DisplayPort'a, diğeri HDMI bağlantı noktasına bağlanan monitörler DisplayPort veya HDMI bağlantı noktası olan bir monitör takıyorsanız herhangi bir video bağdaştırıcısı gerekmez.
Web kamerasını kullanma Ekrandaki web kamerasını aşağıdaki yöntemlerle kullanabilirsiniz: ● Çevrimiçi görüntülü konferans akışları ● Anlık ileti göndermek veya almak ● Toplantı planlamak ● Görüşmelerde güvenlik sağlamak Web kamerasının çalışması ● Web kamerasını yükseltmek için aşağıya doğru bastırarak kilidini açın. ● Web kamerasını kapatmak için kilitlenene kadar aşağıya doğru bastırın.
İsteğe bağlı kablosuz klavye ve fareyi eşitleme Kablosuz klavye ve fare isteğe bağlı bileşenlerdir. Klavye ve fare eşleme işlemi fabrikada yapılmıştır. Klavye ve fare eşleştirilmezse, el ile eşleştirmek için aşağıdaki yordamı izleyin. 1. Alıcı-vericiyi bilgisayardaki bir USB bağlantı noktasına takın. 2. Klavyeyi alıcı-vericiden en çok 30 cm uzağa yerleştirin. Klavyenin altındaki bağlan düğmesine, ardından klavyedeki bir tuşa basın. 3. Fareyi alıcı-vericiden en çok 30 cm uzağa yerleştirin.
3 Donanım onarımı ve yükseltme Uyarılar ve önlemler Yükseltme yapmadan önce bu kılavuzdaki tüm geçerli talimatları, dikkat ibarelerini ve uyarıları dikkatle okuyun. UYARI! Elektrik çarpmasından, sıcak yüzeylerden veya ateşten kaynaklanan kişisel yaralanma riskini azaltmak için: Kapağı çıkarmadan önce güç kablosunu AC prizinden çıkarın. İçeride elektrikle çalışan parçalar bulunmaktadır. Dokunmadan önce sistem iç bileşenlerinin soğumasını bekleyin.
Taban ünitesi erişim kapaklarını çıkarma ve yerine takma Bilgisayarın dahili bileşenlerine erişmek için taban ünitesinin erişim kapaklarının çıkarılması gerekir. 1. USB flash sürücüler gibi tüm çıkarılabilir ortamları bilgisayardan çıkarın. 2. Bilgisayarı düzgün şekilde işletim sisteminden kapatın ve ardından tüm harici aygıtları kapatın. 3. Güç kablosunu AC prizden çekin ve tüm harici aygıtların bağlantısını kesin.
b. Kapağın sağ tarafına takılı kablonun bağlantısını kesmemeye dikkat ederek kapağın sol tarafını taban ünitesinden uzağa doğru döndürün. Şimdi bilgisayar bileşenlerine bakım yapabilirsiniz. Erişim kapağını yerine takmak için: 1. 16 Ön erişim kapağını yerine takmak için kapağı monitör ekranı ile hizalayın ve kapağı, yerine oturtacak şekilde taban ünitesinin üzerine, dümdüz aşağı doğru bastırın.
2. Arka erişim kapağını yerine takmak için arka kapağın önündeki tırnakları ön kapağın arkasındaki yuvalara kaydırın (1) ve arka kapağın arkasını aşağıya bastırın (2). NOT: Kapak yerine takılırken kablolara zarar gelmesini önlemek için tüm kabloların düzgün bir şekilde yönlendirildiğine emin olun. 3. Harici aygıtları ve güç kablosunu tekrar bağlayın ve ardından bilgisayarı açın. Monitör ekranını çıkarma ve değiştirme Monitör ekranı çıkarılıp farklı bir monitörle değiştirilebilir.
18 4. Arka erişim kapağını çıkarmak için taban ünitesinin (1) arka kısmındaki iki çıkarma düğmesine basın ve aynı anda kapağın arkasını yukarı döndürün (2). Ardından kapağı geriye kaydırarak tabandan (3) çıkarın. 5. Kablo konektörlerinin iki yanını sıkıca içeri doğru bastırarak (1) ve kablo konektörlerini sistem kartından yukarı doğru çekerek (2) sistem kartına takılı iki monitör kablosunu çıkarın.
6. Monitör ekranının boynunun tabanındaki iki bağlı vidayı gevşetin (1). Bir elle monitör ekranının ön alt kısmından tutarken diğer elinizle monitör ekranını geriye kaydırarak onu küçük metal tutma tırnağından kurtarın, ardından monitörü kaldırarak tabandan çıkarın (2). ÖNEMLİ: Monitör ekranı ağırdır. Monitör ekranının düşüp zarar görmesini önlemek için çıkarırken sıkıca tuttuğunuzdan emin olun. 7.
8. İki monitör kablosunu sistem kartı konektörlerine takın. 9. Arka erişim kapağını yerine takmak için arka kapağın önündeki tırnakları ön kapağın arkasındaki yuvalara kaydırın (1) ve arka kapağın arkasını aşağıya bastırın (2). NOT: Kapak yerine takılırken kablolara zarar gelmesini önlemek için tüm kabloların düzgün bir şekilde yönlendirildiğine emin olun. 10. Harici aygıtları ve güç kablosunu tekrar bağlayın ve ardından bilgisayarı açın.
Dâhili bileşenlerin yerleri Bileşenler (1) Sabit sürücü (3) RTC pil (2) M.2 SSD (fanın altında) (4) Bellek modülleri Belleği çıkarma ve takma Sistem kartındaki bellek modülü yuvalarına en çok iki adet endüstri standardında küçük boyutlu çift yerleşik bellek modülü (SODIMM) eklenebilir. Bu bellek yuvalarında, en az bir adet önceden takılmış bellek modulü bulunur.
Bellek modüllerini takma Bellek modülü kanallarının yerlerini görmek için aşağıdaki tabloya bakınız. Konum Sistem kartı etiketi Kanal Alt Yuva SODIMM1 Kanal B Üst Yuva SODIMM3 Kanal A Sistem, bellek modüllerinin takılma biçimine göre, otomatik olarak tek kanal modunda, çift kanal modunda veya esnek modda çalışır. ● Bellek modülü yuvalarının tek bir kanalına takılmışsa sistem otomatik olarak tek kanal modunda çalışır.
7. Bellek modülünü takmak için yaklaşık 30° açı (1) ile yuvasına kaydırın, ardından mandalların modülü yerine kilitlemesi için modülü aşağıya bastırın (2). NOT: Bellek modülünü takmanın tek bir yolu vardır. Modül üzerindeki çentiği, bellek yuvası üzerindeki çıkıntıyla aynı hizaya getirin. 8. Taban ünitesi ön ve arka erişim panellerini yerine takın. Bkz. Taban ünitesi erişim kapaklarını çıkarma ve yerine takma, sayfa 15. 9. Harici aygıtları ve güç kablosunu tekrar bağlayın ve ardından bilgisayarı açın.
ÖNEMLİ: Sistem etkin bir AC prizine bağlı olduğu sürece açılış durumu ne olursa olsun, sistem kartında her zaman voltaj vardır. Güç kablosunu çıkardıktan sonra, bilgisayarın dâhili bileşenlerine zarar vermeme amacıyla elektriğin gitmesi için yaklaşık 30 saniye beklemelisiniz. 4. Taban ünitesinin arka ve ön erişim panellerini çıkarın. Bkz. Taban ünitesi erişim kapaklarını çıkarma ve yerine takma, sayfa 15. 5.
5. Sürücünün önündeki çıkarma kolunu dışarı doğru çekin (1). Sürücüyü durana kadar geriye doğru kaydırın ve ardından yukarıya doğru kaldırıp sürücü yuvasından (2) çıkarın. Ardından kabloyu sabit sürücünün (3) arkasından çıkarın. 6. Çıkarılmış sabit sürücünün yanlarındaki dört montaj vidasını sökün.
7. Eski sabit sürücüden sökülmüş dört montaj vidasını yeni sabit sürücünün yanlarına takın. 8. Kabloyu sabit sürücünün (1) arkasına bağlayın. Ardından sürücüdeki montaj vidalarını sürücü yuvasının kenarlarındaki J yuvalarıyla aynı hizaya getirin ve sürücüyü sürücü yuvasına bastırın. Ve ardından sürücüyü yerine oturana kadar öne doğru kaydırın (2). 9. Taban ünitesi ön ve arka erişim panellerini yerine takın. Bkz. Taban ünitesi erişim kapaklarını çıkarma ve yerine takma, sayfa 15. 10.
4. Taban ünitesinin arka ve ön erişim panellerini çıkarın. Bkz. Taban ünitesi erişim kapaklarını çıkarma ve yerine takma, sayfa 15. 5. M.2 SSD fanın altında, monitör ekranı montaj parçası ile sabit sürücü yuvası arasında yer alır. Fanı doğrudan yukarıya çekerek, sistem kartındaki dikmelerden çıkararak sökün. Fan kablolarını çıkarmanız gerekmez. 6. Bir M.2 SSD'yi çıkarmak için, onu sistem kartına (1) sabitleyen vidayı çıkarın, ardından SSD'yi sistem kartı konektöründen dışarı kaydırın (2). M.
7. Bir M.2 SSD'yi takmak için konektörün olduğu tarafını sistem kartı konektörüne kaydırarak yerleştirin (1), diğer ucunu aşağı bastırın (2) ve SSD'yi sistem kartına vidayla sabitleyin (3). 8. Fanı sistem kartındaki dikmelere doğru aşağı yönde bastırarak yerine takın. 9. Taban ünitesi ön ve arka erişim panellerini yerine takın. Bkz. Taban ünitesi erişim kapaklarını çıkarma ve yerine takma, sayfa 15. 10. Harici aygıtları ve güç kablosunu tekrar bağlayın ve ardından bilgisayarı açın.
ÖNEMLİ: Sistem etkin bir AC prizine bağlı olduğu sürece açılış durumu ne olursa olsun, sistem kartında her zaman voltaj vardır. Güç kablosunu çıkardıktan sonra, bilgisayarın dâhili bileşenlerine zarar vermeme amacıyla elektriğin gitmesi için yaklaşık 30 saniye beklemelisiniz. 4. Web kamerasının her iki tarafındaki çıkarma deliklerine bir ataşın ucunu sokarak dahili mandalları ayırın (1) ve web kamerasını monitör ekranından dışarı çekin (2). 5.
30 4. Monitör ekranındaki arka panelin üst kısmını web kamerası yuvasından kavrayın ve paneli bağlantı noktalarından monitör ekranından dışarı çekin (1) ve arka kapağı standın boynundan aşağı kaydırın (2). 5. Vidaları web kamerası kapağından çıkarın (1) ve kapağı geriye doğru kaydırarak monitör ekranından sökün (2). 6. Arka paneli monitör ekranına oturtun. 7. Yeni web kamerasını monitör ekranındaki web kamerası yuvasına takın ve dahili mandallara oturana kadar aşağı bastırın. 8.
A Elektrostatik boşalma Statik elektriğin parmak veya başka bir iletken üzerinden boşaltılması sistem kartlarına veya diğer statiğe duyarlı aygıtlara zarar verebilir. Bu tür bir zarar aygıtın kullanım ömrünü azaltabilir. Elektrostatik zararını önleme Statik elektriğin vereceği zararı önlemek için, aşağıdaki önlemleri alın: ● Ürünleri taşırken ve saklarken statiğe karşı korumalı konteynerler kullanarak ürünlerin elinizle temasını engelleyin.
B Bilgisayar işletim yönergeleri, rutin bakım ve nakliye hazırlığı Bilgisayar işletim yönergeleri ve rutin bakım Bilgisayarın ve monitörün kurulumunu ve bakımını düzgün bir şekilde gerçekleştirmek için bu yönergeleri izleyin: ● Bilgisayarı aşırı nemden, doğrudan güneş ışığından ve aşırı sıcak ve soğuktan koruyun. ● Bilgisayarı sağlam ve düz bir yüzeyde çalıştırın.
Nakliye hazırlığı Bilgisayarı nakliyat için hazırlarken aşağıdaki önerileri izleyin: 1. Sabit sürücüdeki dosyaları harici bir depolama aygıtında yedekleyin. Yedekleme ortamının saklanırken veya taşınırken elektrik veya manyetik darbelere maruz kalmadığından emin olun. NOT: Sistem gücü kapatıldığında, sabit disk sürücüsü otomatik olarak kilitlenir. 2. Tüm çıkarılabilir ortamları çıkarın ve saklayın. 3. Bilgisayarı ve harici aygıtları kapatın. 4.
C Erişilebilirlik HP, engelliler de dahil herkes tarafından ister tek başına isterse uygun yardımcı aygıtlar ile birlikte kullanılabilecek ürün ve hizmetler tasarlamakta, üretmekte ve pazarlamaktadır. Desteklenen yardımcı teknolojiler HP ürünleri, başka yardım teknolojileriyle birlikte çalışacak şekilde yapılandırılabilen çok sayıda işletim sistemi yardım teknolojisini destekler. Yardım özellikleriyle ilgili daha fazla bilgi almak için aygıtınızdaki Ara özelliğini kullanın.
Dizin B bellek belirtimleri 21 çıkarma 22 konumlar 22 takma 22 bileşenler dâhili 21 FHD web kamerası 4 IR web kamerası 3 monitör 3 taban ünitesi 1, 2 bilgisayar işletim yönergeleri D dâhili bileşenler K kablosuz klavye ve fareyi eşitleme 13 klavye eşitleme 13 kurulum 5 kurulum yönergeleri 14 32 21 E ek bilgiler 14 elektrostatik boşalma, zararı önleme 31 erişilebilirlik 34 erişim panelleri çıkarma 15 yerine takma 15 P pil değiştirme 4 G güç kaynağı bağlantısı 8 güvenlik kablosu 9 H havalandırma yönerg