Register your product and get suppor t at 6000 series Smar t LED TV www.philips.
Cuprins 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 Tur 3 Smart TV 3 Galerie de aplicaţii 3 Clipuri video de închiriat 3 TV online 3 Reţele sociale 4 Skype 4 Smartphone-uri şi tablete 4 Pause TV şi înregistrări 4 Jocuri 5 EasyLink 5 7.2 7.3 7.4 7.5 7.6 7.7 7.8 Porniţi Skype 70 Contacte 71 Apelarea cu Skype 72 Credit Skype 73 Setări Skype 73 Deconectare 74 Condiţii de utilizare 74 8 8.1 8.2 Jocuri 75 Redare joc 75 Jocuri în doi 75 2 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 2.6 2.7 2.8 2.
1 Tur 1.1 Smart TV Conectaţi acest Smart TV Philips cu tehnologie LED la Internet şi descoperiţi o nouă lume a televiziunii. Puteţi realiza o conexiune cu fir la router sau vă puteţi conecta wireless, prin intermediul Wi-Fi. Căutaţi aplicaţia pentru clipurile video de pe YouTube, un ziar naţional, un album de fotografii online, Facebook, Twitter etc. Există aplicaţii pentru închirierea unui clip video de la un magazin de închirieri online, dar şi pentru vizionarea programelor pe care le-aţi pierdut.
În Asistenţă, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi Online TV pentru mai multe informaţii. 1.7 Smartphone-uri şi tablete 1.5 Reţele sociale Nu trebuie să mai verificaţi mesajele prietenilor pe calculator. Deschideţi Smart TV, selectaţi pagina reţelei dvs. de socializare şi trimiteţi un mesaj stând comod pe canapea. Smart TV este compatibil cu popularele reţele de socializare Facebook şi Twitter. În Asistenţă, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi în Galeria de aplicaţii pentru mai multe informaţii. 1.
1.9 Jocuri Dacă selectaţi consola de jocuri în meniul Acasă, televizorul comută automat la setările ideale pentru jocuri. Dacă jucaţi un joc cu mai mulţi jucători, cu ecrane divizate, puteţi seta televizorul să afişeze fiecare ecran sub forma unui ecran complet, simultan. Fiecare jucător se poate concentra asupra propriului joc. Televizorul utilizează tehnologia 3D pentru a afişa ambele ecrane.
2 Configurarea 2.1 • Pentru un efect Ambilight optim, reduceţi lumina din cameră. • Poziţionaţi televizorul la o distanţă de până la 15 cm de perete. •Distanţa ideală pentru vizionarea la televizor este de trei ori dimensiunea diagonalei ecranului. Când sunteţi aşezat, ochii dvs. trebuie să se afle la nivelul centrului ecranului.
Cu un software de server media instalat pe calculator, puteţi deschide fotografiile, fişierele cu muzică şi clipurile video memorate în calculator pe ecranul televizorului. Utilizaţi o versiune recentă de software de server media, precum Windows Media Player 11, Twonky™ sau similar*. Instalaţi software-ul pe calculator şi configuraţi-l pentru partajarea fişierelor media cu televizorul. Citiţi manualul serverului media pentru mai multe informaţii.
- WPS PIN Pentru a crea o conexiune WPS cu cod PIN, selectaţi WPS PIN şi apăsaţi pe OK. Notaţi-vă codul PIN de 8 cifre afişat şi introduceţi-l în software-ul routerului de la PC. Reveniţi la televizor şi apăsaţi pe Conectare. Consultaţi manualul routerului cu privire la modul de introducere a codului PIN în software-ul routerului. Pasul 8 - Se va afişa un mesaj la stabilirea cu succes a conexiunii. Configurare reţea În cazul în care conectarea eşuează, puteţi verifica setarea DHCP a routerului.
Ghid de conectivitate Setări reţea Pentru a deschide Setări reţea, apăsaţi pe h şi selectaţi S Configurare, apoi apăsaţi pe OK. Selectaţi Setări reţea şi apăsaţi pe OK. Întotdeauna conectaţi la televizor dispozitivul care dispune de conexiunea de calitatea cea mai bună. De asemenea, utilizaţi cabluri de calitate pentru a asigura un transfer adecvat al imaginilor şi al sunetului.
Dacă dispozitivele dvs. sunt conectate cu HDMI şi sunt prevăzute cu tehnologie EasyLink, le puteţi controla cu ajutorul telecomenzii. Este necesar ca EasyLink HDMI CEC să fie pornit la televizor şi la dispozitivul conectat. În Asistenţă, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi EasyLink HDMI CEC pentru mai multe informaţii despre utilizarea EasyLink. Utilizaţi cablul adaptor YPbPr pentru conectarea dispozitivului.
Este posibil ca unele taste de dispozitiv foarte specifice acestuia să nu fie disponibile în meniul Comenzi. EasyLink HDMI CEC Setări EasyLink EasyLink Cu tehnologia EasyLink, puteţi controla un dispozitiv conectat cu ajutorul telecomenzii televizorului. EasyLink utilizează HDMI CEC* pentru comunicaţia cu dispozitivele conectate. Dispozitivele trebuie să fie compatibile HDMI CEC şi trebuie să fie conectate prin intermediul unei conexiuni HDMI.
În Asistenţă, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi Interfaţă comună CAM pentru mai multe informaţii despre conectarea unui modul CAM. CAM Introducerea unui modul CAM Opriţi televizorul înainte de a introduce modulul CAM. Uitaţi-vă atent la CAM pentru a vă da seama de metoda de introducere corectă. Introducerea incorectă poate deteriora şi modulul CAM, şi televizorul. Utilizaţi slotul pentru interfaţa comună al televizorului pentru introducerea cardului CAM*.
Dacă sistemul Home Theatre nu dispune de o conexiune HDMI ARC, adăugaţi un cablu audio optic pentru a trimite sunetul aferent imaginii TV la sistemul Home Theatre. Oprire cronometru Dezactivaţi Cronometrul, dacă utilizaţi numai telecomanda receptorului de Satelit. Procedaţi astfel pentru a nu permite televizorului să se oprească automat, după o perioadă de 4 ore în care nu se apasă pe niciun buton al telecomenzii televizorului. Pentru dezactivare, apăsaţi pe h şi selectaţi SConfigurare, apoi apăsaţi pe OK.
Decalaj ieşire audio Depanare Dacă nu puteţi seta o întârziere la Sistemul Home Theatre, puteţi seta televizorul astfel încât să sincronizeze sunetul. Puteţi seta un decalaj care să compenseze timpul necesar Sistemului Home Theatre pentru a procesa sunetul aferent imaginilor TV. Puteţi seta valoarea în paşi de 5 ms. Setarea maximă este -60 ms. Setarea de Întârziere a ieşirii audio trebuie să fie activată.
Consolă de jocuri Pentru a înregistra Pentru a întrerupe sau înregistra o transmisie, aveţi nevoie de un hard disk cu o capacitate de stocare de cel puţin 250 GB. HDMI Puteţi conecta o consolă de jocuri la televizor. Puteţi utiliza o conexiune HDMI, YPbPr sau SCART. Pentru o calitate optimă, utilizaţi un cablu HDMI de mare viteză pentru conectarea consolei de jocuri la televizor.
Hard disk-ul USB este formatat exclusiv pentru acest televizor; nu puteţi utiliza înregistrările stocate pe alt televizor sau pe PC. Nu copiaţi şi nu modificaţi fişierele cu înregistrări de pe Hard disk-ul USB cu nicio aplicaţie de pe PC. Aceasta vă va distruge înregistrările. Atunci când formataţi un alt Hard disk USB, conţinutul de pe hard disk-ul anterior se va pierde. Un Hard disk USB instalat la televizor va necesita reformatare pentru a putea fi utilizat la un calculator.
Introduceţi o unitate flash USB într-una din conexiunile USB din televizor când televizorul este pornit. Cameră video Puteţi utiliza o conexiune HDMI, YPbPr sau SCART, pentru a vă conecta camera video. În cazul în care camera video dispune numai de ieşiri Video (CVBS) şi Audio S/D, utilizaţi un adaptor Video Audio L/R la SCART pentru cuplarea la conexiunea SCART. Pentru o calitate optimă, utilizaţi un cablu HDMI pentru conectarea camerei video la televizor.
Cu DVI la HDMI Alternativ, puteţi utiliza un adaptor DVI la HDMI pentru conectarea PC-ului la intrarea HDMI, respectiv un cablu audio S/D pentru conectarea la intrarea AUDIO IN L/R din partea posterioară a televizorului. 3 - Apăsaţi pe u (sus) sau pe v (jos) pentru a regla volumul. 4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. 2.
Setări canal Actualizare software Limbi În Asistenţă, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi Limbă audio sau Subtitrare pentru mai multe informaţii. În Asistenţă, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi Software, actualizare de pe Internet sau Software, actualizare de pe USB, pentru mai multe informaţii. Acces universal În Asistenţă, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi Acces universal pentru mai multe informaţii despre configurarea televizorului pentru utilizatori cu deficienţe de vedere sau auz.
• Evitaţi exercitarea forţei asupra prizelor. Prizele care nu sunt fixate corespunzător pot cauza arcuri electrice sau incendii. Asiguraţi-vă că nu se exercită presiuni asupra cablului de alimentare atunci când rotiţi ecranul televizorului. • Pentru a scoate televizorul din priză, trebuie scos ştecărul. La scoaterea din priză, trageţi de ştecăr şi nu de cablu. Asiguraţi-vă că aveţi în permanenţă acces complet la ştecăr, la cablul de alimentare şi la priză.
Temperatură şi umiditate În situaţii rare, în funcţie de temperatură şi de umiditate, poate apărea puţin condens pe interiorul părţii frontale din sticlă a televizorului (la unele modele). Pentru a preveni acest lucru, nu expuneţi televizorul la lumina directă a soarelui, căldură sau umiditate extremă. În caz de apariţie a condensului, acesta va dispărea spontan după câteva ore de funcţionare a televizorului. Umezeala din condens nu va afecta televizorul şi nu va cauza defecţiuni.
3 Televizor 3.1 Pornire Pornire şi oprire Asiguraţi-vă că aţi conectat mufa de alimentare în partea posterioară a televizorului înainte de a porni televizorul. Dacă indicatorul luminos roşu este stins, apăsaţi pe butonul mic inscripţionat A situat în partea dreaptă a părţii posterioare a televizorului, pentru a trece televizorul pe standby indicatorul roşu se va aprinde. Pornire rapidă Cu funcţia de pornire rapidă, televizorul poate porni mai rapid ca de obicei.
Tabel de pagini Pentru a naviga în sus, în jos, la stânga sau la dreapta. 8 - o OPTIONS Pentru a deschide sau a închide meniul Opţiuni. Partea inferioară 1 - A Standby Pentru a comuta televizorul din standby sau înapoi în standby.
1 - Tasta Fn - Pentru tastarea unui număr sau a unui semn de punctuaţie. 2 - ( Shift - Pentru tastarea majusculelor. 3 - y Tasta spaţiu 4 - Săgeţi pentru navigare. 5 - Enter - Pentru confirmarea textului introdus. 6 - Ştergere - Şterge caracterul din faţa cursorului de text. 7 - Ω Caracter special - Pentru deschiderea tastaturii de pe ecran în vederea selectării literelor cu accent sau simbolurilor.
În funcţie de regiunea dvs., tastatura telecomenzii poate fi comutată pe caractere Chirilice. Caracterele Chirilice sunt indicate în partea din dreapta sus a tastelor. Pentru a scrie caractere Chirilice, apăsaţi pe tasta î de pe telecomandă. Apăsaţi pe î din nou pentru a reveni la Qwerty. Pentru sincronizare, ţineţi telecomanda aproape de logo-ul Philips (circa 10 cm) şi apăsaţi pe OK. Dacă sincronizarea a reuşit, va apărea un mesaj.
3.3 Canale TV Vizionarea canalelor TV Schimbarea canalelor Opţiuni privind canalele În timpul vizionării unui canal, în funcţie de tipul canalului urmărit (analogic sau digital) sau de setările pe care le-aţi aplicat televizorului, sunt disponibile unele opţiuni. Deschiderea opţiunilor În timpul vizionării unui canal, apăsaţi pe o OPTIONS şi selectaţi fila o Opţiuni din bara de meniuri. Pentru urmărirea canalelor TV, apăsaţi pe t TV.
În Asistenţă, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi HbbTV pentru mai multe informaţii. Stare Selectaţi Stare pentru a vizualiza informaţii tehnice referitoare la canal (dacă este analogic sau digital) sau un dispozitiv conectat pe care îl vizionaţi. Liste de canale Listele de canale În listele de canale, puteţi căuta toate canalele TV şi radio instalate.
Reordonaţi canale Puteţi reordona (repoziţiona) canalele din lista de canale favorite. În Asistenţă, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi Canale favorite pentru mai multe informaţii. Canale favorite Blocare pentru copii Puteţi crea o listă de canale favorite, care conţine numai canalele pe care doriţi să le vizionaţi. Dacă este selectată lista de canale favorite, veţi vedea numai canalele favorite atunci când schimbaţi canalele.
Dacă aţi uitat codul de deblocare, contactaţi centrul de asistenţă pentru clienţi din ţara dvs. Puteţi găsi numărul de telefon pe documentaţia care însoţeşte televizorul sau puteţi vizita www.philips.com/support. Reinstalare canale Instalare canal Dacă este setat un cod de blocare pentru copii, va trebui să introduceţi acest cod înainte de a putea reinstala canalele. Actualizare canale Reinstalare canale Pentru a reinstala numai canalele . . .
Puteţi verifica versiunea curentă a software-ului de televizor cu Informaţii despre progr. curent în Configurare > Setări software. Copiere listă canale Copierea unei liste de canale 1 Porniţi televizorul pe care sunt instalate canalele. Conectaţi un dispozitiv de memorie USB. 2 - Apăsaţi pe h, selectaţi S Configurare, apoi apăsaţi pe OK. 3 - Selectaţi Setări TV > Setări generale > Copiere listă canale > Copiere pe USB > şi apăsaţi pe OK.
Dacă aţi primit o valoare specifică pentru rata simbol, selectaţi Manual. Se poate totuşi ca valoarea primită să fie deja în lista predefinită de rate simbol. Selectaţi Rate simbol predefinite pentru a verifica dacă valoarea dvs. este disponibilă în mod automat. Rate de simbol predefinite Cu Mod Rată simbol setat pe Automat, televizorul va folosi 1 din ratele de simbol predefinite în conformitate cu modul în care acestea sunt folosite de majoritatea furnizorilor de cablu din ţara dvs.
Pentru a instala manual canalele analogice, apăsaţi pe h, selectaţi S Configurare şi apăsaţi pe OK. Selectaţi Setări canal şi apăsaţi pe OK. Selectaţi Instalare canale > Analogic: instalare manuală şi apăsaţi pe OK. 1 - Sistem Pentru configurarea sistemului televizorului, selectaţi Sistem şi apăsaţi pe OK. Selectaţi ţara sau acea parte a lumii în care vă aflaţi. 2 - Găsire canal Pentru a găsi un canal, selectaţi Găsire canal şi apăsaţi OK. Selectaţi Căutare şi apăsaţi OK. Puteţi introduce şi dvs.
Apăsaţi din nou pe OK pentru a trece la următoarea apariţie. Pentru a opri căutarea, apăsaţi pe u până când nu mai este selectat nimic. Teletext de la un dispozitiv conectat Unele dispozitive conectate care recepţionează canale TV pot oferi, de asemenea, funcţia teletext. Pentru a deschide paginile de teletext de la un dispozitiv conectat, apăsaţi pe h, selectaţi dispozitivul şi apăsaţi pe OK.
Dacă doriţi să evitaţi accesul la paginile HbbTV de pe un anumit canal, puteţi bloca numai paginile HbbTV pentru acest canal. 1 - Comutaţi la canalul ale cărui pagini HbbTV doriţi să le blocaţi. 2 - Apăsaţi o OPTIONS şi selectaţi HbbTV pe acest canal şi apăsaţi OK. 3 - Selectaţi Oprit şi apăsaţi pe OK. Pagini iTV Deschiderea paginilor iTV Majoritatea canalelor care oferă HbbTV sau iTV vă invită să apăsaţi tasta * (roşie) sau tasta OK pentru a deschide programul interactiv.
Dacă aceste informaţii sunt disponibile, puteţi căuta programele planificate după gen, precum filme, emisiuni sportive etc. Pentru a căuta programele după gen, apăsaţi pe o OPTIONS şi selectaţi Căutaţi după gen. Selectaţi un gen şi apăsaţi pe OK. Va apărea o listă cu programele găsite. 3.5 Comutarea la dispozitive Listă sursă Înregistrări Din Ghidul TV, puteţi înregistra sau programa instantaneu înregistrarea unui program TV. Pentru stocarea înregistrărilor, conectaţi un Hard disk USB la televizor.
Pentru rescanarea tuturor conexiunilor TV şi actualizarea meniului Sursă, apăsaţi pe o OPTIONS, selectaţi fila Opţiuni din bara de meniuri, selectaţi Scanare conexiuni şi apăsaţi pe OK. Din modul standby Cu televizorul în standby, puteţi porni un dispozitiv conectat cu ajutorul telecomenzii televizorului.
Audio limb. Canalele TV digitale pot transmite un program care conţine şi alte limbi vorbite, în afara limbii originale. Puteţi seta o limbă audio preferată principală şi una secundară. Dacă sunetul este disponibil într-una dintre aceste limbi, televizorul va comuta la acest tip de audio. Dacă niciuna dintre limbile audio preferate nu este disponibilă, puteţi selecta o altă limbă audio care este disponibilă. Pentru setarea limbii audio principale şi secundare . . .
Selectaţi Setări TV > Setări generale > Oprire cronometru şi setaţi bara de glisor la 0. În Asistenţă, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi în Economisire energie pentru mai multe informaţii despre setările ecologice ale televizorului. 3 - Selectaţi Acasă şi apăsaţi pe OK. 4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. Meniul Imagine 3.8 Setări imagine Stil imagine Pentru reglarea uşoară a imaginilor, puteţi selecta o setare presetată cu opţiunea Stil imagine.
3 - Apăsaţi pe x (dreapta) şi selectaţi Maxim, Mediu, Minim sau Oprit. 4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. Reducere pentru MPEG Cu funcţia de Reducere artefact MPEG, puteţi fluidiza tranziţiile digitale din imagine. Artefactele MPEG sunt în mare parte vizibile sub forma unor blocuri mici sau a unor margini zimţate ale imaginilor. Pentru reducerea artefactelor MPEG . . . 1 - Apăsaţi pe h, selectaţi S Configurare, apoi apăsaţi pe OK.
Senzor de lumină Funcţia Senzor de lumină reglează setările de imagine şi Ambilight în mod automat, în funcţie de condiţiile de iluminare ale încăperii. Puteţi activa sau dezactiva Senzorul de lumină. Pentru activare sau dezactivare. . . 1 - Apăsaţi pe h, selectaţi S Configurare, apoi apăsaţi pe OK. 2 - Selectaţi Setări TV > Imagine > Avansat > Senzor de lumină. 3 - Apăsaţi x (dreapta) şi selectaţi Pornit sau Oprit. 4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul.
3 - Selectaţi Joc, Calculator sau Oprit. Setarea Oprit revine la setările de imagine pentru vizionarea canalelor TV. 4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. 3.9 Setări sunet Format şi margini Stil sunet Format imagine Pentru mai multe informaţii privind Formatul imaginii, apăsaţi pe * LIST şi căutaţi Format imagine. Margini ecran Cu funcţia Margini ecran, puteţi mări uşor imaginea pentru a ascunde marginile distorsionate. Pentru reglarea marginilor . . .
4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. Mono/Stereo Sunete înalte Cu funcţia Sunete înalte puteţi regla nivelul tonurilor înalte ale sunetului. Pentru reglarea nivelului. . . 1 - Apăsaţi pe h, selectaţi S Configurare, apoi apăsaţi pe OK. 2 - Selectaţi Setări TV > Sunet > Sunete înalte. 3 - Apăsaţi pe x (dreapta) şi reglaţi valoarea cu u (sus) sau v (jos). 4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul.
1 - Apăsaţi pe h, selectaţi S Configurare, apoi apăsaţi pe OK. 2 - Selectaţi Setări TV > Sunet > Avansat > Difuzoare TV. 3 - Apăsaţi x (dreapta) şi selectaţi Pornit, Oprit, EasyLink sau EasyLink autostart. 4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. Pentru comutarea difuzoarelor din meniul de Imagine şi sunet . .. 1 - În timp ce priviţi la televizor, apăsaţi pe o OPTIONS şi selectaţi j Imagine şi sunet.
Pentru reglarea nivelului. . . 1 - Apăsaţi pe h, selectaţi S Configurare, apoi apăsaţi pe OK. 2 - Selectaţi Setări TV > Ambilight > Luminozitate. 3 - Apăsaţi pe x (dreapta) şi reglaţi valoarea cu u (sus) sau v (jos). 4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. 5 - Selectaţi Închidere şi apăsaţi pe OK. 6 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul.
Pentru modificarea schemei de culori pentru Lumină Lounge, apăsaţi din nou pe butonul AMBILIGHT. Pentru a dezactiva Lumină Lounge, ţineţi apăsat pe AMBILIGHT pentru câteva secunde. Puteţi configura schema de culori şi din meniul Setări TV. Cu televizorul pornit, apăsaţi pe h, selectaţi SConfigurare şi apăsaţi pe OK. Selectaţi Setări TV > Ambilight > Avansat > Lumină Lounge. Selectaţi schema de culori cu care va porni Lumină Lounge. 3.
2 - Selectaţi Setări canal > Limbă > Descriere audio > Efecte audio şi apăsaţi pe OK. 3 - Selectaţi Activ sau Oprit şi apăsaţi pe OK. 4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. Vorbire Comentariul audio poate conţine, de asemenea, subtitrări pentru cuvintele care sunt rostite. Pentru activarea acestor subtitluri (dacă sunt disponibile) . . . 1 - Apăsaţi pe h, selectaţi S Configurare, apoi apăsaţi pe OK.
4 Canale prin satelit 1 - În lista de canale, selectaţi t sau Ò din bara de meniuri, pentru a selecta lista de canale TV sau prin Satelit. 2 - Selectaţi o listă - Toate, Favorite, Radio sau Noi. 3 - Selectaţi un canal din oricare dintre liste şi apăsaţi pe OK. Televizorul va trece la programul selectat. 4.1 Vizionarea canalelor prin satelit Pentru a viziona canale prin satelit, apăsaţi pe h, selectaţi Satelit şi apăsaţi pe OK. Televizorul se va acorda la frecvenţa ultimului canal prin satelit vizionat.
Pentru a comuta între canalele dvs. favorite folosind butoanele CH+ şi CH-, selectaţi Lista de favorite din lista de canale şi închideţi din nou lista de canale. 4 - Apăsaţi pe OK pentru a confirma poziţia sau apăsaţi pe * Anulare. Acum, puteţi selecta un alt canal pe care doriţi să-l mutaţi. Există două liste de canale favorite, una pentru canalele TV şi una pentru canalele prin satelit. 4.
Cod de blocare pentru copii Instalare sateliţi Puteţi seta sau modifica Codul de blocare pentru copii. Vă puteţi instala sateliţii în timpul configurării iniţiale a televizorului. Instalarea sateliţilor se face după instalarea canalelor TV. Dacă urmăriţi numai canale prin satelit, puteţi omite instalarea canalelor TV. Puteţi începe o nouă instalare de sateliţi în orice moment, din meniul Configurare. Pentru setarea sau modificarea codului de blocare pentru copii . ..
Actualizare pachet de canale Cu funcţia Actualizare pachet de canale, puteţi aduce înapoi canalele prin satelit care erau în lista de canale prin satelit însă lipsesc în acest moment. Canalele lipsă au fost repoziţionate pe emiţător-receptor de către operatorul satelitului. Televizorul trebuie să fie actualizat cu ultima versiune a pachetului de canale. Pentru descărcarea ultimei versiuni a pachetului de canale . . . 1 - Accesaţi site-ul de asistenţă Philips www.philips.
4 - Selectaţi Adăugare şi apăsaţi pe OK. Televizorul va căuta noi sateliţi. 5 - Dacă televizorul a identificat unul sau mai mulţi sateliţi, selectaţi Instalare şi apăsaţi pe OK. Televizorul instalează canalele sateliţilor găsiţi. 6 - Pentru a memora canalele sau posturile radio, selectaţi Finalizare şi apăsaţi pe OK. Eliminarea unui satelit Puteţi elimina unul sau mai mulţi sateliţi din instalarea dvs. curentă. Veţi elimina atât satelitul cât şi canalele acestuia.
2 - Selectaţi Căutare satelit şi apăsaţi pe OK. 3 - Selectaţi Actualizare canale şi apăsaţi pe OK. 4 - Dacă doriţi să verificaţi care sunt sateliţii selectaţi pentru actualizare, selectaţi Setări şi apăsaţi pe OK. 5 - Cu tastele săgeată, bifaţi sau debifaţi sateliţii aleşi pentru actualizare. Selectaţi Executat şi apăsaţi pe OK. 6 - Selectaţi Actualizare şi apăsaţi pe OK. Actualizarea ar putea dura câteva minute. 7 - Selectaţi Finalizare şi apăsaţi pe OK.
3 - Selectaţi Activ sau Oprit şi apăsaţi pe OK. 4 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. Vorbire Comentariul audio poate conţine, de asemenea, subtitrări pentru cuvintele rostite. Pentru activarea acestor subtitluri (dacă sunt disponibile) . . . 1 - Apăsaţi pe h, selectaţi S Configurare, apoi apăsaţi pe OK. 2 - Selectaţi Setări satelit > Limbă > Descriere audio > Vorbire şi apăsaţi pe OK. 3 - Selectaţi Descriere sau Subtitrări şi apăsaţi pe OK.
5 3D 5.1 De ce aveţi nevoie La prima detectare a unui semnal 3D, puteţi seta preferinţele dvs. privind modul de pornire 3D în viitor. Pentru a comuta automat la 3D, selectaţi Automat. Pentru a se afişa în prealabil o notificare, selectaţi Notificare. Pentru a nu comuta niciodată la 3D, selectaţi Fără 3D. Puteţi însă modifica această preferinţă din meniul Configurare > Setări TV > 3D > Comutare la 3D. Acesta este un televizor Easy 3D.
5.5 Avertisment pentru sănătate • Nu se recomandă vizionarea 3D pentru copii sub şase ani. • Dacă dvs. sau membrii familiei dvs. prezintă antecedente de epilepsie sau de fotosensibilitate, consultaţi un cadru medical profesionist înainte de a vă expune la surse de lumină intermitentă, la secvenţe de imagini rapide sau la vizionare 3D.
6 Smart TV - Asistenţă Selectaţi Asistenţă şi apăsaţi pe OK pentru a deschide sistemul de asistenţă pe ecran. Puteţi căuta un subiect într-o listă în ordine alfabetică. 6.1 Meniul Acasă Din meniul Acasă, puteţi începe orice activitate care poate fi efectuată prin intermediul televizorului. Deschideţi meniul Acasă pentru a începe să vizionaţi programe TV sau un disc de la sistemul dvs. Home Theatre.
Prima pagină Smart TV Prima pagină Smart TV este legătura dvs. cu Internetul. Puteţi închiria filme online, citi ziare, viziona clipuri video şi asculta muzică, dar puteţi face şi cumpărături online, deschide pagina dvs. din reţelele sociale (Facebook, Twitter, . . .) sau viziona programele TV, după bunul plac, cu aplicaţia Online TV. Pentru aceasta, deschideţi Aplicaţiile - site-uri Internet adaptate pentru TV. Cu televizorul conectat la Internet, puteţi deschide Smart TV.
Utilizarea aplicaţiilor Pentru a porni o aplicaţie, mai întâi trebuie să o adăugaţi pe lista de aplicaţii din prima pagină Smart TV. Puteţi adăuga aplicaţii pe lista dvs. din Galeria de aplicaţii. Galerie de aplicaţii În Galeria de aplicaţii, veţi găsi toate aplicaţiile disponibile. Galeria de aplicaţii afişează aplicaţiile în liste pentru fiecare ţară în parte. Pentru a deschide Galeria de aplicaţii, selectaţi pictograma Galerie de aplicaţii din prima pagină Smart TV şi apăsaţi pe OK.
Puteţi utiliza tastele x (Redare) şi p (Pauză). Listă după furnizor Pentru a vizualiza programele Online TV ordonate după furnizor, apăsaţi pe * Toţi furnizorii. Selectaţi un furnizor şi apăsaţi pe OK. * Dacă este disponibil în regiunea dvs. Bară de meniuri şi sortare Cu un dispozitiv USB conectat, televizorul sortează fişierele după tip. Navigaţi la bara de meniuri şi selectaţi tipul de fişiere căutat.
Redarea muzicii Pentru a reda muzică, selectaţi M Muzică în bara de meniuri, selectaţi o melodie şi apăsaţi pe OK. Dacă în acelaşi folder se află mai multe melodii, apăsaţi pe * Redare toate pentru redarea tuturor melodiilor din folder. Pentru a trece la melodia următoare sau la cea anterioară, apăsaţi pe CH+ sau pe CH-. Pentru a întrerupe muzica, apăsaţi pe OK. Apăsaţi pe OK din nou pentru a continua. Pentru a efectua un salt de 10 secunde înainte sau înapoi într-o melodie, apăsaţi pe x sau pe w.
DivX®, DivX Certified® şi logo-urile asociate sunt mărci comerciale ale Rovi Corporation sau ale filialelor sale şi sunt utilizate sub licenţă. 3 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. DESPRE CONŢINUTUL VIDEO DIVX: DivX este un format video digital creat de către DivX, LLC, o filială a Rovi Corporation. Acesta este un dispozitiv oficial DivX Certified® care redă conţinut video DivX. Vizitaţi divx.
Blocarea unui dispozitiv conectat anterior Dacă doriţi să blocaţi un dispozitiv conectat anterior, trebuie mai întâi să goliţi lista de conexiuni Wi-Fi Miracast. Dacă goliţi această listă va trebui să confirmaţi sau să blocaţi din nou conexiunea, pentru fiecare dispozitiv. Întârziere ecran Întârzierea normală atunci când partajaţi un ecran cu Miracast este de aproximativ 1 secundă. Întârzierea poate fi mai mare dacă utilizaţi dispozitive/calculatoare de generaţie mai veche, cu viteză mai mică de procesare.
4 - Din meniul Navigare reţea, selectaţi numele celuilalt televizor şi apăsaţi OK. Dacă aveţi mai multe televizoare în casă, ar trebui să schimbaţi numele celuilalt televizor. Puteţi face acest lucru de pe respectivul televizor. 5 - Selectaţi ce doriţi să vizionaţi de pe celălalt televizor . . . • pentru a urmări canalul curent al celuilalt televizor, selectaţi Current channel (Canal curent) şi apăsaţi OK.
Eliminarea unei înregistrări programate Pentru eliminarea unei înregistrări programate, selectaţi înregistrarea care urmează în listă şi apăsaţi pe OK. Alternativ, puteţi selecta înregistrarea programată şi apăsaţi pe o OPTIONS, apoi selectaţi Anul. înreg. Date specifice Dacă primiţi informaţii privind Ghidul TV de pe Internet, puteţi regla ora de final a înregistrării în fereastra pop-up înainte de confirmarea înregistrării.
6.7 Aplicaţia MyRemote Despre aplicaţia MyRemote Ce poate face această aplicaţie Aplicaţia MyRemote şi acest televizor vă oferă . . .
1 - Apăsaţi pe h şi selectaţi S Configurare, apoi apăsaţi pe OK. 2 - Selectaţi Setări reţea şi apăsaţi pe OK. 3 - Selectaţi Digital Media Renderer - DMR şi apăsaţi pe OK. 4 - Selectaţi Activ şi apăsaţi pe OK. 5 - Apăsaţi pe b, în mod repetat, dacă este necesar, pentru a închide meniul. Pentru a descărca aplicaţia pe iPad, accesaţi Apple App Store şi căutaţi aplicaţia Philips MyRemote HD.
SimplyShare Cu SimplyShare, puteţi trimite fişiere media precum fotografii, muzică sau clipuri video de la un dispozitiv din reţeaua dvs. de la domiciliu către un alt dispozitiv din reţea.
Prima dată când apăsaţi pe butonul ghidului TV, vi se va cere să conectaţi tableta şi televizorul, dacă nu le-aţi conectat încă. Programaţi o înregistrare Cu ajutorul aplicaţiei MyRemote, puteţi programa o înregistrare în ghidul TV al televizorului. Pentru mai multe detalii privind funcţia de Înregistrare, apăsaţi pe * Listă şi căutaţi Înregistrare. Control Cu funcţia Control din meniul aplicaţiei MyRemote, vă transformaţi smartphone-ul sau tableta într-o telecomandă completă pentru televizor.
Bara cu instrumente În bara cu instrumente a Wi-Fi smart screen, puteţi selecta formatul de imagine, lista de canale TV sau prin satelit (dacă sunt disponibile pe televizor), puteţi deschide sugestiile despre instrumente sau comuta televizorul în standby. Pentru a apela Bara cu instrumente, atingeţi o dată mijlocul ecranului tactil. Bara cu instrumente apare în partea de sus a ecranului, împreună cu Bara de canale. Pentru a închide bara de canale şi bara cu instrumente, atingeţi din nou mijlocul ecranului.
7 Skype 7.1 Ce este Skype? Cu Skype™, puteţi efectua gratuit apeluri video cu ajutorul televizorului. Puteţi apela şi vă puteţi vedea prietenii din orice parte a lumii. Conversaţi cu prietenii dvs. în timp ce îi urmăriţi pe ecranul mare al televizorului. Orientaţi camera spre poziţia în care staţi de obicei. În setările Skype, puteţi testa camera, îi puteţi verifica unghiul de vedere sau seta nivelul de zoom.
4 - Dacă noul dvs. cont a fost acceptat, sunteţi conectat. Vă puteţi edita sau finaliza profilul Skype la calculator. Porniţi Skype la calculator, conectaţi-vă cu numele Skype şi parola şi deschideţi-vă profilul Skype. Puteţi schimba imaginea profilului, puteţi adăuga un mesaj de stare de spirit sau stabili setările de confidenţialitate. Contactele pot vedea că sunteţi conectat, dar nu vizionaţi în mod necesar un program TV. Contactele pot încerca, în continuare, să vă apeleze.
Alţi utilizatori Skype vă pot invita pe lista lor de contacte. Veţi fi notificat de solicitarea acestora, solicitare pe care o puteţi accepta sau declina. Pentru a încheia un apel, selectaţi butonul Final apel şi apăsaţi pe OK. Efectuarea unui apel vocal Blocarea unui contact Puteţi bloca încercările oricărui utilizator Skype de a vă găsi online. Un contact blocat nu va putea lua legătura cu dvs. prin intermediul Skype. Un contact blocat nu va fi notificat, iar dvs.
Fără apeluri de urgenţă - Skype nu este un înlocuitor al telefonului şi nu poate fi utilizat pentru apeluri de urgenţă. Mesagerie vocală Dacă primiţi un apel pe Skype la care nu puteţi răspunde, apelantul poate lăsa un mesaj vocal în sistemul de mesagerie vocală Skype. Primirea unui apel Când sunteţi conectat la Skype şi vizionaţi un program TV, veţi fi notificat cu privire la un apel primit prin intermediul unui mesaj afişat pe ecran. În notificare se precizează apelantul, iar dvs.
Navigaţi la bara de meniuri şi selectaţi S Setări pentru a deschide pagina Setări. Selectaţi Conectare automată şi apăsaţi pe OK pentru a bifa sau debifa. Volumul microfonului se reglează automat. Schimbare parolă Notificări contact Puteţi primi sau bloca notificările de statut online ale contactelor dvs. în timp ce urmăriţi un program TV. Navigaţi la bara de meniuri şi selectaţi S Setări pentru a deschide pagina Setări. Selectaţi Notificări contact şi apăsaţi pe OK pentru a bifa sau debifa.
8 Jocuri 8.1 Redare joc Cu o consolă de jocuri conectată la televizor, puteţi reda jocuri la televizor. Începere joc Porniţi consola de jocuri şi apăsaţi pe h, selectaţi pictograma setată pentru consola de jocuri (de ex., Joc sau Jucător) şi apăsaţi pe OK pentru a vizualiza jocul. Setare Joc ideală La unele jocuri, care necesită viteză şi precizie, configuraţi televizorul la setarea Joc ideală înainte de a începe jocul.
9 Specificaţiile televizoarelor 9.1 Protecţia mediului Gestionarea avansată a consumului de energie a acestui televizor asigură cea mai eficientă utilizare a energiei acestuia. Puteţi verifica modul în care setările dvs. personalizate pentru televizor, nivelul de luminozitate al imaginilor de pe ecran şi condiţiile de lumină ambientală determină consumul relativ de energie.
Când acest simbol în formă de pubelă tăiată este ataşat la un produs, înseamnă că produsul este acoperit de Directiva Europeană 2002/96/CE. Vă rugăm să vă informaţi cu privire la sistemul de colectare separată pentru produse electrice şi electronice. Acţionaţi conform reglementărilor locale şi nu aruncaţi produsele vechi împreună cu gunoiul menajer uzual. Scoaterea din uz corectă a produselor vechi ajută la prevenirea consecinţelor cu potenţial negativ asupra mediului şi sănătăţii umane.
• Putere de ieşire (RMS): 25 W • Îmbunătăţire sunet: Echilibrare automată a volumului, Clear Sound, Incredible surround, Incredible Surround 3D 9.6 Multimedia Conexiuni • USB 2.0 • LAN Ethernet RJ-45 • Wi-Fi 802.
10 Software televizor 10.1 Versiune software Pentru a vizualiza versiunea curentă a software-ului TV, apăsaţi pe h, selectaţi S Configurare şi apăsaţi pe OK. Selectaţi Setări software şi apăsaţi pe OK. Selectaţi Informaţii despre progr. curent şi consultaţi Versiune: . . . 10.2 3 Descărcaţi software-ul pentru televizor Introduceţi dispozitivul de memorie USB în calculator. Pe dispozitivul de memorie USB, localizaţi fişierul update.htm şi daţi dublu clic pe acesta. Daţi clic pe Trimitere ID.
11 Suport 11.1 Înregistrare Înregistraţi-vă televizorul şi bucuraţi-vă de o serie de beneficii printre care asistenţă integrală (inclusiv materiale pentru descărcare), acces privilegiat la informaţii despre produse noi, oferte şi reduceri exclusive, ocazia de a câştiga premii şi chiar de a participa la sondaje speciale despre noile lansări. Vizitaţi www.philips.com/welcome 11.2 11.
12 Drepturi de autor şi licenţe 12.1 HDMI HDMI® Termenii HDMI şi HDMI High-Definition Multimedia Interface, precum şi sigla HDMI, sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale HDMI Licensing LLC în Statele Unite şi în alte ţări. 12.2 Dolby Dolby® Produs sub licenţa Dolby Laboratories. Dolby şi simbolul D dublu sunt mărci comerciale ale Dolby Laboratories. 12.3 Skype Skype™ este marcă comercială a Skype™ Limited sau a companiilor sale afiliate.
12.9 Alte mărci comerciale Toate celelalte mărci comerciale înregistrate şi neînregistrate aparţin proprietarilor lor.
Index 3 3D, 3D, 3D, 3D, 2D în 3D 54 avertisment pentru sănătate 55 curăţarea ochelarilor 54 vizionare optimă 54 A Accentuare culoare 39 Acces universal 45 Activ şi oprit 22 Actualizare automată canale 29 Ajustare automată a volumului 42 Ambilight, culoare perete 44 Ambilight, culoare statică 44 Ambilight, luminozitate 43 Ambilight, mod 44 Ambilight, oprire televizor 44 Ambilight, pornire sau oprire 43 Ambilight, poziţionare televizor 6 Ambilight, viteză dinamică 44 Amplificator 43 Aplicaţia MyRemote, Cont
HDCP, protecţie la copiere 10 HDMI ARC 10 I Ieşire audio - optică 10 Iluminare dinamică 39 Incredible surround 3D automat 42 Instalare manuală 32 Instrucţiuni de siguranţă 19 J Joc sau calculator 40 Joc sau calculator, calculator 18 Joc sau calculator, joc 75 Joc, doi jucători 75 Joc, redare 75 Joc, începerea unui joc cu doi jucători 75 L Legătură Pixel Plus 11 Limba originală 37 Limbă, meniuri 37 Liste de canale 27 Listă canale, Nou 29 Listă de programe 34 Locaţie magazin 41 Luminozitate 40 Lumină Lounge 4
Smart TV, cod PIN 56 Smart TV, prima pagină 57 Smart TV, înregistrare 56 Software open source 79 Software server media 8 Software, actualizare de pe Internet 79 Software, actualizare de pe USB 79 Software, versiune curentă 79 Standby 22 Stare 27 Stil imagine 38 Stil sunet 41 Streaming video 58 Subtitrări 36 Subtitrări, Pause TV 63 Subtitrări, înregistrare 64 Sunet surround 42 Sunete înalte 42 Super rezoluţie 39 Înregistrare, lista de înregistrări 64 Înregistrare, programarea unei înregistrări 64 Înregistra
Contact information Argentina 0800 444 7749 Buenos Aires 0810 444 7782 België / Belgique 070 700 035 (0,15€/min.) Bosna i Hercegovina 033 941 251 (Lokalni poziv) Brazil 0800 701 0245 Sao Paulo 2938 0245 Italia 0245 28 70 14 (chiamata nazionale) 031 6300042 (Tarif local) Ireland 0818 210 140 (national call) Northern Ireland 0844 338 04 88 (5p/min BT landline) Suisse / Schweiz / Svizzera 0848 000 291 (0,081 CHF/Min.