LCD TV LW15S13C Kullan›c› Yönergeleri Birimi çal›flt›rmadan önce lütfen bu kitap盤› dikkatlice okuyun ve daha sonra baflvurmak için saklay›n.
Dikkat D‹KKAT ELEKTR‹K ÇARPMASI R‹SK‹ AÇMAYIN D‹KKAT ! D‹KKAT : ELEKTR‹K ÇARPMASINI ÖNLEMEK ‹Ç‹N ARKA KAPA⁄INI AÇMAYIN, ‹ÇERDE BAKIM YAPILACAK HERHANG‹ B‹R PARÇA YOKTUR. SERV‹S ‹Ç‹N YETK‹N SERV‹S PERSONEL‹NE BAfiVURUN. Üçgen içinde yer alan y›ld›r›m iflareti ve ok bafl›, ürünün içinde “tehlikeli voltaj” bulundu¤u konusunda sizi uyaran bir uyar› iflaretidir. Üçgen içinde ünlem iflareti bu ürünle birlikte önemli talimatlar›n verildi¤i konusunda size uyarmaktad›r.
Emniyet Talimatlar› Afla¤›daki resimler, TV’nizle ilgili önlemleri göstermektedir. 35¡ 5¡ œ TV’nizi afl›r› düflük ya da yüksek s›cakl›klara ya da afl›r› nem koflullar›na maruz BIRAKMAYIN. 75% 10% H H TV’nizi do¤rudan günefl ›fl›¤›na √ maruz BIRAKMAYIN. œ TV’nizi herhangi bir s›v›ya maruz BIRAKMAYIN. TV’niz bozulursa, kendiniz tamir etmeye √ çal›flmay›n. Yetkin servis personeli ile görüflün.
Bir SAMSUNG TV sat›n ald›¤›n›z için teflekkür ederiz. Lütfen TV’nizi kolayca çal›flt›rman›zda size yard›mc› olacak bu yönergeleri okumak için zaman ay›r›n. ‹çindekiler ◆ ÖNSÖZ ■ ■ Dikkat.......................................................................................................................... Emniyet Talimatlar› .....................................................................................................
‹çindekiler ◆ PIP’‹N KURULUMU ■ ■ Resim ‹çinde Resim Özelli¤i....................................................................................... Mavi Ekran Modunun Seçilmes.................................................................................. 30 32 ◆ ZAMANIN AYARLANMASI ■ ■ ■ Uyku Zamanlay›c›s›n›n Ayarlanmas›........................................................................... Geçerli Saatin Ayarlanmas› ve Gösterilmesi ..............................................................
Kumanda Panolar› MENU ➣ ❶ KAYNAK SEÇ‹M‹ ❺ BEKLEMEDE GÖSTERGES‹ ❷ MENÜ SEÇ‹M‹ ❻ HOPARLÖR ❸ SES SEV‹YES‹ AYARI ❼ UZAKTAN KUMANDA SENSÖRÜ ❹ KANAL SEÇ‹M‹ ❽ GÜÇ Panonun üzerindeki Dü¤meleri Kullanmak Uzaktan kumandan›z çal›flmad›¤›nda ya da onu kaybetti¤inizde TV’nizin panosu üzerindeki kumandalar› kullanarak afla¤›daki ifllemleri gerçeklefltirebilirsiniz: ◆ Bekleme konumundaki TV’nizi açabilir ve kanal seçebilirsiniz ( ▲ / ▼ ) ◆ Cihaz›n menüsüne ulaflabilirsiniz ( MENU ) ◆ Ses seviyesini ayarlayabili
Pano Ba¤lant›lar› TV’nin Arkas› Œ KENSINGTON K‹L‹D‹ (SAYFA 47’A BAKIN) ´ ANTEN G‹R‹fi‹ BA⁄LANTISI ˇ PC V‹DEO G‹R‹fi‹ BA⁄LANTISI ¨ PC SES G‹R‹fi‹ BA⁄LANTISI ˆ GÜÇ G‹R‹fi BA⁄LANTISI Ø PC V‹DEO G‹R‹fi‹ BA⁄LANTISI ∏ RCA V‹DEO G‹R‹fi‹ BA⁄LANTISI ” RCA SES G‹R‹fi‹ BA⁄LANTILARI ’ SCART 2 BA⁄LANTISI ˝ KULAKLIK BA⁄LANTISI Türkçe-7
Infrared Remote Control TELEV‹ZYON BEKLEMEDE DÜ⁄MES‹ DIfi G‹R‹fi SEÇ‹M‹ ANA RESM‹ DONDURMA RES‹M STANDARDI SEÇ‹M‹ SES STANDARDI SEÇ‹M‹ DO⁄RUDAN PC MODUNA GEÇ‹fi ‹Ç‹N SEÇ‹M TV B‹LG‹ EKRANI SONRAK‹ KANAL/ SONRAK‹ TELETEKST SAYFASI EKRANDA GÖRÜNTÜLEME/ TELETEKST D‹Z‹N‹ SES SEV‹YES‹N‹ AZALTMA SES SEV‹YES‹N‹N ARTIRILMASI ÖNCEK‹ KANAL/ ÖNCEK‹ TELETEKST SAYFASI SES‹N GEÇ‹C‹ OLARAK KAPATILMASI MENÜDEN ÇIKIfi NUMARA DÜ⁄MELER‹ TEK/Ç‹FT BASAMAKLI KANAL SEÇ‹M‹ TELETEKST GÖRÜNTÜ/KARMA SES MODU SEÇ‹M‹ OTOMA
Antenin ya da Kablolu Televizyon fiebekesinin Ba¤lanmas› TV kanallar›n› do¤ru görmek için, afla¤›daki kaynaklardan birinden uygun televizyon sinyallerinin al›nmas› zorunludur: ◆ Bir d›fl mekan anteni ◆ Bir kablolu TV flebekesi Bir uydu flebekesi (daha fazla ayr›nt› için sayfa 10’a bak›n) 1 2 ‹lk üç durumda, anteni ya da flebeke girifl kablosunu, TV’nin arka taraf›ndaki 75& koaksiyel ba¤lant› noktas›na tak›n.
Uydu Al›c›lar›n›n Ba¤lanmas› TV program› yay›nlar›n› uydu flebekesi üzerinden izlemek için, TV setinize bir uydu al›c›s› ba¤lamal›s›n›z. TV’nin Arkas› ➢ Hem bir uydu al›c›s› hem de bir VCR ba¤lamak için afla¤›daki ba¤lant›lar› yapmal›s›n›z: ◆ Al›c›y› VCR’a ◆ VCR’› TV’ye (daha fazla bilgi için sayfa 41~42’ye bak›n) Di¤er durumlarda, al›c›y› do¤rudan TV’ye ba¤layabilirsiniz. SCART kablosu kullanarak Al›c›n›n SCART kablosunu, TV’nin arka taraf›ndaki SCART ba¤lant›lar›ndan birine tak›n.
Uzaktan Kumandaya Pil Tak›lmas› Uzaktan kumandaya afla¤›daki durumlarda pil takman›z ya da de¤ifltirmeniz gerekir: ◆ TV’yi sat›n ald›¤›n›zda ◆ Uzaktan kumanda art›k düzgün çal›flmad›¤›nda 1 Uzaktan kumandan›n arkas›ndaki kapa¤›, ok yönünde bast›r›p çekerek ç›kart›n. 2 Kutuplara dikkat ederek iki R03, UM4, “AAA” 1.
TV’nizin Aç›lmas› ve Kapat›lmas› Güç kablosu, TV’nizin arka taraf›na ba¤l›d›r. ☛ 1 fiebeke elektri¤inin voltaj› TV’nin arkas›nda belirtilmifltir ve frekans 50 ya da 60 Hz’dir. Güç kablosunu uygun bir prize tak›n. Sonuç: Ön paneldeki Standby (Bekleme) göstergesi yanar. 2 Televizyonu açmak için POWER (GÜÇ) ( ) dü¤mesine bas›n. Sonuç: Son seyretmekte oldu¤unuz program otomatik olarak seçilir.
Uzaktan Kumanday› Tan›mak Uzaktan kumanda temelde afla¤›dakileri yapmak için kullan›l›r: ◆ Kanallar› de¤ifltirmek ve ses seviyesini ayarlamak ◆ Ekranda gösterimli menü sistemini kullanarak TV’yi ayarlamak Afla¤›daki tabloda en s›k kullan›lan dü¤meler ve bunlar›n ifllevleri verilmektedir. Dü¤me Görüntüleme ‹fllevi Menü ‹fllevi P▲ Bir sonraki kay›tl› kanal› görüntülemek için kullan›l›r. – P▼ Bir önceki kay›tl› kanal› görüntülemek için kullan›l›r.
Tak ve Kullan (Plug and Play) Özelli¤i TV’nin gücü ilk kez aç›ld›¤› zaman, iki temel müflteri ayar›n›n yap›lmas› otomatik olarak ve s›ras›yla istenir: Afla¤›daki ayarlar seçilebilir: 1 TV Standby (Bekleme) modundayken, uzaktan kumandadaki POWER ( ) dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ekranda Plug & Play mesaj› görüntülenir. Bu k›sa bir süre yan›p söndükten sonra Dil (Language) menüsü otomatik olarak görünür. 2 ▲P ya da ▼P dü¤mesine basarak istedi¤iniz dili seçin.
Tak ve Kullan (Plug and Play) Özelli¤i Bu özelli¤i s›f›rlamak istiyorsan›z... 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Fonksiyon (Function) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Fonksiyon (Function) grubunda kullan›labilecek seçenekler görüntülenir. 3 4 Plug & Play seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ekranda Plug & Play mesaj› görüntülenir.
Kanallar›n Otomatik Olarak Kaydedilmesi Kullanabilece¤iniz frekans aral›klar›n› tarayabilirsiniz (bu de¤erler yaflad›¤›n›z ülkeye göre farkl›l›k gösterebilir). Otomatik olarak yerlefltirilen program numaralar›, gerçek ya da istenen program numaralar› olmayabilir. Ancak kanal numaralar›n› istedi¤iniz gibi kendiniz s›ralayabilir ve izlemek istemedi¤iniz kanallar› silebilirsiniz (daha fazla bilgi için sayfa 17~19 aras›na bak›n). 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür.
Kaydedilen Kanallar›n S›ralanmas› S›ralama ifllemi, kay›tl› kanallar›n, kanal numaras›n› de¤ifltirmenizi sa¤lar. Bu ifllem ATM kullan›ld›ktan sonra gerekli olabilir. ‹zlemek istemedi¤iniz kanallar› silebilirsiniz. 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Kanal (Channel) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Kanal (Channel) grubunda kullan›labilecek seçenekler görüntülenir. 3 S›n›flama (Sort) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n.
Kanallar›n Elle Kaydedilmesi Kablolu TV flebekelerinden gelenler de dahil olmak üzere 100 tane TV kanal› kaydedebilirsiniz. Kanallar› elle kaydederken afla¤›dakilerden birini seçebilirsiniz: ◆ Bulunan herhangi bir kanal› kaydetmek ya da atlamak ◆ Kaydedilen her kanala istenen kanal numaras›n› vermek 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Kanal (Channel) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Kanal (Channel) grubunda kullan›labilecek seçenekler görüntülenir.
Kanallar›n Elle Kaydedilmesi (devam) 8 Siz... fiunlara bas›n... Kaydedilecek kanal›n numaras›n› biliyorsan›z. ◆ Kanal (Channel) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine ◆ ‹stenen kanal numaras›n› belirtmek için ya da bas›n Kanal numaralar›n› bilmiyorsan›z ◆ Arama (Search) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine ◆ aramay› bafllatmak için ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ayarlay›c› ilk kanal ya da sizin seçti¤iniz kanal ekranda görününceye kadar frekanslar› tarar. 9 Kanala bir program numaras› vermek için (Pr.
Kanallara Ad Vermek Kanal bilgisi yay›n› yap›ld›¤›nda kanal adlar› otomatik olarak verilecektir. Bunlar› de¤ifltirerek kanallara istedi¤iniz adlar› verebilirsiniz. 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Kanal (Channel) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Kanal (Channel) grubunda kullan›labilecek seçenekler görüntülenir. 3 ‹sim (Name) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n.
‹stenmeyen Kanallar›n Atlanmas› ‹stedi¤iniz kanallar›, kanal tarama iflleminin d›fl›nda b›rakabilirsiniz. Kaydedilmifl kanallar› tararken, atlamak üzere seçtikleriniz görünmez. Sizin özel olarak atlamak üzere seçmemifl oldu¤unuz tüm kanallar tarama s›ras›nda görünür. 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Kanal (Channel) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Kanal (Channel) grubunda kullan›labilecek seçenekler görüntülenir. Kanal (Channel) menüsü görünür.
Kanallar›n Hassas Ayarlanmas› Herhangi bir kanalda en iyi yay›n al›m›n› sa¤layabilmek için hassas ayarlama ifllemini kullanabilirsiniz. 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Kanal (Channel) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Kanal (Channel) grubunda kullan›labilecek seçenekler görüntülenir. Türkçe-22 3 ‹nce ayar (Fine Tune) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n.
Resim Standard›n›n De¤ifltirilmesi ‹zleme gereksinimlerinize en uygun resim türünü seçmek için uzaktan kumanday› kullanabilirsiniz. Afla¤›daki resim etkileri kullan›labilir: ◆ Kiflisel (Custom), Standart (Standard), Dinamik (Dynamic), Sinema (Movie), Yumuflak (Mild). ‹stenen resim etkisini seçmek için uzaktan kumanda üzerindeki P.STD ( ) dü¤mesine bas›n. ☛ Görüntü (Picture) grubundaki Ayar (Adjust) seçenegiyle de bu degerleri belirleyebilirsiniz.
Resim Biçeminin De¤ifltirilmesi ‹zleme gereksinimlerinize en uygun resim biçemini seçmek için “P.SIZE” (Resim boyutu) dü¤mesine bas›n. Normal Normal Zoom Resim boyutunu 4:3 normal moda getirir. Bu standart TV ekran› boyutudur. ➢ Zoom Ekrandaki görüntünün boyutunu büyütür. Bu özellik, PC modunda çal›flmaz. Resmin Dondurulmas› Hareketli görüntüyü dondurarak hareketsiz bir resim elde etmek için STILL dü¤mesine bas›n. ‹ptal etmek için yeniden ayn› dü¤meye bas›n.
Ses Seviyesinin Ayarlanmas› Uzaktan kumanday› kullanarak ses yüksekli¤ini ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak için Bu dü¤meye bas›n: Ses seviyesini yükseltmek dü¤mesine. Sonuç: Bir yatay çubuk görüntülenir ve siz dü¤meye basmay› b›rakana kadar ses seviyesi yükselir. Ses seviyesini göstermek için imleç sa¤a hareket eder. Ses seviyesini düflürmek dü¤mesine. Sonuç: Bir yatay çubuk görüntülenir ve siz dü¤meye basmay› b›rakana kadar ses seviyesi düfler. Ses seviyesini göstermek için imleç sola hareket eder.
Ses Standard›n›n Seçilmesi Verili yay›n› izlerken kullan›lacak özel ses efektlerini uzaktan kumanday› kullanarak seçebilirsiniz. Afla¤›daki ses etkileri kullan›labilir: ◆ Kiflisel (Custom), Standart (Standard), Müzik (Music), Sinema (Movie), Konuflma (Speech) . ‹stenen ses etkisini seçmek için uzaktan kumanda üzerindeki S.STD ( ) dü¤mesine bas›n. ➢ Ses (Sound) grubundaki Ekolayzer (Equalizer) seçenegiyle de bu degerleri belirleyebilirsiniz.
Ses Modunun Seçilmesi DUAL I/II dü¤mesini kullanarak ses modunu ayarlayabilirsiniz. Bu dü¤meye bast›¤›n›zda, ekran›n sa¤ üst köflesinde geçerli ses modu görüntülenir. Ses Türü Mono Stereo ↔ Mono Dual Dual1 ↔ Dual2 Mono Mono Dual Otomatik De¤ifltirme Dual1 Otomatik De¤ifltirme Mono ↔ Stereo Mono → Dual1 → Dual2 → NICAM Stereo Stereo Varsay›lan Mono → FM Stereo DUAL I/II Dual1 Al›fl koflullar› kötü DUAL I/II dü¤mesini kullanarak mod ➣ ◆ “Mono” ayar›na getirilirse, dinleme kolaylafl›r.
Sanal Dolby Bu özellik, TV’nin Sol/Sa¤ hoparlörlerinden, ev sinemas› benzeri bir Dolby etkisi al›nmas›n› sa¤lar. Merkez ve çevresel sesler, Sol/Sa¤ hoparlörlerde kat›flt›r›l›r. 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Ses (Sound) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ses (Sound) grubunda kullan›labilecek seçenekler görüntülenir. 3 4 5 3D Ses Sistemi (Virtual Dolby) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n.
Kulakl›k Ba¤lamak Odadaki di¤er kiflileri rahats›z etmeden TV izlemek istiyorsan›z, TV’nize bir kulakl›k takabilirsiniz. TV’nin panosu üzerindeki 3,5 mm’lik mini jak ba¤lant› noktas›na kulakl›¤› tak›n. Sonuç: Ses art›k kulakl›klara verilecektir. ➢ ➢ ➢ Kulakl›k tercihlerini nas›l ayarlayabilece¤inizle ilgili daha fazla bilgi için afla¤›daki bölüme bak›n. Yüksek ses seviyesinde uzun süre kulakl›k kullanmak, iflitmenize zarar verebilir. Sisteme kulakl›k takt›¤›n›zda, hoparlörlerden ses alamazs›n›z.
Sesin Seçilmesi 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Ses (Sound) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ses (Sound) grubunda kullan›labilecek seçenekler görüntülenir. 3 Ses seçimi (Sound select) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. 4 5 ya da dü¤mesine basarak istedi¤iniz seçene¤i tercih edin. Normal izlemeye geri dönmek için MENU dü¤mesine bas›n. ➢ ‹ç ekran sesi, yaln›zca PIP ifllevi çal›fl›yorken seçilebilir.
Resim ‹çinde Resim Özelli¤i (devam) 5 TV/Video seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. Daha sonra ya da dü¤mesine basarak iç görüntü kayna¤›n› seçin. Kaynaklar afla¤›daki s›rayla görüntülenir: ➞ TV ➞ AV1 ➞ AV2 ➞ S-Video 6 Ana görüntüyü ve iç görüntüyü yer de¤ifltirmek için, Swap (Degistir) seçin ve ya da dü¤mesine bas›n. 7 Prog.No. seçmek için ya da dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine basarak iç görüntüde izlemek istedi¤iniz kanal› seçebilirsiniz.
Mavi Ekran Modunun Ayarlanmas› Sinyal al›nm›yorsa ya da al›nan sinyal çok zay›fsa, parazitli resim fonunun yerine otomatik olarak mavi ekran geçer. Düflük kaliteli resmi görmeye devam etmek isterseniz “Blue Screen” (Mavi ekran) modunu “OFF” (KAPALI) olarak seçmelisiniz. 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Fonksiyon (Function) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Fonksiyon (Function) grubunda kullan›labilecek seçenekler görüntülenir.
Geçerli Saatin Ayarlanmas› ve Gösterilmesi “GÖSTER” (DISPLAY) dü¤mesine bas›ld›¤› zaman görünecek olan TV’nin saati ayarlanabilir. Otomatik Açma/Kapatma zamanlay›c›lar›n› kullanabilmek için saat ayarlanm›fl olmal›d›r. ➣ 1 Güç kablosunu ay›r›rsan›z ve yeniden takarsan›z, saat varsay›lan de¤erine s›f›rlan›r. MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Fonksiyon (Function) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n.
Televizyonun Otomatik Olarak Aç›lmas› ve Kapat›lmas› TV’nizin afla¤›daki ifllemleri yapmas› için Açma/Kapatma (On/Off) zamanlay›c›lar›n› ayarlayabilirsiniz: ◆ Otomatik olarak aç›lma ve ayarlama s›ras›nda seçti¤iniz kanal› gösterme ◆ Seçti¤iniz bir zamanda otomatik olarak kapanma ➣ 1 ‹lk ad›m TV’nin saatini ayarlamakt›r (Bir önceki sayfadaki “Geçerli Saatin Ayarlanmas› ve Gösterilmesi” bölümüne bak›n). MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür.
PC Girifline Ba¤lanmas› ➢ Kiflisel bilgisayar›n›zla ara birim olarak PC (VIDEO/AUDIO-ST) ba¤lant›lar› kullan›l›r. Kiflisel Bilgisayar TV’nin Arkas› ➢ Kiflisel Bilgisayar Yaz›l›m›n›z›n kurulmas› (Yaln›z Windows 98 için) Tipik bir bilgisayar›n Windows ekran ayarlar› afla¤›da görülmektedir. Ancak, kulland›¤›n›z Windows’un sürümüne ve video kart›n›za ba¤l› olarak kiflisel bilgisayar›n›z gerçek ekran› büyük olas›l›kla bundan farkl›d›r.
Ekran Kalitesinin Ayarlanmas› Resim kalitesi ayar›n›n amac›, görüntüdeki parazitleri azaltmak ya da ortadan kald›rmakt›r. Parazitleri yaln›zca hassas ayarla ortadan kald›ramazsan›z, frekans ayarlar›n› en iyi flekilde ayarlay›n ve yeniden hassas ayar ifllemi yap›n. Parazit azald›¤›nda, görüntüyü ekran›n ortas›na gelecek flekilde yeniden ayarlay›n. PC dü¤mesini kullanarak PC moduna geçin. 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Bilgisayar (PC) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n.
Ekran Rengi Standard›n›n De¤ifltirilmesi PC dü¤mesini kullanarak PC moduna geçin. 1 MENU dü¤mesine bas›n. Sonuç: Ana menü görünür. 2 Bilgisayar (PC) seçmek için ▲P ya da ▼P dü¤mesine bas›n. ya da dü¤mesine bas›n. Sonuç: Bilgisayar (PC) grubunda kullan›labilecek seçenekler görüntülenir. 3 ▲P ya da ▼P dü¤mesine basarak Renk Ayar› (Colour Adjust) seçin, ard›ndan ya da dü¤mesine bas›n.
Teletekst Dekoderi Bir çok TV kanal›nda, bize afla¤›daki gibi yaz›l› bilgiler veren “teletekst” sayfalar› bulunur: ◆ Televizyon program› saatleri ◆ Haber bültenleri ◆ Hava durumu tahminleri ◆ Spor sonuçlar› ◆ ‹flitme engelliler için alt yaz›lar Teletekst sayfalar› alt› kategoriye göre düzenlenmifltir: Bölüm ‹çindekiler A B C D E F Seçilen sayfa numaras›. Yay›n yapan kanal›n ad›. Geçerli sayfa numaras› ya da arama durumu. Tarih ve saat. Metin. Durum bilgileri.
Belirli Bir Teletekst Sayfas›n›n Seçilmesi ‹stedi¤iniz sayfaya do¤rudan girmek için uzaktan kumanda üzerindeki numara dü¤melerini kullanarak sayfan›n numaras›n› girin: 1 ‹çindekiler sayfas›nda verilen üç basamakl› sayfa numaras›n›, ona karfl› gelen say›sal tufllara basarak girin. Sonuç: Geçerli sayfa sayac› girilen de¤ere geçer ve sayfa görüntülenir. 2 Seçilen sayfa bir dizi ikincil sayfa ile ba¤lant›l›ysa, ikincil sayfalar s›rayla gösterilir.
Bir Teletekst Sayfas› Seçmek için FLOF Kullan›lmas› Teletekst sayfalar›ndan bulunan çeflitli konular farkl› renklerle gösterilirler. Uzaktan kumandadaki renkli dü¤melere basarak bunlar› seçebilirsiniz. 1 / TTX/MIX ( ) dü¤mesine basarak teletekst içindekiler sayfas›n› görüntüleyin. 2 Seçmek istedi¤iniz konuya karfl› gelen renkli dü¤meye bas›n (kullan›ma haz›r konular en alttaki durum sat›r›nda görülür). Sonuç: Görünen sayfa, ayn› biçimde seçilebilecek çeflitli renklere ayr›lm›fl bilgiler içerir.
SCART Girdi/Ç›kt›lara Ba¤lanmas› ➢ SCART JACK, video oyunu cihazlar›, video disk oynat›c›lar ya da VCR’lar gibi RGB ç›k›fl› bulunan cihazlarla kullan›l›r.
S-Video Girifline Ba¤lanmas› ➢ S-VIDEO/RCA (AUDIO-L ve R) ba¤lant›lar› kamera ya da video kaset oynat›c› (VCR) gibi S-VIDEO ç›k›fl› olan cihazlarla kullan›l›r. TV’nin Arkas› Kamera ➀ ve VCR ➀ Resimleri ve sesi birlikte çalmak için hem S-VIDEO hem de RCA (AUDIO-L ve R) ba¤lant›lar›n birlikte kullan›lmas› gerekir.
Di¤er Kaynaklardan Al›nan Resmin Görüntülenmesi Çeflitli ses ve video sistemlerinin ba¤lant›lar›n› yapt›ktan sonra uygun girdiyi seçerek farkl› kaynaklar› izleyebilirsiniz. 1 Tüm gerekli ba¤lant›lar›n yap›lm›fl oldu¤unu kontrol edin. 2 Televizyonu aç›n ve gerekiyorsa, istenen girifl görünceye kadar TV/VIDEO ( ) dü¤mesine bir ya da daha çok kez bas›n. ➢ ➢ Seçilen kayna¤a ba¤l› olarak resim otomatik olarak görünür.
Sorun Belirleme:Servis Personeli ile Görüflmeden Önce Samsung sat›fl sonras› servisi ile görüflmeden önce afla¤›daki kolay denetimleri yap›n. Sorunu afla¤›daki talimatlarla çözemezseniz, televizyonunuzun modelini ve seri numaras›n› kaydedin ve yerel bayiinizle iliflki kurun. Ses ya da görüntü yok ◆ Güç kablosunun prize tak›l› oldu¤unu kontrol edin. ◆ POWER ( ) dü¤mesine bas›ld›¤›n› kontrol edin. ◆ Resmin kontrast ve parlakl›k ayarlar›n› kontrol edin. ◆ Ses seviyesini kontrol edin.
Görüntü sabit de¤il ve titriyor. ◆ Ayar do¤ru de¤ilse, ekran ayarlar›n› de¤ifltirmek için bilgisayar›n›zdaki ekran program›n› kullan›n. NOT: TV’niz afla¤›daki frekans aral›klar›nda çoklu tarama görüntüleme ifllevlerini desteklemektedir: Görüntü ekranda ortalanm›fl durumda de¤il ◆ Yatay frekans: 30 kHz ~ 61 kHz ◆ Dikey frekans 56 Hz ~ 75 Hz ◆ Maksimum yenileme h›z›: 1024 x 768 @ 75 Hz ◆ Yatay ve dikey konumu ayarlay›n.
Ekran Modlar› Sistemden gelen sinyal, standart sinyal moduyla ayn›ysa, ekran otomatik olarak ayarlan›r. Sistemden gelen sinyal, standart sinyal moduyla ayn› de¤ilse, ekrana görüntü gelmeyece¤inden ya da yaln›zca Güç LED’i yan›l› duruma geçece¤inden Videokart kullan›c› k›lavuzuna bakarak modu ayarlay›n. Afla¤›da listelenen görüntü modlar› için ekran görüntüsü üretim s›ras›nda en iyi duruma getirilmifltir.
Geri Çekilebilir Stand Azami e¤me aç›s› geriye do¤ru 15 derecedir. Lütfen TV’nizi belirtilen aral›klardan daha fazla e¤meye çal›flmay›n. TV’nin belirtilen aral›k d›fl›ndan e¤mek için uygulanacak afl›r› güç, stand›n mekanik parçalar›nda kal›c› hasarlara neden olabilir. 15 Kensington Yuvas› ‹ste¤e ba¤l› Kensington kilidi, TV’yi halka aç›k bir ortamda kullan›yorsan›z, sistemi fiziksel olarak sabitlemek için kullan›lan bir ayg›tt›r. Kilitleme ayg›t›n›n ayr›ca sat›n al›nmas› gerekmektedir.
Özellikler LW15S13C Panel Ekran Boyutu Boyut Tipi Piksel aral›¤› Görüfl Aç›s› 15,03 Çapraz 304,1 (Y) ✕228,1 (D) mm a-si TFT aktif matris 0,297 (Y)✕ 0,297(D) mm 70/70/55/60 (S/S/Y/A) * Frekans Yatay Dikey 30~61 kHz 56~75 Hz 16,777,216 renk Ekran Renkleri Ekran Çözünürlü¤ü Optimal Mod Maksimum Mod 1024✕ 768 @ 60 Hz 1024✕ 768 @ 75 Hz Girifl Sinyali Senk. Video sinyali Y/D Ayr›, TTL, P. ya da N. 0,7 Vp-p @ 75 ø TV Renk sistemi Ses sistemi PAL, SECAM, NTSC 4.
Pim Bilgileri (Pim D-Sub Ba¤lant›s›) Pim Ayr› (Y/D) 1 K›rm›z› (R) 2 Yeflil (G) 3 Mavi (B) 4 Toprak 5 Toprak (DDC) 6 K›rm›z› (R) Toprak 7 Yeflil (G) Toprak 8 Mavi (B) Toprak 9 Ba¤lant› yok 10 Senkronize Topraklama 11 Toprak 12 Veri (DDC) 13 Yatay senkronizasyon 14 Dikey senkronizasyon 15 Saat (DDC) Türkçe-49