User manual

45
GS-MULTI-Cyclone-WH06
FELSÖKNINGSGUIDE
Om du har problem med din nya takfläkt, kan det bero på att den är felinstallerad eller fel hopsatt. I vissa fall kan dessa fel misstagas för defekter.
Om du har problem, kontrollera först denna felsökningsguide. Om ett problem inte kan lösas, vänd dig till en kvalificerad elektriker.
Försök inte göra några elektriska reparationer själv.
FEL
1. Om fläkten inte startar:
2. Om fläkten låter illa:
3. Om fläkten svajar:
FÖRSLAG TILL AVHJÄLPNING:
1. Kontrollera säkringarna för huvudströmkrets och strömförgrening, eller överspänningsskydd.
2. Kontrollera ledningsanslutningarna för anslutningsplinten som det utfördes i steg 5 under installationen. VARNING: Var säker på att strömmen är avstängd.
3. Var säker på att framåt/omvänd-skjutomkopplaren är säkert inställd i ett av dessa lägen. Fläkten fungerar inte om omkopplaren sitter i mitten.
4. Om fläkten fortfarande inte startar, kontakta en kvalificerad elektriker. Försök inte själv med felsökning på interna elektriska anslutningar.
1. Kontrollera att alla skruvar i motorhuset är väl åtdragna (men inte för hårt ansatta).
2. Kontrollera att skruvarna som håller fast fläktvingshållaren på motorn är åtdragna.
3. Om tillvalet Lampsats för takfläkt används, kontrollera att skruvarna som håller glashuven är väl åtdragna med fingrarna. Kontrollera att glödlampan är väl
inskruvad i lamphållaren och att den inte vidrör glasskärmen(skärmarna). Om vibration från glaset fortsätter, ta av glaset och installera ett 6 mm brett
gummiband runt glashalsen som isolering. Sätt tillbaka glaset och dra åt skruvarna mot gummibandet.
4. En del fläktmotorer är känsliga för signaler från statiska hastighetsväljare. ANVÄND INTE en statisk hastighetsväljare.
5. Räkna med en "inkörningstid" på 24 timmar. De flesta ljud som förekommer i samband med en ny fläkt försvinner efter denna period.
Alla fläktvingar vägs och grupperas enligt vikt. Naturligt trä varierar i densitet, vilket skulle kunna orsaka att fläkten svajar även om vingarna är viktmatchade.
Följande procedurer bör eliminera det mesta av svajningen . Kontrollera svajningen efter varje steg.
1. Kontrollera att alla vingar är väl fastskruvade i vinghållarna.
2. Kontrollera att alla vinghållare är säkert fastskruvade på motorn.
3. Var säker på att armaturkåpan och monteringshållaren är väl fastskruvade i en innertakregel.
4. De flesta svajningsproblem orsakas av att vingnivåerna är olika. Kontrollera denna nivå genom att välja en punkt i taket ovanför spetsen av en av vingarna.
Mät avståndet enligt Figur 1. Håll mätningen inom 3 mm och vrid fläkten tills nästa vinge är i samma läge för mätning. Gör likadant för varje vinge. Om
alla vingnivåer inte är lika så kan du justera vingnivåerna med följande procedur. För att justera en vingspets nedåt, sätt in en bricka (medföljer ej) vid skruven
som sitter mellan vingen och vinghållaren närmast motorn (Figur 2). För att justera en vingspets uppåt, sätt in en bricka (medföljer ej) vid de två skruvarna som
sitter mellan vingen och vinghållaren längst ifrån motorn (Figur 2).
5. Om det fortfarande märks att vingarna svajar, kan man låta två vingar som sitter sida vid sida byta plats med varandra; detta kan fördela om vikten och
möjligen resultera i smidigare drift.
Bild 1
Bild 2
Vidrör taket
Vingen lutar nedåt:
Fläktvinge
Vingen lutar uppåt:
Fläktvinge
vingfästen
GS_Cyclone 1/12/06 12:29 PM Page 45