Pojedinosti proizvoda potražite kod najbližeg Yamaha zastupnika ili kod ovlaštenog distributera navedenog u nastavku. Ürünler hakkında ayrıntılar için, lütfen aşağıda listelenen size en yakın Yamaha temsilcisine veya yetkili bayiye başvurun. Türkçe Hrvatski Korisnički priručnik Kullanıcı El Kitabı Zahvaljujemo vam što ste kupili Yamahin digitalni klavir! Savjetujemo da ovaj priručnik pažljivo pročitate da biste mogli u cijelosti iskoristiti napredne i praktične funkcije ovog instrumenta.
Eski Ekipmanların ve Kullanılmış Pillerin Toplanması ve Atılması Hakkında Ürünler, paketler ve/veya birlikte gelen belgeler üzerindeki bu sembol, kullanılmış elektrikli ve elektronik ürünlerin genel ev atıkları ile karıştırılmaması gerektiği anlamına gelir. Eski ürünlerin doğru biçimde değerlendirilmesi, kurtarılması ve geri dönüştürülmesi amacıyla, lütfen bu ürünleri ulusal yasalarınıza ve 2002/96/EC Direktiflerine uygun olarak mevcut toplama noktalarına götürün.
ÖNLEMLER DEVAM ETMEDEN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLE OKUYUN Gelecekte başvurmak üzere lütfen bu kılavuzu güvenli ve ulaşılması kolay bir yerde saklayın. AC adaptörü için UYARI DİKKAT • Bu AC adaptörü yalnızca Yamaha elektronik enstrümanlarıyla kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Başka bir amaçla kullanmayın. • Kurulum sırasında, kullandığınız AC prizinin kolayca ulaşılabilir olduğundan emin olun. Bir sorun veya arıza oluşursa, enstrümanı güç düğmesinden hemen kapatın ve AC adaptörünü prizden çekin.
DİKKAT Size veya diğerlerine yönelik olası fiziksel sakatlanmalardan veya enstrümanın ya da başka bir malın zarar görmesinden kaçınmak için her zaman aşağıda listelenen temel önlemleri uygulayın. Bu önlemler; bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, aşağıdakileri içerir: Güç kaynağı/AC adaptörü Bağlantılar • Enstrümanı çoklu bağlayıcı kullanarak elektrik prizine bağlamayın. Bu, düşük ses kalitesine yol açabilir veya prizde aşırı ısınmaya neden olabilir.
BİLDİRİM Üründe oluşabilecek arıza/ hasar veya verilerin ya da diğer özelliklerin bozulma riskine karşı aşağıdaki uyarıları dikkate alın. Taşıma • Enstrümanı TV, radyo, stereo ekipman, cep telefonu veya diğer elektronik cihazların yakınında kullanmayın. Aksi halde enstrüman, televizyon veya radyoda gürültü oluşabilir.
El Kitapları Hakkında Bu enstrüman için aşağıdaki belgeler ve eğitim malzemeleri bulunmaktadır. Birlikte Verilen Belgeler Kullanıcı El Kitabı (bu kitap) • Kurulum Lütfen ilk önce bu bölümü okuyun. • Temel Kılavuz Bu bölüm temel işlevlerin nasıl kullanılacağını açıklamaktadır. Enstrümanı çalarken bu bölüme başvurun. • Referans Bu bölüm, enstrümanın çeşitli işlevleri için nasıl ayrıntılı ayarlar yapılacağını izah etmektedir. • Ek Bu bölümde sorun giderme bilgileri ve teknik özellikler bulunur.
İçindekiler El Kitapları Hakkında ...............................................................8 Ürün ile Birlikte SunulanAksesuarlar .......................................8 Uyumlu Format .....................................................................10 Özellikler 11 Ayarlar Klavye Sehpası Montajı 12 Panel Kontrolleri ve Terminaller 16 Ön Panel ...............................................................................16 Arka Panel.........................................................
Uyumlu Format GM System Level 1 “GM System Level 1”, GM uyumlu müzik verilerinin üreticiden bağımsız olarak GM uyumlu herhangi bir ton üretecinde sorunsuz şekilde çalınabilmesini sağlayan, MIDI standardına ek bir özelliktir. GM işareti, GM System Level’ı destekleyen tüm yazılım ve donanım ürünlerine eklenmiştir. XF Yamaha XF formatı SMF (Standard MIDI File - Standart MIDI Dosyası) standardını daha fazla işlevsellik ve gelecek için ucu açık genişletilebilirlik ile zenginleştirmektedir.
Özellikler İnanılmaz Gerçeklikte Piyano Sesi ve “Piyano Odası” Performans Kontrolleri Sayfa 27, 25 DGX-660’de, bir konser kuyruklu piyanosundan örneklemeyle alınmış yalnızca klasik kompozisyonları değil, her tarzda piyano parçasının çalınabileceği mükemmellikte ve gerçekten etkileyici bir piyano Sesi (“Natural! Grand Piano”; Ses 001) bulunur. Yaptığınız enstrüman ayarlarından bağımsız olarak, [PIANO ROOM] düğmesine basmanız ve düğmeyi basılı tutmanız, bu Piyano Sesini anında getirmek için yeterlidir.
Ayarlar Klavye Sehpası Montajı DİKKAT Klavye standını monte etmeden ve kullanmadan önce bu uyarıları dikkatle okuyun. Bu uyarılar standın güvenli kullanımı ve sizin veya başkalarının yaralanmasını veya zarara uğramasını önlemek içindir. Bu uyarıları dikkatle izleyerek klavye sehpanızı güvenle ve uzun süre kullanabilirsiniz. • Parçaları birbirine karıştırmamaya dikkat edin ve tüm parçaları doğru yönde taktığınızdan emin olun. Lütfen aşağıda verilen sıraya göre monte edin.
Klavye Sehpası Montajı 2 w Metal w Metal kelepçe (C) w Metal kelepçe (A) w Metal kelepçe (B) e 3 x 8 mm kelepçe (C) e 3 x 8 mm yuvarlak başlı vida yuvarlak başlı vida L R 3 q Eklem birleştiriciler 2 Metal kelepçeleri tutturun. Metal kelepçeleri w yan tahtaların tepesine, vidaları e gösterildiği gibi kullanarak tutturun. 3 Stand ayarlarını tutturun. Eklem birleştiricileri q yan tahtalara gösterildiği gibi takın.
Klavye Sehpası Montajı 4 4 Sırt tahtasını tutturun. Sırt tahtasını vidaları t kullanarak tutturun. Yan tahtaların arkadan öne yönelimine dikkat edin. Renksiz yüzün aşağı baktığından emin olun. t 6 x 30 mm yuvarlak başlı vida DİKKAT • Sırt tahtasını düşürmemeye ve keskin metal bağlantı parçalarına dokunmamaya özen gösterin. NOT • Ayrı satılan bir pedal ünitesi satın aldıysanız, bir sonraki adıma geçmeden önce pedalı üniteye takın. Pedal ünitenizle verilen talimatlara başvurun.
Klavye Sehpası Montajı 6 6 Klavyeyi standa monte edin. Klavyeyi vidalarla y menteşelere tutturun. y 5 x 16 mm yuvarlak başlı vida Montaj sonrası kontrol listesi Standı monte ettikten sonra aşağıdakileri kontrol edin: • Artan bir parça var mı? Varsa, montaj talimatlarını tekrar okuyun ve yapmış olabileceğiniz hataları düzeltin. • Enstrüman kapılardan veya diğer hareketli demirbaştan uzakta mı? Değilse, enstrümanı uygun bir konuma taşıyın.
Panel Kontrolleri ve Terminaller Ön Panel Şarkı kategori listesi Tarz kategori listesi e r t y q u w i o !0 !3 !1 !2 !4 Ön Panel q w e r t y u i o !0 !1 !2 !3 16 [ ] (Bekleme/Açık) anahtarı ............. sayfa 18 [MASTER VOLUME] kontrolü............. sayfa 19 [DEMO/BGM] düğmesi................. sayfa 38, 66 [SCORE] düğmesi ............................... sayfa 41 [LYRICS] düğmesi ............................... sayfa 41 [REC] düğmesi ........................
Panel Kontrolleri ve Terminaller Ekran (sayfa 23) Ses kategori listesi Müzik Veritabanı kategori listesi !9 !6 @0 #1 !7 !8 @1 @2 @3 @4 @5 @6 !5 @7 @8 @9 #0 A-1 C0 C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 Arka Panel #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 $0 Arka Panel #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 CONTRAST düğmesi .......................... sayfa 23 USB TO HOST terminali ......... sayfa 74, 76, 77 SUSTAIN pedalı jakı ............................ sayfa 21 PEDAL UNIT jakı .................................
Ayarlar Güç Gereksinimleri UYARI • Yalnızca belirtilen adaptörü (sayfa 91) kullanın. Yanlış adaptör kullanmak, enstrümanın hasar görmesine veya aşırı ısınmaya neden olabilir. 1 AC güç adaptörünü DC IN jakına bağlayın. 2 AC güç adaptörünü AC prizine takın. Çıkarılabilir Fişi olan Güç Adaptörü için Fişi güç adaptöründen çıkarmayın. Fişin yanlışlıkla çıkarılması durumunda, metal bölümlerine dokunmadan yerine takın ve tamamen yerine oturana kadar iyice itin.
Ayarlar Ses Düzeyini Ayarlama Tüm klavye sesinin düzeyini ayarlamak için, panelin solunda bulunan MASTER VOLUME kontrolünü kullanın. Ses yüksekliğini istediğiniz düzeye ayarlarken ses çıkarmak için klavyeyi çalın. DİKKAT • Kalıcı işitme kaybına yol açabileceğinden, enstrümanı yüksek veya rahatsız edici bir ses düzeyinde uzun süre kullanmayın. İşitme kaybı veya kulaklarda çınlama hissi yaşamanız durumunda doktora başvurun.
Ayarlar Kulaklık veya Harici Ses Ekipmanı (PHONES/OUTPUT Jakı) Bağlama DİKKAT • Enstrümanı başka elektronik bileşenlere bağlamadan önce tüm bu bileşenlerin gücünü kapatın. Ayrıca herhangi bir bileşenin gücünü açmadan veya kapatmadan önce, tüm ses düzeylerini minimuma (0) getirmeyi unutmayın. Aksi halde bileşenler hasar görebilir, elektrik çarpabilir, hatta kalıcı işitme kaybı oluşabilir. Kulaklıklar Rahat dinleme için standart stereo telefon fişine sahip herhangi bir stereo kulaklık buraya takılabilir.
Ayarlar Bir Pedal (SUSTAIN Jakı) bağlama Pedala belirli işlevler atama Pedalın veya SUSTAIN jakına bağlı ayak pedalının işlevi varsayılan ayarından (Uzatma) farklı olarak ayarlanabilir. Ses uzatma işlevi, çalarken bir pedala basarak sesi doğal bir şekilde uzatmanızı sağlar. Verilen pedalı bu jaka takın ve ses uzatmayı açmak veya kapatmak için kullanın. FC3A ayak pedalı veya FC4A veya FC5 pedalı (ayrı satılır) da bu jaka bağlanabilir. FC3A, Yarım Pedal işlevini (sayfa 22) kullanmanıza izin verir.
Ayarlar Pedal Ünitesi (PEDAL UNIT jakı) Bağlama Bu jak (ayrı satılan) bir LP-7A/LP-7AWH pedal ünitesi bağlamak içindir. Pedal ünitesini bağlarken, üniteyi verilen klavye sehpasına monte etmeyi de unutmayın. NOT • Pedalı ünitesini bağlarken veya çıkarırken gücün kapalı olduğundan emin olun. • Bu, yalnızca Ana/Çift Sesleri ve Armoni sesini (sayfa 27, 28 ve 31) etkiler. • Pedal ünitesinin pedal işlevleri değiştirilemez.
MAIN Ekranı Güç açıldığında, MAIN ekranı otomatik olarak belirir. Bu ekran, enstrümanın, seçili Ses (Voice), Tarz, Şarkı, Ses (Audio) ve diğer ayarları gibi temel ayarlarını gösterir. MAIN Ekranına Dönmek İçin [EXIT] düğmesine basarak herhangi bir ekrandan MAIN ekranına dönebilirsiniz. CONTRAST düğmesi Ekranı en iyi şekilde görebilmek için enstrümanın arka panelindeki CONTRAST düğmesini ayarlayın. MIC A-B Tekrarı MIC, ON (sayfa 69) olarak ayarlandığında görünür.
Temel Kontroller Enstrümanı kullanmaya başlamadan önce, öğeleri seçmek ve değerleri değiştirmek için kullanılan aşağıdaki temel kontrolleri öğrenmeniz faydalı olabilir. Kadran Değeri artırmak için kadranı saat yönünde, değeri azaltmak için kadranı saatin aksi yönünde çevirin. Azalt Artır CATEGORY düğmeleri Bir önceki veya sonraki Kategori’de ilk Ses (Voice), Tarz veya Şarkıya atlamak ve sıradaki bir önceki veya sonraki İşlevi çağırmak için bu düğmeleri kullanın.
Piyano Performansı Keyfi (Piyano Odası) Temel Kılavuz Piyano Odasında Piyano Performansı 1 Piyano Odası ekranını getirmek için [PIANO ROOM] düğmesine basın. Temel Kılavuz Piyano Odası işlevi, enstrümanı sadece, güçlük çekmeden ve tam tadına vararak bir piyano olarak çalmak isteyenler içindir. Panelden hangi ayarları yapmış olursanız olun, tek bir düğmeye basarak piyano performansı için en iyi ayarları anında çağırabilirsiniz.
Piyano Performansı Keyfi (Piyano Odası) NOT Piyano Odasında Performansınızı Ses Olarak Kaydetme Temel Kılavuz Piyano Odasındaki performansınızı bir USB flash sürücüye ses dosyası olarak kaydedebilirsiniz. 1 • Kayıt ayarı uzun sürdüğünde ekranda hareket eden bir nokta grubu (...) görüntülenir. Bu durumda, klavyeyi çalmak için noktaların kaybolmasını ve ekrandaki STOP düğmesinin yanıp sönmesini bekleyin. 5 USB flash sürücüyü USB TO DEVICE terminaline bağlayın.
Çeşitli Enstrüman Seslerini Çalmayı Deneyin Ana Ses Seçme 3 Temel Kılavuz Harika derecede gerçekçi piyano seslerine ek olarak org, gitar, bas, yaylı çalgılar, saksafon, trompet, davul ve vurma çalgılar ve hatta ses efektleri gibi diğer enstrüman Seslerini seçip çalabilirsiniz. Klavyeyi çalın. Bu prosedür klavyede çalmak için Ana Sesi seçer. 1 Main Voice seçim ekranını getirmek için [VOICE] düğmesine basın. Geçerli Ses numarası ve adı vurgulanır.
Çeşitli Enstrüman Seslerini Çalmayı Deneyin İki Ses Katmanı — Çift Ses Ana Sese ek olarak tüm klavyeye “Çift Ses” olarak farklı bir Ses katmanı ekleyebilirsiniz. Temel Kılavuz 1 Çift sesi açmak için [DUAL ON/OFF] düğmesine basın. Sol El Bölgesinde Ayrılmış Ses Çalma Klavyeyi iki bölgeye ayırarak sağ elinizle bir Ses (Voice), sol elinizle başka bir Ses çalabilirsiniz. 1 Ayırmayı açmak için [SPLIT ON/OFF] düğmesine basın. Klavye sağ ve sol el bölgelerine ayrılır.
Çeşitli Enstrüman Seslerini Çalmayı Deneyin Zaman İşaretini Ayarlama Enstrümanda pratik yapmak için uygun olan yerleşik bir metronom (hatasız tempo tutan bir cihaz) vardır. 1 Metronomu başlatmak için [METRONOME ON/OFF] düğmesine basın. Burada örnek olarak 3/4’lük bir zaman işaretini ayarlayacağız. NOT Temel Kılavuz Metronomu Kullanma • Zaman işareti ayarı Piyano Odasından değiştirilemez. Ayarı Piyano Odası ekranını çağırmadan önce yapın.
Çeşitli Enstrüman Seslerini Çalmayı Deneyin 4 “4”’ü seçmek için kadranı döndürün. Zil sesini ayarlama Bu, tıklama sesini bir zil vurgusu mu olacağını, yoksa yalnızca bir tıklama sesi mi olacağını seçmenize izin verir. Temel Kılavuz 5 1 [FUNCTION] düğmesine basın. 2 “Bell”’i (Zil Sesi) seçmek için CATEGORY [r] veya [f] düğmesine tekrar tekrar basın. 3 Zil sesini açmak veya kapatmak için kadranı döndürün. Metronomu çalarak ayarı onaylayın.
Çeşitli Enstrüman Seslerini Çalmayı Deneyin Armoni Ekleme Armoni Türleri nasıl çalınır Ana Sese armoni notaları ekleyebilirsiniz. Harmony’yi (Armoni) açmak için [HARMONY ON/OFF] düğmesine basın. Temel Kılavuz 1 Armoni türü 01 - 10, 13 Otomatik Eşlik açıkken (sayfa 32), klavyenin otomatik eşlik aralığında akor çalarken sağ el tarafındaki tuşlara basın. Armoni türü 11 (1+5) ve 12 (Octave) (Oktav) Tuşları çalın. Armoni türü 14 (Multi Assign) (Çoklu Atama) Harmony açık olduğunda görünür.
Tarzları Çalma Enstrümanda, pop, caz ve daha pek çok değişik müzik türünde (“Tarzlar” denen) çeşitli eşlik ve ritmik arka plan kalıpları bulunur. Her Tarzda, sadece sol elinizle “akorlar” çalarak otomatik eşlik çalmanızı sağlayan Auto Accompaniment (Otomatik Eşlik) vardır. Bu özellik, tek başınıza çalarken bile bir grup veya orkestranın tınısını yaratmanıza izin verir. Temel Kılavuz 1 STYLE seçim ekranını getirmek için [STYLE] düğmesine basın. Geçerli Tarz numarası ve adı vurgulanır.
Tarzları Çalma Senkronize Başlama özelliğini açmak için [SYNC START] düğmesine basın. Senkronize Başlama açıkken yanar. Müzik Veritabanını kullanma İstenen Tarzı ve Sesi bulup seçmede güçlük yaşıyorsanız, bu özelliği kullanın. Müzik Veritabanından en sevdiğiniz müzik türünü seçmek, ideal ayarları getirmek için yeterlidir. 1 6 Temel Kılavuz 5 Müzik Veritabanı seçim ekranını çağırmak için [MUSIC DATABASE] düğmesine basın. Tarzın çalınmasını başlatmak için Otomatik Eşlik aralığında bir akor çalın.
Tarzları Çalma Akorlar Temel Kılavuz Akorlara aşina olmayan kullanıcılar için, bu tablo sık kullanılan akorların notalarını göstermektedir. Kullanışlı birçok akor ve bunları müzikal anlamda kullanmanın birçok yolu olduğundan, daha fazla ayrıntı için piyasadaki akor kitaplarına bakın. kök notayı gösterir.
Tarzları Çalma Akıllı Akor özelliğini Kullanma Anahtar İşareti (Fa majör) F Temel Kılavuz Çeşitli Tarzlarda çalmayı eksiksiz olarak kullanmak istiyor ancak doğru akorları nasıl çalacağınızı bilmiyorsanız, Akıllı Akor çok kullanışlıdır. Bu işlev; majör, minör, eksik yedili vb. akorların parmak dağılımını bilmeseniz bile, müziği çaldığınız anahtarı bildiğiniz sürece Tarzları tek bir parmakla kontrol etmenize izin verir.
Tarzları Çalma Temel Kılavuz TYPE Sayfası: Bu sayfa, Otomatik Eşlik yelpazesinde her gam notasına atanacak özgül akoru belirleyen beş müzik Türü sunar. 1. adımda Tarzı seçmek en uygun Türü otomatik olarak ayarlarsa da daha iyi sonuç almak için gerekirse burada farklı bir Tür seçebilirsiniz. Bunun için, SMART CHORD ekranından, TYPE sayfasını seçmek ve sonra Türü seçmek üzere kadranı kullanmak için CATEGORY [f] düğmesine basın. Akor atamaları ayrı Veri Listesi’nde Akıllı Akor Tablosu’nda verilmiştir.
Tarzları Çalma Performansınıza En Uygun Tarzları Getirme (Tarz Önerici) Örnek 2: Klavyenin özel Davul bölümünde aşağıdaki ritmi çalın. 1 Temel Kılavuz Trampet Bu kolaylık sağlayıcı işlev, birkaç ölçüsünü çaldığınız ritme dayanarak performansınıza en uygun Tarzları “önerir”. Bas Davul Ekranda 8 vuruşlu Tarzlar veya benzer havada olanlar listelenebilir. STYLE RECOMMENDER ekranını getirmek için [STYLE] düğmesini bir saniyeden fazla basılı tutun.
Şarkı ve Ses Dosyalarını Çalma Bu enstrümanda kaydedilip çalınabilecek iki veri türü vardır: Şarkı ve Ses (Audio) dosyaları. Yalnızca Şarkı ve Ses (Audio) dosyası çalmakla kalmayıp, Şarkı ve Ses (Audio) dosyası çalarken klavye ile eşlik de edebilirsiniz. Temel Kılavuz • Şarkılar Şarkılar, aşağıda listelendiği gibi kategoriye göre düzenlenmiştir ve istediğiniz kategoriden seçim yapmanıza olanak tanır.
Şarkı ve Ses Dosyalarını Çalma Bir Şarkı veya Ses (Audio) Dosyasını Çalma SONG SELECT ekranı Temel Kılavuz AUDIO SONG USB flash sürücü kullanmadan önce “USB TO DEVICE terminali kullanırken alınacak önlemler” konusunu okuyun, bkz. sayfa 80. 1 USB flash sürücüdeki Şarkıyı veya Ses dosyasını çalmak isterseniz, USB TO DEVICE terminaline bir USB flash sürücü bağlayın. Ses dosyaları bir USB flash sürücüde olmalıdır.
Şarkı ve Ses Dosyalarını Çalma Hızlı İleri Alma, Geri Gitme ve Duraklatma Çalma, bitiş noktası olarak belirtmek istediğiniz noktaya ulaştığında, B noktasını ayarlamak için [A-B REPEAT] düğmesine yeniden basın. Şarkının belirtilen A-B bölümü artık tekrar tekrar çalınır. 4 Tekrarlayarak çalmayı iptal etmek için [A-B REPEAT] düğmesine basın. Çalmayı durdurmak için [START/STOP] düğmesine basın.
Şarkı ve Ses Dosyalarını Çalma SONG AUDIO Seçilen şarkının müzik notalarını (partisyon) görüntüleyebilirsiniz. 1 Bir Şarkı (sayfa 39, 1. - 3. adımlar) seçin. 2 Partisyon ekranını getirmek için [SCORE] düğmesine basın. Bu düğmeye her basıldığında ekrandaki gösterim tek porte ile çift porteden birinden diğerine geçer. Akor SONG AUDIO Seçilen Şarkıda söz verisi olduğunda, çalma sırasında bunları enstrümanın ekranında görebilirsiniz.
Şarkı Dersi Özelliğini Kullanma Seçilen Şarkıyı sol el, sağ el veya iki el dersi için kullanabilirsiniz. Bu üç Şarkı Dersi türünü çalışmayı deneyin. Temel Kılavuz Üç Türde Şarkı Dersi Ders 1 — Waiting (Bekleme) Şarkı Dersi ile Çalışma 1 Bu Ders’te ekranda gösterilen doğru notaları çalmayı deneyin. Şarkı, siz doğru notayı çalıncaya kadar duraklar. Dersiniz (sayfa 39) için istediğiniz Şarkıyı seçin. NOT • Ses (Audio) dosyaları Ders özellikleriyle kullanılamaz.
Şarkı Dersi Özelliğini Kullanma Şarkı Dersi’ni çalmayı başlatmak için istediğiniz LESSON START düğmesine, [WAITING], [YOUR TEMPO] veya [MINUS ONE] düğmelerine basın. Ekrandaki partisyonda gösterilen notaları çalın. Ekrandaki partisyon işaretleyicisi ve klavye işaretleyicisi çalınması gereken notaları gösterir. 5 Ders çalınıp sona erdiğinde ekrandaki değerlendirme Dereceniz’e bakın. Performansınız dört düzeyde değerlendirilir: OK (Yeterli), Good (İyi), Very Good (Çok İyi) veya Excellent (Mükemmel).
Performansınızı Kaydetme Bu enstrüman performansınızı aşağıdaki iki şekilde kaydetmenize izin verir. • Şarkı kaydetme (MIDI kaydetme) Temel Kılavuz Kaydedilen performanslar, bu yöntemle enstrümanın belleğine Kullanıcı Şarkısı olarak ve SMF (format 0) MIDI dosyası halinde yazılır. Belirli bir bölümü tekrar kaydetmek veya Ses (Voice) gibi parametreleri düzenlemek isterseniz bu yöntemi kullanın.
Performansınızı Kaydetme • Kayıt sırasında Metronom’u kullanabilirsiniz, ancak metronom sesi kaydedilmez. [REC] düğmesine bastıktan sonra, 4. adıma gitmeden önce Zaman İşareti’ni ayarlayın ve Metronom’u başlatın. 4 6 Kayda başlamak için klavyeyi çalın. Ayrıca [START/STOP] düğmesine basarak da kaydetmeye başlayabilirsiniz. Şarkıyı belleğe yazmak için [+] (YES) düğmesine basın. Şarkı, 101 - 105 numaralı Şarkılardan birine bir MIDI dosyası olarak depolanır.
Performansınızı Kaydetme Belirli bir Bölüme Kaydetme SONG AUDIO Temel Kılavuz Şarkı Kaydetme ile, performansınızı ayrı bölümlere tek tek kaydederek altı bölümden (1 - 5 ve A) oluşan bir Şarkı oluşturabilirsiniz. Örneğin bir piyanı parçası kaydederek sağ al partisini 1. Bölüme, sonra sol el partisini 2. Bölüme kaydedebilir, iki elinizle canlı olarak çalması güç olan tam bir parça hazırlayabilirsiniz.
Performansınızı Kaydetme Kayda başlamak için klavyeyi çalın. 4 Performansı bitirdikten sonra kaydetmeyi durdurmak için [START/STOP] veya [REC] düğmesine basın. Kaydetme durduğunda Şarkıyı belleğe yazmak isteyip istemediğinizi soran bir mesaj belirir. 7 2. - 6. adımları tekrarlayarak performansınızı başka bir bölüme kaydedin. 2. adımda kaydedilmiş verileri olmayan bir bölüm seçin. Daha önce kaydedilmiş verileri dinlerken klavyeyi çalın.
Performansınızı Kaydetme Bir Kullanıcı Şarkısını Silme SONG AUDIO Bir Kullanıcı Şarkısından Belirli Bir Bölümü Silme SONG Temel Kılavuz Bir Kullanıcı Şarkısı’nın tüm parçalarını silebilirsiniz. 1 2 [SONG/AUDIO] düğmesine basın, sonra silinecek Kullanıcı Şarkısı’nı (101 - 105) seçin. [A] bölümü düğmesini basılı tutarken [1]. bölüm düğmesini bir saniyeden fazla basılı tutun. Ekranda bir doğrulama mesajı görünür. Bu işlemi iptal etmek için [-] (NO) düğmesine basın. Bir saniyeden fazla basılı tutun.
Performansınızı Kaydetme 4 Ses Kaydetme AUDIO Kayıttan önce Ses/Tarz seçimi ve (AUX IN ve MIC INPUT jakları üzerinden girilen sesi kaydetmek istiyorsanız) AUX IN ve MIC INPUT bağlantıları gibi gerekli ayarlamaları yapın. Bu enstrümanda üretilen, Metronom dışındaki tüm sesler kaydedilebilir. Kaydetmeyi iptal etmek istiyorsanız, tekrar [REC] düğmesine veya [EXIT] düğmesine basın. BİLDİRİM • USB flash sürücüde “_DGX-660_TMP.
Sevdiğiniz Panel Ayarlarını Belleğe Alma Bu enstrümanın, gerektiğinde kolayca çağırabilmeniz için sevdiğiniz ayarları belleğe almanızı sağlayan bir Kaydetme Belleği özelliği vardır. 32 adede kadar tam ayar seti kaydedilebilir (sekiz banka, her birine dörder ayar seti). Temel Kılavuz 8 Banka Bellek 1 Bellek 2 Bellek 3 Panel Ayarlarını Kayıt Belleğine Alma 1 Ses veya Tarz gibi ayarlarda istediğiniz ayarları yapın. 2 Ekrana bir Banka numarası getirmek için [BANK] düğmesine basıp düğmeyi bırakın.
Sevdiğiniz Panel Ayarlarını Belleğe Alma 1 Ekrana bir Banka numarası getirmek için [BANK] düğmesine basıp düğmeyi bırakın.
Yedekleme Parametreleri ve Başlangıç Durumuna Getirme Yedekleme Parametreleri Temel Kılavuz Aşağıdaki veriler güç kapatıldığında bile korunur ve daha sonra Musicsoft Downloader ile tek bir Yedekleme dosyası olarak bir bilgisayara aktarılıp kaydedilebilir. Talimatlar için “Computer-related Operations (Bilgisayar ile İlgili İşlemler)” (sayfa 8) konusuna başvurun. Yedekleme Verileri • Piyano Odası ayarları (Ayrıntılar için bkz. sayfa 25.
Referans Pratik Performans Özellikleri Yankı Türü Seçme Koro Türü Seçme Yankı efekti, bir konser salonunun zengin ambiyansı ile çalmanıza olanak tanır. Bir Tarz veya Şarkı seçmek tüm ses için en optimum olan Yankı türünü seçerse de el ile başka Yankı türleri de seçebilirsiniz. Koro efekti, aynı Seslerin (Voice) tek ses olarak çalınmasına benzer kalın bir ses yaratır. Bir Tarz veya Şarkı seçmek tüm ses için en optimum olan Koro türünü seçerse de el ile başka Koro türleri de seçebilirsiniz.
Pratik Performans Özellikleri DSP Türü Seçme DSP, Digital Signal Processing (Dijital Sinyal İşleme) ifadesinin kısaltmasıdır. Bunlar, yankı benzeri ambiyans efektlerinden distorsiyona ve sesi zenginleştirmenize ya da tamamen dönüştürmenize yarayan diğer dinamik işleme araçlarına uzanır. DSP efekti Ana ve Çift Seslere (Voice) eklenebilir. DSP’nin ON/OFF durumu ve tür seçimi seçilen bir Ana Sese (Voice) bağlıysa da bu parametreleri el ile ayarlayabilirsiniz. 1 3 DSP’yi açmak için kadranı kullanın.
Pratik Performans Özellikleri Panel Uzatma Perde Kontrolleri — Transpoze Bu işlev klavye seslerine uzatma ekler. Seslere, pedalın kullanımından bağımsız olarak her durumda uzatma eklemek istediğiniz zaman kullanın. Ses uzatma işlevi Ayrılmış Sesi etkilemez. Enstrümanın genel perdesi (“*** Kit” adlı Sesler (Voice) hariç) yarım ses artımlarla maksimum 1 oktav yukarı veya aşağı kaydırılabilir. 1 [FUNCTION] düğmesine basın. 2 “Sustain”’i (Uzatma) getirmek için CATEGORY [r] ve [f] düğmelerini kullanın.
Pratik Performans Özellikleri Perde Kontrolleri — Akort Enstrümanın genel akordu (“*** Kit” adlı Sesler (Voice) hariç) yaklaşık 0,2 Hz veya 0,3 Hz artımlarla 415,3 Hz ile 466,2 Hz arasında yukarı veya aşağı kaydırılabilir. Varsayılan değer 440,0 Hz’dir. 1 [FUNCTION] düğmesine basın. 2 “Tuning” (Akort) işlevini getirmek için CATEGORY [r] veya [f] düğmesini kullanın. Geçerli ayar görüntülenir.
Pratik Performans Özellikleri Tuşe Tepkisi Duyarlılığı Bu enstrümanın klavyesinde, çalma şiddetine göre Seslerin (Voice) düzeyini dinamik olarak ve müzikal ifade amacıyla kontrol etmenize izin veren bir Tuşe Tepkisi özelliği bulunur. 1 2 [FUNCTION] düğmesine basın. “Touch Response”’ı (Tuşe Tepkisi) seçmek için CATEGORY [r] veya [f] düğmesini kullanın. Tuşe Tepkisi duyarlılığı gösterilir.
Pratik Performans Özellikleri Çıkış Kazanım Düzeyini Ayarlama Hoparlör Açık/Kapalı Ayarı PHONES/OUTPUT jakının çıkış kazanım düzeyi, üç değer arasında değiştirilebilir: bunlardan biri kulaklık için, diğer ikisi de bağlı harici bir ses cihazı için uygundur. Bu enstrümanın sesini, PHONES/OUTPUT jakına bir fiş takıldığında her zaman dahili hoparlörlerden verilecek veya verilmeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. 1 [FUNCTION] düğmesine basın.
Pratik Performans Özellikleri Akıllı Akustik Kontrolü (IAC) IAC, enstrümanın genel ses düzeyine göre ses kalitesini otomatik ayarlayan ve kontrol eden bir işlevdir. Ses düzeyi düşük olduğunda bile gerek düşük perdelerin gerekse yüksek perdelerin net olarak duyulmasına izin verir. IAC, yalnızca enstrümanın hoparlörlerinin ses (sound) çıkışında devreye girer. IAC’nin varsayılan ayarı ON olsa bile işlevi açabilir veya kapatabilirsiniz. Ek olarak, IAC’nin derinliğini ayarlayabilirsiniz.
Ses Ayarları Bir Çift Ses Seçme Ses Düzenleme 1 Ana, Çift ve Ayrılmış Seslerin ses düzeyi, oktav ve Yankı ve Koro derinliği gibi parametrelerini ayrı ayrı düzenleyerek müzikal ihtiyaçlarınıza uyan yeni, özel sesler oluşturabilirsiniz. “VOICE SELECT (DUAL)” ekranını getirmek için [DUAL ON/OFF] düğmesini bir saniyeden fazla basılı tutun. 1 [FUNCTION] düğmesine basın. 2 İstediğiniz öğeyi getirmek için CATEGORY [r] veya [f] düğmelerini kullanın.
Tarz (Otomatik Eşlik) İşlevleri Tarz Varyasyonları — Bölümler Her Tarz, eşliğin aranjmanını performansınıza uyması için değiştirebilmenizi sağlayan “Bölümler”den oluşur. Giriş Ana Bitiş Dolgu Giriş Performansın başlangıcında kullanılır. Giriş bittiğinde, Tarz eşliği Ana bölüme geçer. Giriş’in (ölçü olarak) uzunluğu, seçilen Tarza bağlı olarak değişir. Ana Performansın ana kısmını çalmak için kullanılır. Ana bölümün çalınması, başka bir Bölümün düğmesine basılıncaya kadar tekrarlar.
Tarz (Otomatik Eşlik) İşlevleri 5 Main A veya Main B’yi seçmek için [MAIN/AUTO FILL] düğmesine basın. 9 Geçerli Bölüm 6 Bölüm Bitiş olarak değişir. Bitiş tamamlandığında Tarz çalma otomatik olarak durdurulur. Bitiş çalınırken [INTRO/ENDING/rit.] düğmesine yeniden basarak Bitişi gittikçe yavaşlatabilirsiniz (ritardando). [INTRO/ENDING/rit.] düğmesine basın. Artık Giriş bölümünden Tarz çalmaya başlayabilirsiniz. 7 [INTRO/ENDING/rit.] düğmesine basın.
Tarz (Otomatik Eşlik) İşlevleri Tempoyu değiştirme Tarzın Ses Düzeyini Ayarlama Bir Tarz, hızlı veya yavaş istediğiniz tempoda çalınabilir. Çalınan Tarz ve çalınan klavye arasındaki ses dengesini ayarlayabilirsiniz. 1 1 [FUNCTION] düğmesine basın. 2 “Style Volume”’u (Tarz Ses Düzeyi) getirmek için CATEGORY [r] ve [f] düğmelerini kullanın. Tempo ekranını getirmek için [TEMPO/ TAP] düğmesini çağırın. Geçerli Tempo değeri 2 Tempoyu ayarlamak için kadranı çevirin.
Tarz (Otomatik Eşlik) İşlevleri Ayırma Noktasını Ayarlama Klavyedeki sol el dilimi ile sağ el dilimini ayıran noktaya “Ayırma Noktası” denir. Bir Tarz seçildiğinde ve ACMP açıldığında, Ayırma Noktası’nın solunda çalınan notalar Tarz eşliği için akor belirtmede kullanılır. Ayırma işlevi açıldığında, Ayırma Noktası’nın solunda çalınan notalar, Ayırma Sesi’ni çalmak için kullanılır. İlk Ayırma Noktası 54 numaralı tuştur (F#2 tuşu), ancak bunu başka bir tuşla değiştirebilirsiniz.
Tarz (Otomatik Eşlik) İşlevleri Akor Sözlüğünü Kullanarak Akorları Arama Belirli bir akorun adını biliyorsanız ve çalınışını hızlıca öğrenmek istiyorsanız Sözlük işlevi kullanışlıdır. Çalma aralığı Akor Türü aralığı 1 DICTIONARY ekranını çağırmak için [MINUS ONE] düğmesini bir saniyeden uzun basılı tutun. 2 Bir örnek olarak, GM7 (G majör yedili) akorunu çalmayı öğrenin. 2-1 Çizime bakarak, “G”nin kök nota olarak gösterilmesi için “Akor Kökü” aralığında “G” (sol) tuşuna basın (hiçbir ses çıkmaz).
Şarkı ve Ses (Audio) Ayarları Arka Plan Müzik (BGM) Çalma Varsayılan ayar ile [DEMO/BGM] düğmesine basıldığında yalnızca üç dahili Genel Bakış Demo Şarkısı tekrar tekrar çalınır. Bu ayar, örneğin tüm dahili Şarkılar veya bir USB flash sürücüdeki Şarkılar ve Ses dosyaları çalınacak şekilde değiştirilebilir; bu şekilde enstrümanı fon müziği kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Beş çalma grubu ayarı verilmiştir. İhtiyaçlarınıza uygun olanı seçmeniz yeterlidir.
Şarkı ve Ses (Audio) Ayarları Şarkının Tempo Ayarı Bu işlem Tarz ile aynıdır. Bkz. sayfa 63. Ses Düzeyi NOT • Ses düzeyi ses dosyası seçilirken ayarlanabilir. Dokunarak Başlama Bu işlem Tarz ile aynıdır. Bkz. sayfa 63. 1 [FUNCTION] düğmesine basın. 2 “Audio Volume”’u (Şarkı Ses Düzeyi) getirmek için CATEGORY [r] veya [f] düğmelerine birkaç kez basın. Şarkı Ses Düzeyi NOT • Şarkı ses düzeyi Şarkı seçilirken ayarlanabilir. 1 [FUNCTION] düğmesine basın.
Şarkı ve Ses (Audio) Ayarları Şarkının Sesini Değiştirme Ders Kısmının Kanalını Belirtme Geçerli Önceden Ayarlı Şarkıdaki 1. veya 2. Bölümün Sesini (Voice) geçici olarak istediğiniz başka bir Sese çevirebilirsiniz. Dersler için bir USB flash sürücüdeki (veya bir bilgisayardan aktarılmış) harici Şarkıları (yalnızca SMF formatı 0 ve 1) kullanırken, sağ el ve sol el partileri olarak çalınacak kanalları belirtebilirsiniz. Varsayılan ayarlar, sağ el partisi için 1. kanal, sol el partisi içinse 2. kanaldır.
Mikrofon Bağlama ve Çalarken Şarkı Söyleme MIC INPUT jakına (standart 1/4 inç telefon jakı) mikrofon bağlayarak, klavye performansınızla birlikte veya Şarkı çalarken şarkı söylemenin tadını çıkarabilirsiniz. Enstrüman, vokallerinizi dahili hoparlörlerden dışarı verir. Belirli durumlara ve kişisel tercihlerinize bağlı olarak üç ön ayarlı ayardan bir tanesini seçebilir veya kendi istediğiniz ayarları oluşturabilir ve kaydedebilirsiniz.
Mikrofon Bağlama ve Çalarken Şarkı Söyleme Ön Ayar Seçme 1 [MIC SETTING] düğmesine bir veya iki kez basarak MIC SETTING 1 ekranını çağırın. 2 CATEGORY [r] or [f] düğmesini kullanarak “PRESET” seçeneğini belirleyin ve ardından kadranı döndürerek “STANDARD”, “BRIGHTER” ve “LOUDER” öğelerinden birini seçin. Mikrofon Ayarlarını Yapma ve Kaydetme Bu bölüm, mikrofonun ayrıntılı ayarlarının nasıl yapılacağını ve kaydedileceğini açıklamaktadır. Yalnızca bir ayar grubu USER verilerine kaydedilebilir.
Mikrofon Bağlama ve Çalarken Şarkı Söyleme MIC SETTING 1 ekranı MIC ON/OFF* Mikrofon sesini açar veya kapatır. INPUT LEVEL Giriş düzeyini gösterir. PRESET* Ön ayar değerlerinden (STANDARD, BRIGHTER ve LOUDER) bir tanesini veya USER olarak kaydedilen ayarları çağırır. VOLUME Mikrofon sesinin çıkış ses düzeyini belirler. PAN Mikrofon sesinin stereo pan pozisyonunu belirler. REVERB Mikrofon sesine uygulanan yankı efektinin derinliğini belirler.
İşlevler “Functions” (İşlevler) Akort, Ayırma Noktası, Sesler ve Efektler gibi bir dizi ayrıntılı enstrüman parametresine erişim sağlar. İşlev Listesi’ne bakın (sayfa 73 - 75). Değiştirmek istediğiniz İşlevi bulduğunuzda, aşağıdaki talimatları izleyin. 1 İstediğiniz öğeyi 73. - 75. sayfalardaki İşlev Listesi’nde bulun. 2 FUNCTION ekranını çağırmak için [FUNCTION] düğmesine basın. 4 Seçilen işlevin değerini ayarlamak için kadranı, [+] ve [-] düğmelerini veya [0] - [9] sayı düğmelerini kullanın.
İşlevler İşlev Listesi Kategori Volume İşlev Açıklama 000–127 100 Bkz. sayfa 63. Song Volume 000–127 100 Bkz. sayfa 67. Audio Volume 000–127 100 Ses dosyasının ses düzeyini belirler. Wireless LAN Volume 000–127 100 Kablosuz LAN Sesi düzeyini belirler. AUX IN Level 000–127 100 AUX IN jakıyla girilen sesin (sound) düzeyini belirler. Transpose -12–+12 00 Bkz. sayfa 55. 415,3 – 466,2 Hz 440,0 Hz Bkz. sayfa 56. 01–12 02 021 (A-1)–108 (C7) 054 (F#2) Bkz. sayfa 64.
İşlevler Aralık/Ayarlar Varsayılan Değer Reverb Type (Yankı Türü) 01–42 ** Bkz. sayfa 53. Chorus Type 01–45 ** Bkz. sayfa 53. DSP ON/OFF * Bkz. sayfa 54. DSP Type 001–239 * Bkz. sayfa 54. Damper Resonance (Yastık Pedal Rezonansı) ON/OFF ON (AÇIK) Bkz. sayfa 21. Sustain (Uzatma) ON/OFF OFF Bkz. sayfa 55. MASTER EQ Type 1 (Normal)/ 2 (Piano)/ 3 (Soft)/ 4 (Bright)/ 5 (Powerful) 1 (Normal) Bkz. sayfa 57.
İşlevler Aralık/Ayarlar Varsayılan Değer 1–60 ** Metronomun zaman işaretini belirler. Time Signature Denominator (Zaman İşareti - Bölen) 2/4/8/16 ** Her metronom vuruşunun uzunluğunu belirler. Bell ON/OFF ON Bir zil sesi çalınıp (ON) çalınmayacağını (OFF) belirtir. 000–127 100 Metronomun ses yüksekliğini belirler.
Bağlantılar – Enstrümanınızı Başka Cihazlarla Kullanma – Konektörlerin enstrümanın neresinde olduğunu görmek için bkz. sayfa 16, 17. DİKKAT • Enstrümanı başka elektronik bileşenlere bağlamadan önce tüm bu bileşenlerin gücünü kapatın. Ayrıca herhangi bir bileşenin gücünü açmadan veya kapatmadan önce, tüm ses düzeylerini minimuma (0) getirmeyi unutmayın. Aksi halde bileşenler hasar görebilir, elektrik çarpabilir, hatta kalıcı işitme kaybı oluşabilir.
Bağlantılar – Enstrümanınızı Başka Cihazlarla Kullanma – iPhone/iPad (USB TO DEVICE, USB TO HOST terminalleri) cihazına bağlanma iPhone veya iPad gibi akıllı bir cihaza bağlanarak, ilgili cihazdaki uygulamaları müzikal amaçlı enstrümanla kullanabilir, çeşitli pratik işlevlerin avantajını yaşayabilir ve bu enstrümandan daha fazla zevk alabilirsiniz. Aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak bağlantı kurun.
Bağlantılar – Enstrümanınızı Başka Cihazlarla Kullanma – 5 CATEGORY [r] or [f] düğmesini kullanarak “Wireless LAN” (Kablosuz LAN) öğesini seçin. Infrastructure Mode (Altyapı Modu) Ağ listesi NOT Network list (Ağ listesi) • USB kablosuz LAN adaptörü bağlı durumdayken bile “Wireless LAN” (Kablosuz LAN) bulunamazsa, enstrümanı kapatıp yeniden açın. 6 Otomatik olarak bağlanılacak kişisel ağınızı bu listeden seçin veya istediğinizi manuel olarak girin.
Bağlantılar – Enstrümanınızı Başka Cihazlarla Kullanma – DETAIL Aşağıdaki sayfalardaki ayrıntılı parametreleri ayarlayın. Sayfa 1/2: IP adresi ve ilgili diğer parametreleri ayarlamak içindir. Sayfa 2/2: Ana Bilgisayar adını girmek veya MAC adresini göstermek vb. içindir. Access Point Mode (Erişim Noktası Modu) CATEGORY [r] veya [f] düğmesini kullanarak parametreleri seçin ve daha sonra kadranı kullanarak değeri ayarlayın.
USB Flash Sürücü İşlemleri USB flash sürücüyü USB TO DEVICE terminaline bağlayarak bu enstrümanda oluşturulmuş, Kullanıcı Şarkısı ve parametre ayarları gibi verileri kaydedebilirsiniz. Kaydedilen veriler gelecekte kullanılmak üzere bu enstrümanda yeniden çağrılabilir. USB TO DEVICE terminali kullanırken alınacak önlemler Bu enstrümanda dahili bir USB TO DEVICE terminali bulunmaktadır. Terminale bir USB cihazı bağlarken USB cihazını dikkatli kullanın. Aşağıdaki önlemleri alın.
USB Flash Sürücü İşlemleri USB Flash Sürücü Bağlama 1 Doğru yönde yerleştirdiğinizden emin olarak USB TO DEVICE terminaline bir USB flash sürücü bağlayın. İşlemi kolaylaştırmak için bazen ekranda bir mesaj (bilgi veya onaylama iletişim penceresi) belirir. Her mesajın açıklaması için bkz. “Mesajlar”, sayfa 89. 2 USB flash sürücünün düzgün olarak takıldığının onaylanmasını bekleyin.
USB Flash Sürücü İşlemleri USB Flash Sürücü Formatlama Formatlama işlemi, piyasada satılan USB flash sürücüyü bu enstrümanla kullanılmaya hazırlamanızı sağlar. BİLDİRİM • Veri içeren bir USB flash sürücü aşağıda anlatıldığı şekilde formatlanırsa veriler silinir. Formatlama prosedürünü uygulamadan önce formatlanacak USB flash sürücünün veri içermediğinden emin olun. 1 FILE CONTROL ekranını getirmek için [FILE CONTROL] düğmesine basın. 2 “Format”’ı getirmek için CATEGORY [r] veya [f] düğmesini kullanın.
USB Flash Sürücü İşlemleri USB Flash Sürücüsüne Kayıt Belleği Kaydetme Bu işlem, USB flash sürücü cihazına bir Kaydetme Belleği kaydeder. Dosya adının enstrümanın ekranında görünmeyen bir “.usr” uzantısı olacaktır. 1 FILE CONTROL ekranını getirmek için [FILE CONTROL] düğmesine basın. 2 “Regist Save”’i çağırmak için CATEGORY [r] veya [f] düğmesini kullanın. Varsayılan bir dosya adı otomatik olarak oluşturulur. 4 Dosya adını gerektiği gibi değiştirin.
USB Flash Sürücü İşlemleri USB Flash Sürücüye Kullanıcı Şarkısı Kaydetme Bu işlem, USB flash sürücüye bir Kullanıcı Şarkısı (101 - 105 numaralı Şarkılar) kaydeder. 1 FILE CONTROL ekranını getirmek için [FILE CONTROL] düğmesine basın. 2 “User Song Save”’i çağırmak için CATEGORY [r] veya [f] düğmesini kullanın. SOURCE FILE — bir Kullanıcı Şarkısı adı — vurgulanır. 5 İmleç Kaydetmek istediğiniz Kullanıcı Şarkısı’nı seçmek için kadranı kullanın. 4 [EXECUTE] düğmesine basın.
USB Flash Sürücü İşlemleri Bir Kullanıcı Şarkısı’nı bir Audio dosyasına dönüştürme Bu işlem, bir Kullanıcı Şarkısını (101 - 105 numaralı Şarkılar) bir Audio dosyasına dönüştürür ve dosyayı USB flash sürücüye kaydeder. NOT • Yalnızca Kullanıcı Şarkıları Audio dosyalarına dönüştürülebilir. 1 FILE CONTROL ekranını getirmek için [FILE CONTROL] düğmesine basın. 2 “Audio Save”’i çağırmak için CATEGORY [r] veya [f] düğmesini kullanın. SOURCE FILE — bir Kullanıcı Şarkısı adı — vurgulanır.
USB Flash Sürücü İşlemleri Bir USB Flash Sürücüden Dosya Yükleme Bir USB flash sürücüde saklanan Kaydetme Belleği, Tarz dosyası ve Şarkı dosyası (SMF) enstrümana yüklenebilir. 5 BİLDİRİM • Bir Kaydetme Belleği yüklerseniz, yeni yüklenen veriler eski verilerin üzerine yazılır. Önemli verileri, bunların üzerine yazacak verileri yüklemeden önce bir USB flash sürücüye kaydedin. 1 BİLDİRİM • Yükleme işlemi, yürütülürken iptal edilemez.
USB Flash Sürücü İşlemleri USB Flash Sürücüden Dosya Silme Kullanıcı Verilerini Enstrümandan Silme Bu prosedür USB flash sürücüden Kaydetme Belleği, Tarz dosyası, Şarkı dosyası ve Ses dosyası siler. Bu prosedür, bilgisayardan gibi harici bir cihazdan yüklenmiş veya aktarılmış Kullanıcı Şarkısı dosyalarını ve bunun yanı sıra Tarz ve Şarkı dosyalarını siler. Bu işlem Önyar verilerini silmez. 1 2 3 FILE CONTROL ekranını getirmek için [FILE CONTROL] düğmesine basın.
Ek Sorun Giderme Enstrüman İçin Sorun Olası Neden ve Çözüm Enstrüman açık veya kapalıyken geçici olarak bir ses üretiliyor. Bu normaldir ve enstrümanın elektrik gücü almakta olduğunu gösterir. Güç otomatik olarak kapatılır. Bu, Otomatik Güç Kapatma işlevi nedeniyle normaldir. Gerekirse Otomatik Güç Kapatma işlevi (sayfa 19) parametresini ayarlayın. Cep telefonu kullanırken gürültü oluşuyor. Enstrümanın yakınında cep telefonu kullanıldığında parazit oluşabilir.
Mesajlar LCD Mesajı Yorum Access error! (Erişim hatası!) Medyadan/flaş bellekten okuma veya medyaya/flaş belleğe yazma hatasını gösterir. Clearing all memory... (Tüm bellek siliniyor...) Flaş bellekteki tüm veriler silinirken gösterilir. Veri aktarımı sırasında asla gücü kapatmayın. Data Error! (Veri Hatası!) Şarkı veya Tarz geçersiz veri içerdiğinde gösterilir. File information area is not large enough. (Dosya bilgileri alanı yeterince büyük değil.
Özellikler Ürün Adı Boyutlar (G x D x Y) Boyut/Ağırlık Ağırlık Klavye Diğer Kumandalar Kontrol Arabirimi Ekran Panel Ton Üretme Polifoni Ses Önceden Ayarlanmış Uyumluluk Türler Efektler Mik Efektleri İşlevler Önceden Ayarlanmış Tarzlar Diğer Özellikler Uyumluluk Önceden Ayarlanmış Şarkılar (MIDI) USB Ses Kaydedici/ Çalar İşlevler 90 Tuş Sayısı Tür Tuşe Tepkisi Perde Kaydırma Tekerleği Türü Boyut Renk Kontrast Partisyon Görüntüleme İşlevi Söz Görüntüleme İşlevi Language (Dil) Language (Dil) Piyano Ses
Özellikler Depolama Depolama ve Bağlantılar Amplifikatör/ Hoparlör Güç Kaynağı Bağlantı Dahili Bellek Harici Sürücüler DC IN (DC GİRİŞİ) Kulaklık/Çıkış Mikrofon Uzatma Pedalı AUX IN PEDAL UNIT USB TO DEVICE USB TO HOST Amplifikatör Hoparlör Adaptör Enerji Tüketimi Otomatik Kapanma Verilen Aksesuarlar Yaklaşık 1,7 MB USB flash sürücü 12 V x 1 (Standart stereo telefon jakı) Evet (Standart telefon jakı) Evet Evet (Stereo mini jak) Evet Evet Evet 6Wx2 12 cm x 2 + 5 cm x 2 PA-150 veya eş değeri 13 W Evet
İndeks Semboller G [-] ve [+] düğmeleri ......................... 24 Genel Bakış Demosu .......................38 Geri Alma .......................................40 Giriş ................................................61 Gücü Açma/Kapatma .......................18 Güç gereksinimleri ..........................18 A A-B Tekrarı ..................................... 40 ACMP ............................................ 32 Akıllı Akor ..................................... 35 Akıllı Akustik Kontrolü (IAC) ..
Not DGX-660 Kullanıcı el kitabı 93
Pojedinosti proizvoda potražite kod najbližeg Yamaha zastupnika ili kod ovlaštenog distributera navedenog u nastavku. Ürünler hakkında ayrıntılar için, lütfen aşağıda listelenen size en yakın Yamaha temsilcisine veya yetkili bayiye başvurun. Türkçe Hrvatski Korisnički priručnik Kullanıcı El Kitabı Zahvaljujemo vam što ste kupili Yamahin digitalni klavir! Savjetujemo da ovaj priručnik pažljivo pročitate da biste mogli u cijelosti iskoristiti napredne i praktične funkcije ovog instrumenta.