ראלקו סוכנויות בע"מ RALCO AGENCIES LTD. רח' המצודה ,31אזור טל ,03 6508282 :פקס03 6508333 : 31, HAMETZUDA St. AZOR, ISRAEL TEL: 972-3-6508333 FAX: 972-3-6508333 הוראות שימוש והפעלה לתנור גומחה דג BMS 810 חברת ראלקו סוכנויות מברכת אות ע הצטרפות למשפחת רוכשי מוצרי החברה Grafiche MDM - Forlì הוראות השימוש למוצר זה נועדו להנחות ולהסביר כיצד מפעילי ציוד חדיש ומשוכלל זה ,כדי להפיק את מלוא התועלת ולקבל את התוצאות הטובות ביותר.
הוראות בטיחות חשובות יש לקרוא בעיו את ההוראות המופיעות בעמוד זה לפני ההתקנה ולפני הפעלת התנור בפע ראשונה. התקנה • • • ניקוי ותחזוקה המכשיר יוצב ויותק במקומו על ידי טכנאי מוסמ בלבד. לאחר הסרת כל חלקי האריזה יש לוודא שהתנור לא ניזוק ושכבל החשמל במצב מושל .א אי הדבר כ התקשרו ע נציג החברה לפני ההתקנה. סכנה!! אי לבצע שינויי כלשה בכל צורה שהיא. • • • • • • • • • התנור מיועד לבישול ואפייה של מוצרי מזו בלבד, ואסור בשימוש לכל מטרה אחרת.
תוכ הענייני הוראות בטיחות חשובות 2 ............................................................................................................................ תוכ הענייני 3 ............................................................................................................................................... פירוט החלקי של התנור 3 .......................................................................................................................... לפני השימוש בפע הראשונה4 .......
כפתור התרמוסטט )איור (2 הכוו הוא בי יש לסובב אותו ולבחור את הטמפרטורה הרצויה )תחו .(50-250ºC נורית חיווי של התרמוסטט )(ºC לאחר בחירת הטמפ' נורית החיווי נדלקת עד שהטמפ' בחלל התנור מגיעה לדרגה הרצויה .לאחר מכ ,הנורית נדלקת ונכבית ,במקביל לפעולת התרמוסטט. תאורת התנור )(l רק כאשר תבחרו בתכנית הכוללת שילוב של גו חימו תידלק )כלומר בתכנית הפשרה היא אינה דולקת(. כלשהו ,התאורה תרמוסטט בטיחותי התנור מצויד בתרמוסטט ניתוק בטיחותי .
שימוש בתנור • • • • יש לבשל רק כשהדלת סגורה. בזמ פתיחת הדלת כלפי מטה ,אל תניחו לה ליפול ,אלא אחזו בידית ופתחו את הדלת עד הסו . בתנור יש 4מסילות )קומות( ה נספרות מלמטה למעלה. )ראו איור מימי (. אי להניח את הכלי )סירי ,תבניות וכו'( ישירות על רצפת התנור. אי לצפות את פני התנור ברדיד אלומיניו או כל חומר אחר. לחות ואדי כשהמזו מתחמ נוצרי אדי כמו במקרה של מי רותחי בקומקו .חלק מהאדי מפונה מפתחי היציאה ,אול בזמ פתיחת הדלת יש לשמור מרחק כדי לא להיכוות.
מתכנת אלקטרוני לחי עבור בחירת תכנית לחצ ) ( לחצ )(+ צג )תצוגה( .1 .2 .3 .4 .5נורית חיווי "מש התכנית" .6נורית חיווי "סיו התכנית" .7נורית חיווי שעו תזכורת .8נורית חיווי "השעה ביממה" . התנור יפעל רק א כיוונת את השעה קוד לכ .אול התנור יכול לפעול ללא תכנית. כיוו השעה כשמחברי את כבל החשמל לשקע ,או לאחר הפסקת חשמל ,נורית החיווי של השעה תהבהב בתצוגה. כיוו השעה .1לחצו על לחצ " " או על "."+ .
"סיו תכנית" הודות לתכונה זו ,התנור יכבה אוטומטית בשעה שתקבעו מראש. יש להניח את הכלי בתנור ,לבחור את התכנית הרצויה )בבורר התכניות( ,ולכוו את ובחרו ב "."END OF COOKING הטמפרטורה .לחצו לחיצות חוזרות על לחצ נורית החיווי תתחיל להבהב .עתה בצעו את השלבי הבאי : כדי לכוו את שעת סיו התכנית .1כוונו את מש התכנית ע לחצני " " או "."+ .2כ 5שניות מסיו כיוו השעה ,נורית חיווי "סיו התכנית" תידלק ובתצוגה תופיע השעה. .
שימוש והפעלה בזמ ההפעלה הדלת חייבת להיות סגורה. בישול מסורתי טיפי ועצות לבישול בשר ודגי וכוונו את התרמוסטט העבירו את בורר התכניות למצב לטמפרטורה הרצויה. במידה ונדרש יותר חו מהחלק התחתו או העליו ,הורידו או הרימו את הכלי ,או העבירו את הבורר למצב או . נית להניח את הבשר בכלי עמידי לחו בתנור או ישירות על הרשת .במקרה זה הקפידו להניח תבנית בקומה התחתונה לאגירת הנוזלי והמיצי המטפטפי .הכניסו בה 2כוסות מי כדי למנוע היווצרות עש .
מדרי לבישול סוג המזו מאוורר)טורבו( טמפ' )(ºC קומה בישול מסורתי טמפ' )(ºC קומה מש בישול הערות )דקות( עוגות משקל )גר ( 2 1 2 1 1 2 2 2 2 2 180 180 180 175 180 175 180 180 180 100 1) 2ו (3 1) 2ו (3 1) 2ו (3 2 1) 2ו (3 1) 2ו (3 1) 2ו (3 1) 2ו (3 1) 2ו (3 1) 2ו (3 160 160 160 150 160 150 160 160
גריל סוג המזו סטייקי נקניקיות נתחי עו קבב חזה עו חצאי עגבניות דגי ,פילה פרוסות לח כמות מספר הנתחי 4 8 6 4 4 8 4 4 גריל גרמי קומה 4 4 3 4 4 4 4 4 800 500 800 700 400 500 400 טמפ' )(ºC מקס' מקס' מקס' מקס' מקס' מקס' מקס' מקס' משכי הבישול )בדקות( מינ' מקס' 10 10 30 12 13 12 8 23 8 6 20 10 10 6 1
ניקוי ותחזוקה כללי לפני ביצוע פעולות ניקוי או תחזוקה יש לנתק את כבל החשמל מהשקע. הניקוי יהיה טוב יותר כשהתנור ח וטר התקרר לחלוטי . אי לנקות ע החומרי הבאי : • דטרגנטי חריפי וחומרי הלבנה. • מברשות או כריות ניקוי קשות או זיפיות )סקוטש ברייט וכו'(. • ברזל כלי . • מסירי אבנית ניקוי חלל התנור יש לנקות את חלל התנור בעודו ח מעט ע תמיסת סבו כלי ומי פושרי .כשהתנור ח נית לנקותו ביתר קלות. אי לנקות ע תרסיסי כיוו שה פוגעי בשכבת הציפוי.
החלפת הנורה )איור (11 נתקו תחילה את תקע כבל החשמל מהשקע. נתוני : בחו של .300ºC מתח230V (50Hz) : זר 25W : שחררו את הנורה והחליפו בנורה חדשה המתאימה לתנור: א .לחצו את מכסה הנורה פנימה וסובבו אותו נגד סיבוב השעו . ב .הסירו את הנורה השרופה. ג .החליפו אותה בנורה חדשה. ד .החזירו את המכסה. ה .חברו את תקע כבל התנור לשקע החשמל. הסרת גו הגריל )איור (12 בחלק מהדגמי נית להסיר את גו הגריל כדי לנקות את תקרת התנור.
במקרה של קושי או בעיה במידה ויש קושי בהפעלת התנור ,או שפעולת אינה תקינה ,מומל לבצע את הבדיקות הבאות בכוחות עצמכ לפני שתפנו למח' השרות התופעה/הבעיה התנור לא מתחמ פתרו אפשרי הטמפרטורה נמוכה מדי הנורה לא דולקת • ודאו שבורר התכניות והתרמוסטט מכווני במצב הפעלה. • ודאו שתקע הכבל מחובר לשקע החשמל. • סובבו את התרמוסטט לטמפרטורה הרצויה. או התקינו את התכנית הרצויה ע בורר התכניות. • התקינו את התכנית הרצויה ע בורר התכניות. או הנורה שרופה .
הוראות למתקי חשוב!! התנור יותק ויוצב בידי טכנאי מוסמ בלבד. היצר לא יהיה אחרי בגי נזקי שיגרמו עקב התקנה עצמית או כזו הנוגדת את הוראות היצר ,או אי מילוי הוראות הבטיחות המופיעות בחוברת. על מנת שהתנור יפעל בצורה טובה בגומחה ,חובה להציבו במטבח מאוורר היטב . מידות התנור ראו איור 14משמאל מידות גומחה בטור ראו איור 15 מידות גומחה תחת השיש ראו איור 16 חיבור התנור לארו • • • הכניסו את התנור לגומחה.
חיבור לחשמל לפני חיבור התנור לשקע החשמל: .1ודאו שהנתי ומערכת החשמל הביתית בנויה לעומס של התנור. .2חברו את התנור לשקע ע הארקה בלבד. .3חברו את התנור לשקע נגיש )כלומר שנית לנתק את התקע בקלות(. המכשיר מסופק ללא כבל חיבור לחשמל .יש לחבר כבל המתאי למערכת החשמל באר . חברו את כבל ההזנה באופ שלא יעבור ליד משטח שדרגת החו שלו עולה ב 50מעלות מעל טמפ' החדר. החלפת כבל הזנת החשמל במידה ויש צור להחלי את כבל החשמל ,התקשרו למחלקת השרות שלנו.